Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η Απουσία «Διακρίσεως» ως Κομβικός Παράγοντας των Λάθος Επιλογών που Γίνονται. Σε ποιον πέφτει κυρίως το Βάρος;

Αποτέλεσμα εικόνας για τις πταιει
Στο προηγούμενο ωραίο κείμενο του πατρός Μωυσή που δημοσιεύσαμε παρατίθενται  κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία από τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, περί «Διακρίσεως» τα οποία θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε για να αναλύσουμε και από τη δική μας πλευρά την κατάσταση που βιώνουμε σχετικα με τον Ομολογιακό αγώνα της Αποτείχισης αλλά και ως Ελλάδα εν γένει:
«Διάκρισης στους μεσαίους είναι η νοερή αίσθησις η οποία διακρίνει μεταξύ φυσικού αγαθού και κακού (…) Οι παρατηρήσεις και οι κρίσεις των κοσμικών είναι συνήθως αντίθετες προς την πρόνοια του Θεού. Οι παρατηρήσεις και οι κρίσεις διαφόρων μοναχών είναι συνήθως αντίθετες προς την νοερά γνώση που χορηγεί ο Θεός! (Περί διακρίσεως-74, Κλίμαξ)»
Διερωτόμαστε Ποιο είνα το Θέλημα Του Θεού / Θεία Πρόνοια σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε ως έθνος , ως Ορθοδοξία, ως Ελλάδα και ως Κόσμος, αν δεν είναι αυτό που λένε οι Προφητείες;Ότι δηλαδή «Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός!» (Άγιος Παίσιος). Δηλαδή αναμένουμε Δράση και Απαντήσεις του Θεού για να Καθαρίσουν τα Πράγματα! Βλέπουμε τα γεγονότα που μιλάνε από μόνα τους πλέον αλλά και πάλι αδυνατούμε να δούμε και να κατανοήσουμε…
Νομίζουμε είναι τελικά αυτή η αδυναμία Διακρίσεως σχετικά με την Θεία Πρόνοια / Θέλημα Του Θεού που οδηγεί την πλειοψηφία του Λαού να μην μπορεί να δει τι έρχεται και να επιλέξει να κάνει τις κατάλληλες ενέργειες από τώρα (μετάνοια, πνευματικός αγώνας, ομολογιακός αγώνας με τη στήριξη των Αποτειχισμένων). Αλλά δευτερευόντως κατά τη γνώμη μας οδηγεί και κάποιους άξιους Ομολογητές σε επιθέσεις εναντίον συναγωνιστών , ενώ αυτό που θα έπρεπε να γίνεται είναι να καταδεικνύονται αδελφικά τα λάθη και έχοντας τη σωστή Διάκριση επάνω στα Σημεία των Καιρών να αναμένουμε «εν αγώνι αλλά και ειρήνη» τις απαντήσεις του Θεού που με βάση τις προφητείες ξέρουμε ότι «έρχονται».Γιατί αν υπήρχε αυτή η Διάκριση από τους περισσότερους στον Λαό, ήδη θα είχε γιγαντωθεί το Ομολογιακό Κίνημα της Αποτείχισης και θα είχαν μειωθεί / εξαλειφθεί τα όποια περιθώρια αντιπαραθέσεων καθότι δεν θα γινόταν λόγος για οικονομία και ακρίβεια . Άρα κατά τη γνώμη μας είναι Δευτερεύον θέμα τα όποια λαθάκια και αδυναμίες ανθρώπινες των Ομολογητών , ενώ το Πρωτεύον είναι το θέμα της βαθύτατα εκκοσμικευμένης νοοτροπίας του Λαού που δεν Διακρίνει ότι τα Γεγονότα Πλησιάζουν και θα τον βρουν απροετόιμαστο, κυρίως πνευματικά, με κίνδυνο συνέχισης και διαιώνισης της πλάνης που ήδη υπάρχει και με κίνδυνο γι’αυτόν τον λαό να μην τύχει των ευλογιών που αναμένονται μετά τα Γεγονότα (Άγιος Παϊσιος: «Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών..»).
