Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ 10.000 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία! Τέτοια ΛΕΗΛΑΣΙΑ δεν έχει ξαναγίνει…


Τέλος δεν έχει το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου στους ξένους και τις πολυεθνικές.
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν ντράπηκε να παραδώσει χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους, παραχωρόντας την διαχείρισή τους  στο ΤΑΙΠΕΔ μέχρι και το 2115.
Όπως ανέφερε και σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, μεταξύ αυτών βρίσκονται μνημεία που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, όπως μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των Ενετικών οχυρώσεων, η τάφρος του Βυζαντινού τείχους, η νότια τάφρος των Ενετικών οχυρώσεων, ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, συγκροτήματα ενετικών νεωρίων, ο προμαχώνας Μοnigo, o Ενετικός προμαχώνας Lando, το φρούριο Φιρκά και το τούρκικο χαμάμ.
Πραγματικά τέτοιου μεγέθους λεηλασία δεν τόλμησαν να πραγματοποιήσουν ούτε οι ναζιστικές δυνάμεις και οι Ιταλοί, ενώ τώρα όχι μόνο γίνεται αλλά και με… νόμιμο τρόπο.
Δυστυχώς, προς το παρόν, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία δυναμική αντίδραση από κανέναν στη βουλή και ούτε φαίνεται κανένας διατεθειμένος να αντιδράσει…

voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)