Τραβεστί μεταφέρθηκαν σε βρετανικούς δημόσιους παιδικούς σταθμούς έτσι ώστε να μπορούν να ενημερωθούν τα παιδιά από μικρή ηλικία για τα θέματα των τρανσέξουαλ.
Άτομα που φορούν ρούχα του αντίθετού τους φύλου διαβάζουν ποιηματάκια και τραγουδούν στιχάκια ειδικά μελετημένα «για να διδάξουν στα παιδιά να αποδέχονται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα».
Οι ιδιοκτήτες των παιδικών σταθμών λένε ότι τα μαθήματα αυτά είναι απαραίτητα ώστε τα παιδιά να μπορούν να «βλέπουν ανθρώπους που αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς των φύλων» με σκοπό την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους.
Όπως αναφέρουν, θέλουν να επηρεάσουν από νωρίς τα παιδιά των δύο και τριών ετών γιατί, όπως λένε, σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά δεν κάνουν ακόμη διακρίσεις.
Οι «παραστάσεις» είναι ιδέα του Thomas Canham, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.
Η κορυφαία ψυχοθεραπεύτρια παιδιών Dilys Daws, συγγραφέας του βιβλίου Finding Your Way With Your Baby, φοβόταν ότι τα μαθήματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στα μικρά παιδιά και να μπερδέψουν μακροπρόθεσμα τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα.
Είπε: “Επικρατεί αυτή η άποψη τελευταία ότι ο όρος “τρανσέξουαλ” είναι μια “συνήθης κατάσταση.” Ακούγεται τόσο πολύ που ίσως κάνει τα παιδιά να σκέφτονται ότι μπορεί να είναι τρανσέξουαλ, ενώ διαφορετικά δεν θα τους περνούσε από το μυαλό.”
“Αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό τα περισσότερα μικρά παιδιά να σκεφτούν ότι θα μπορούσαν να ανήκουν στο αντίθετο φύλο. Ίσως επειδή ταυτίζονται με έναν γονέα ή έναν αδελφό.”
Ο Norman Wells, διευθυντής της Family Education Trust, δήλωσε: “Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σχετικά με αυτό το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να στρεβλώσει την αντίληψή μας για το φυσιολογικό και το ότι αρνείται κάτι τόσο θεμελιώδες όσο η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών.”
Η οργάνωση Drag Queen Story Time (DQST) με επικεφαλής τον κ. Canham πραγματοποιεί επισκέψεις σε παιδικούς σταθμούς στο Λονδίνο.
Ο κ. Canham, 26 ετών, ξεκίνησε την οργάνωσή του νωρίτερα αυτό το χρόνο απ’ όταν είδε μια παρόμοια καμπάνια στις ΗΠΑ.Είπε: “Ενθουσιάστηκα όταν σκέφτηκα πως θα μπορούσαν τραβεστί να διαβάζουν σε παιδιά.”
“Τελικά, είναι καλλιτέχνες, είναι καλλίτεροι από επαγγελματίες! Είναι ακριβώς αυτό που θέλουν τα παιδιά.”
Είπε ότι ήθελε να δημιουργήσει έναν «ασφαλή χώρο» όπου οι ενήλικες ή τα παιδιά δεν θα επικρίνονταν επειδή «φορούσαν φόρεμα».
“Οι γονείς το αγαπούν- και το αγαπούν επίσης και τα παιδιά, ειδικά όταν υπάρχουν αγόρια που ενώ θέλουν να φορέσουν φόρεμα δεν μπορούν επειδή δεν το επιτρέπει ο πατέρας τους.”
“Οι τραβεστί είχαν επίσης μια βιβλιοθήκη με βιβλία που επικεντρώνονται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, με φεμινιστικά παραμύθια και ζητήματα των δικαιωμάτων των μεταναστών,” δήλωσε ο κ. Canham.
“Στα παραμύθια έχουμε ένα βιβλίο που ονομάζεται Introducing Teddy όπου το αρκουδάκι συνειδητοποιεί ότι είναι κορίτσι αρκουδάκι και όχι αγόρι και ανησυχεί ότι ο ιδιοκτήτης της δεν θα τη θέλει πια. Είναι ένα χαριτωμένο βιβλίο,” είπε.
Η June O’Sullivan, διευθύντρια της LEYF, δήλωσε: “Παρέχοντας χώρους όπου τα παιδιά είναι σε θέση να δουν ανθρώπους που αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς των φύλων, τους επιτρέπει να φανταστούν έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να παρουσιαστούν όπως αυτοί θέλουν.”
Είπε επίσης στο ραδιόφωνο του BBC London ότι είναι καλό να φέρνουμε τα πολύ μικρά παιδιά σε επαφή με άνδρες που φορούν γυναικεία ρούχα, γιατί τα παιδιά είναι πολύ δεκτικά μέχρι τα τρία τους χρόνια.
Τόσο ο κ. Canham όσο και η κυρία O’Sullivan ανέφεραν ότι οι συνεδρίες ήταν επίσης ένας τρόπος για να καταλάβουν οι γονείς ότι οι τρανς άνθρωποι είναι άνθρωποι “σαν κι εμάς.”
Ο Greg Stewart Lane, διευθυντής του βρεφονηπιακού σταθμού Soho στο κεντρικό Λονδίνο, ο οποίος φιλοξένησε την πρώτη συνεδρία την ημέρα του Halloween, δήλωσε ότι ταρακουνήθηκε από την πρόσφατη αύξηση του αριθμού εγκλημάτων μίσους στην Αγγλία και την Ουαλία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)