Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Το ευρώ και οι Γερμανοπροσκυνημένοι πολιτικοί μας


Πέτρος Μ.

Η ΕΕ με το ενιαίο της νόμισμα, δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ατελώς, χωρίς να επιβάλλονται δασμοί.Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι εμείς που εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε, θα έχουμε κάθε χρόνο έλλειμμα; Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο;

Αφού δε δημιουργούμε μόνοι μας το χρήμα, κάθε χρόνο θα αυξάνεται το χρέος μας.Και μας λένε ότι τους δασμούς τους πληρώνει ο λαός. Και άρα …δεν πειράζει. Καταρχάς το πληρώνει ο λαός με ένα νόμισμα που δεν δημιουργεί μόνος του και άρα …δεν έχει όσο θέλει. Το σημαντικότερο όμως είναι πβς όταν το κράτος βάζει δασμούς στα εισαγώμενα, αυξάνει την τιμή τους όσο θέλει.Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η ζήτηση τους και άρα αυξάνεται η ζήτηση των εγχώριων προϊόντων. Έτσι αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή.

Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει γρήγορα να φύγουμε από την ΕΕ και το Ευρώ και χρειαζόμαστε επειγόντως εθνικό νόμισμα.Δεν έχει καμμία σημασία εάν θα έχουμε Ευρωδραχμή ή Δραχμή ή …Οβολό. Εθνικό νόμισμα να είναι αρκεί. Εθνικό, ανεξάρτητο και αδέσμευτο. Ομοίως και τραπεζικό σύστημα.Πώς έγινε το χρέος της Ελλάδας 320 δις; Πόσο ήταν το χρέος μας πριν την είσοδο στην ΕΕ; Ούτε 150 δις. Μήπως αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις; Ή μήπως αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς …δημοσίους υπαλλήλους;

Άρα επιβάλλεται να μας κυβερνήσουν άλλοι και όχι …ευρωλιγούρηδες και …γερμανοπροσκυνημένοι.Δε θα μας βγάλουν από τα σκατά αυτοί που μας έριξαν μέσα και με τη βεβαιότητα ότι τους περιμένει η φυλάκιση, μόλις αυτοί κατηγορηθούν από την μελλοντική πατριωτική μας κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία.Επιβάλλεται λοιπόν εμείς να ψηφίσουμε άλλους, ότι και αν μας λέει η …αδιάβλητη TV μας.

Μακρυά λοιπόν από γαλαζοπράσινους που μας έβαλαν στο Ευρώ και μας υπερδιπλασίασαν το δημόσιο χρέος μας σε μόλις 15 χρόνια. Στους γαλάζιους περιλαμβάνονται ΝΔούλα και οι ΕΞΕΛ (ΑΝΕΛ δεν είναι σίγουρα) και στους πράσινους το ΠΑΣΟΚ (που τώρα άλλαξε ΑΦΜ και δε χρωστάει πια τα 200 εκατομμυριάκια) μαζί με όσους συμμετέχουν στο …νέο φορέα, αλλά όμως και το νέο ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ.Μακρυά από ΚΚΕ που δεν είναι ΕΚΚ και εξάλλου “εμφύλιος” (συμμοριτοπόλεμος) και παιδομάζωμα δεν ξεχνιούνται, όσα χρόνια και αν περάσουν. Και γενικώς, το γεγονός ότι το ΚΚ είναι το δεκανίκι του γαλαζοπράσινου συστήματος αποδείχτηκε πριν οκτώ χρόνια όταν η αγανάκτηση είχε πιάσει κόκκινο. Τότε είχε αναλάβει την προστασία της βουλής και μετά με τη MARFIN και τις δολοφονίες, μας τελείωσαν τους αγανακτισμένους.Μακρυά και από μπομπολιστάν και γενικώς ΜΜΕμετίλας.Και βλέπουμε…

θα αποδείξω επίσης, για ποιον ακριβώς λόγο όλοι οι πολιτικοί μας είναι …γερμανοπροσκυνημένοι:

Ο Κούστε Ρόϊτερ (αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens) κατέθεσε το 2005 στην εισαγγελέα του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.Το 25% του ετήσιου τζίρου της, με την αναλογία 3/2/1. Τον οποίο τώρα κανείς δε τον ψάχνει, για να τα καταθέσει αυτά και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ούτε καν ο …αδιάβλητος σύριζα δεν έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης.Και όχι για άλλο λόγο, θα έπρεπε να τον διώκει αφού οι μίζες είναι παράνομες και τιμωρούνται με φυλάκιση.

Εφόσον μάλιστα πρόκειται για δημόσια παραδοχή του βοηθού του Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη.Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens χαρίζει το 25% του τζίρου της, απλώς πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά…

Όπως κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες, πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε σε άλλες …πολιτισμένες χώρες. Και αυτό το 25% υπάρχει η φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων (αλλά και των εισαγωγέων, για να μη …μιλήσουν).
Άρα αυτές τις μίζες (αν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς…

Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, όταν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα.Όταν ένα Gel ξυρίσματος NIVEA πωλείται στη Γερμανία 1,80Ευρώ, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία 2,00Ευρώ, στη Γαλλία 2,20Ευρώ, στην Ισπανία και στην Ιταλία 2,50 Ευρώ, δεν μπορεί στην Ελλάδα να πωλείται 3,50Ευρώ. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στη NIVEA, αυτό ήταν παράδειγμα, αναφέρομαι σε όλα μα όλα τα γερμανικά προϊόντα.Ας ελέγξουν αυτοί που μπορούν, τουλάχιστον τις τιμές στις οποίες αγοράζει ο Έλληνας εισαγωγέας το προϊόν αυτό. Γιατί αυτές οι τιμές είναι τόσο διαφορετικές, από τις τιμές που αγοράζουν όλοι οι άλλοι λαοί;

Αυτό που περιγράφω (η πολύ πιο ακριβή …αγορά) είχε μια …λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
Και είχε μια λογική για τους Γερμανούς κατασκευαστές, για να πουλάνε περισσότερο.

Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.
Άρα, ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο. Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί …κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας και εμείς ακολουθούμε τις εντολές της Μέρκελ.Δήθεν φοβόμαστε ότι θα μας βγάλουν από το Ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)