Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Τουρκία: Για θρησκευτικό πόλεμο μιλά τώρα ο Ερντογάν

O κατηγόρησε σήμερα την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη ότι «έχει εξαπολύσει μια σταυροφορία εναντίον του », καθώς εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας μία επιχείρηση θα μπορούσε να απαγορεύσει στις εργαζόμενες της να φορούν την ισλαμική μαντίλα στον χώρο εργασίας τους.


Με τις σχέσεις της Άγκυρας να είναι τεταμένες με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως με την Ολλανδία και τη Γερμανία, των οποίων οι αρχές αποφάσισαν να
ακυρώσουν τις προεκλογικές εκδηλώσεις υπέρ του, ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε το μπρα ντε φερ και επέκρινε με δριμύτητα την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CJUE) σχετικά με το δικαίωμα των μουσουλμάνων γυναικών να φορούν τη μαντίλα στην εργασία τους.
«Τι γίνεται με την ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου συμβόλου του Ισλάμ», σημείωσε ο ηγέτης της .

Σε μια απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε πως μια επιχείρηση μπορεί να εντάξει στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της τον όρο της απαγόρευσης οι εργαζόμενοί της να φέρουν δημοσίως θρησκευτικά σύμβολα, όπως η ισλαμική μαντίλα.

vimaorthodoxias.gr