Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Τα βάζουν τώρα και με τα ταξί, τι άλλο μας περιμένει;

Σχόλιο ιστολογίου:
όσοι έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό γνωρίζουν ότι τα ταξί στην Ελλάδα είναι πολύ φτηνότερα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.Έστειλαν λένε 400 ερευνητές από την Αυστρία για να διαπιστώσουν τα ψέματα που ισχυρίζονται. Αυτά οι 400 επιστήμονες τι ειδικότητα έχουν; Λέτε να ήταν όλοι τους Πυρηνικοί Φυσικοί;

Δεν αντέχουμε άλλο την προπαγάνδα και την βλακεία ...

Economist: Τα ταξί στην Αθήνα χρεώνουν υπερβολικά τις διαδρομές τους.


Τα ταξί στην Αθήνα χρεώνουν υπερβολικά ποσά τις διαδρομές των επιβατών τους που επιλέγουν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού” Economist”.

Το εν λόγω δημοσίευμα βασίζεται σε σχετική έρευνα του πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ το οποίο έστειλε μια ομάδα 400 ερευνητών στην Αθήνα, προκειμένου να συλλέξει σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με το περιοδικό Economist. Οι ερευνητές, που δεν ήταν εξοικειωμένοι με την πόλη, επέλεξαν 11 διαφορετικές διαδρομές.


Ωστόσο, στις μισές περιπτώσεις οι ερευνητές ανέφεραν στους οδηγούς ταξί, πως το αντίτιμο αυτό θα το καταβάλλει η εταιρεία τους, καθώς βρίσκονται για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα. Στην περίπτωση αυτή η χρέωση στους επιβάτες ήταν υψηλότερη τουλάχιστον κατά 7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ, το δρομολόγιο ήταν πιο ακριβό όταν αφορούσε το αεροδρόμιο ή το λιμάνι σε σχέση με άλλους προορισμούς.

Επιπλέον οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πέσουν "θύματα υπερχρέωσης" από τους οδηγούς ταξί.

enikonomia.gr