Σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,«όταν τα χρήματα που δίνονται σε μια δουλειά μοιράζονται σε ΜΚΟ με μεγαλύτερο διαχειριστικό κόστος από αυτό του δημοσίου, λιγότερα χρήματα καταλήγουν να κατευθύνονται για τη δουλειά που προορίζονται»

«Η πρακτική που ακολουθεί η ΕΕ, οι δύο διευθύνσεις που ασχολούνται, είναι να χρηματοδοτούν όχι απευθείας τα κράτη που υφίστανται την μεταναστευτική πίεση, αλλά διεθνείς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζονται όπως η Διεθνής Αμνηστία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πέρα απο τα εύλογα ερωτηματικά για την ανεξέλεγκτη διαχείριση τεράστιων ποσών απο επαγγελματίες “ανθρωπιστές” (που θυμίζουν τον πάλαι ποτέ ψευτο-φιλάνθρωπο Κραμουρτζούνη), από την αποκάλυψη αυτή και όχι μόνο,προκύπτει ότι, το μεγαλύτερο κόστος διαχείρησης του μεταναστευτικού για στέγαση, σίτιση,περίθαλψη, ταυτοποίηση, αστυνόμευση, εκπαίδευση κλπ. βαρύνει το ελληνικό κράτος και κατά συνέπεια τον Έλληνα φορολογούμενο.

Το τεράστιο χαράτσι που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για εισφορά αλληλεγγύης, κατευθύνεται, στο μεγαλύτερο μέρος του, σε μετανάστες, παράνομους ή νόμιμους και λιγότερο σε Έλληνες αναξιοπαθούντες.

Αλλά υπάρχει και ένα επιπλέον σοβαρό ζήτημα. Οι περισσότεροι μετανάστες απασχολούνται συνήθως σε μη δηλωμένες εργασίες και μέρος της αμοιβής τους  το στέλνουν στις πατρίδες τους προξενώντας έτσι αιμοραγία συναλλάγματος. Την ίδια ώρα εισπράτουν από τις δημόσιες δομές αλληλεγγύης 300-400 ευρώ το μήνα και επιπλέον πολλά τρόφιμα. Θαυμάσια.