Γιαυτό ίσως Η Θεία Πρόνοια θέλει να παρέμβει έντονα όπως λένε οι προφητείες ώστε να δείξει που είναι η Αλήθεια και που το ψέμμα και να μην υπάρξει Συνέχιση, Παραλλαγή και Διαιώνιση της πλάνης, η οποία χωρίς αυτή την παρέμβαση (τη Σκούπα που λέει ο Άγιος Παϊσιος) , με τα μυαλά και τις νοοτροπίες που υπάρχουν , μοιάζει εύκολο να επιβληθεί / συνεχιστεί στην πλειοψηφία του κόσμου. Και Σίγουρα στην Αλήθεια που θα καταδειχθεί είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχει το ΣΩΣΤΟ θεολογικό / δογματικό υπόβαθρο, γιαυτό και ο αγώνας των αποτειχισμένων είναι ευλογημένος και σημαντικός, κατά την ταπεινή μας άποψη, επειδή,ξαναλέμε παρά τα όποια λάθη, προσπαθούν να δείξουν ανθρωπίνως ΠΟΥ είναι αυτό το σωστό και αληθινό υπόβαθρο, Δογματικά και Θεολογικά,  Ενάντια στους Νεοτερισμούς και πλάνες του Οικουμενισμού.
Εστιάζουμε στην αμετανοησία της Πλειοψηφίας του Λαού και εκεί ρίχνουμε το βάρος και όχι στους Αποτειχισμένους. Γιατί παρά τα όποια λάθη αυτοί εν τέλει οι Αποτειχισμένοι Δείχνουν ότι είναι στο Δρόμο της Μετάνοιας, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, και Αυτοί οι Ομολογητές, κατά τη γνώμη μας, είναι εν τέλει εκείνοι οι οποιοι  θα ελκύσουν την Ελεητική Επέμβαση του Θεού σε Ελλάδα και Κόσμο, μαζί βέβαια με όσους μετανοήσουν από τώρα ή και εν μέσω των Δεινών.
Γιαυτό μιλάμε πολλοί για λάθος νοοτροπίες του Νεοέλληνα και γενικά του σύγχρονου ανθρώπου που δεν μπορεί να διακρίνει ότι η Υπομονή του Θεού, εμπρός στην Αμετανοησία, εξαντλείται και γιαυτό ίσως έλεγε ο ‘Αγιος Παίσιος ότι όσοι μετανοήσουν από πριν θα έχουν μεγαλύτερη ευλογία (δηλαδή οι Ομολογητές και Αγωνιστές).Και μακάρι να είναι όλος ο λαός σε αυτούς. Ο αγώνας πρέπει λοιπόν να γίνεται αλλά επειδή τα πάντα, όπως λέει ένας καλός αναλυτής και Χριστιανός Ορθόδοξος, *«Ανθρωπίνως είναι κλειδωμένα»,  μας μένει μόνο η Ελπίδα στον Θεό και η ηρεμία εντός ημών που αυτή συνεπάγεται.
* «Η στημένη από πανίσχυρους εωσφορο-πεφωτισμένους τραπεζίτες σύγκρουση είναι αδύνατο με κάποιον ανθρώπινο τρόπο ή παρέμβαση να σταματήσει. Το ξαναγράφω. είναι ΑΔΥΝΑΤΟ! Ελέγχουν τα ΠΑΝΤΑ.Κατά συνέπεια, χωρίς άλλο, ως ανθρωπότητα, μόνον εξ’ ουρανού μπορούμε πλέον να αναμένουμε λύση. Ναι, μόνον εξ’ ουρανού. Και αυτή η λύση ναι! όντως, θα έρθει. Θα έχουμε ολοφάνερη Θεϊκή παρέμβαση του ενός, του αληθινού και ζώντος Τριαδικού Θεού! » (Ηλία Δ. Καλλιώρα, Καθηγητή Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων, Αρθρογράφου στην Εφημερίδα «Στύλος της Ορθοδοξίας» , Δεκέμβριος 2017, Φ195, σελ. 22, 23)

tharsomen.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)