Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ένα μήνυμα στο Facebook πρόδωσε τον «Αλί», δολοφόνο του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου

Σχόλιο ιστολογίου:
Κοινωνική δικτύωση που δεν γνωρίζουμε το άτομο που επικοινωνούμε αποδεικνύεται θανατηφόρα.  Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για λαθρομετανάστες, χωρίς νόμιμη παραμονή στη χώρα, διαπιστώνουμε ένα ακόμα γεγονός που στοίχισε την ζωή του ανυποψίαστου θύματος.
GERAKAS
 Ένα μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook του 47χρονου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου οδήγησε τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δραστών.
Ο Αρχιμανδρίτης συνομιλούσε διαδικτυακά με 28χρονο Πακιστανό με το όνομα «Αλί», ο οποίος ζούσε και εργαζόταν σε θερμοκήπια στην Κίσσαμο Χανίων.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 47χρονος μέσω Facebook, την ημέρα της δολοφονίας του είχε κανονίσει συνάντηση με τον «Αλί», ο οποίος θα ερχόταν από την Κρήτη, προκειμένου ο ιερωμένος να τον βοηθήσει στην τακτοποίηση και έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων για τη παραμονή του στην Ελλάδα. Δράστης και θύμα φαίνεται να είχαν γνωριστεί μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής
δικτύωσης αρκετούς μήνες νωρίτερα. Φίλος του θύματος είπε στους αστυνομικούς, πως στο πρόσφατο παρελθόν, ο Αρχιμανδρίτης του είχε δείξει φωτογραφία του «Αλί», ο οποίος είχε συναντηθεί και άλλη μία φορά με το θύμα στις αρχές του 2017. Αναζητώντας το κινητό οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δράστες το είχαν πάρει όπως και τον φορητό υπολογιστή για να μην εντοπιστούν άμεσα οι επικοινωνίες με το θύμα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην Κρήτη έναν 31χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος ανέφερε ότι συγκάτοικοί του ήταν τρεις ομοεθνείς του, 28 και 33 χρόνων, αλλά και ένας ακόμη με τα στοιχεία «Ameen», ενώ επιβεβαίωσε ότι το πρωί στις 13 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα της δολοφονίας, οι τρεις συγκάτοικοί του έφυγαν ακτοπλοϊκώς από την Κίσσαμο για Πειραιά.
Οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι οι δράστες είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα, το οποίο διαπράχθηκε μεταξύ 11:20 και 12:58 το μεσημέρι της 13ηςΦεβρουαρίου, και αμέσως μετά στις 16:30 της ίδια μέρας έφυγαν αεροπορικώς για Πακιστάν μέσω Μπαχρέϊν, όπως διαπιστώθηκε από την λίστα επιβατών. Οι δράστες φαίνεται να απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το θύμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών, μετά τα capital controls, είχε προβεί σε αναλήψεις οικονομιών του και τα είχε στο σπίτι, ενώ μυστήριο παραμένει τι έκαναν το πλήθος από χρυσά εγκόλπια που είχαν αποσπάσει από προθήκες βιτρίνας στο σπίτι του Αρχιμανδρίτη. 

Από ρούχα και αντικείμενα στον τόπο διαμονής των δολοφόνων στην Κίσσαμο, εντοπίστηκεDNA τους, το οποίο ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο πάνω στο σώμα του Αρχιμανδρίτη αλλά και σε κουτάλια γλυκού που τους είχε προσφέρει. Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου ανιχνεύτηκαν επικοινωνίες του 28χρονου «Αλί» από την περιοχή του Γέρακα κοντά στον εκτιμώμενο χρόνο της δολοφονίας. Οι δράστες έμεναν τα 5 τελευταία χρόνια στην χώρα μας, κυρίως στην Κρήτη, και δεν είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για έκνομες ενέργειες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ γίνονται ενέργειες για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης. Ζητήθηκε από τις πακιστανικές αρχές στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής να σταλούν τα αποτυπώματα των δραστών αλλά και οι διευθύνσεις διαμονής τους. Αναμένεται να δοθεί άδεια από τον Εισαγγελέα προκειμένου να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες των δραστών, με σκοπό τον εντοπισμό τους σε περίπτωση επανεισόδου στην Ελλάδα με άλλα στοιχεία ταυτότητας. 

huffingtonpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)