Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς παραχωρούνται και σε ποια ιδιωτική εταιρεία πάνω από 500.000.000 τ.μ. δημόσιας γης;;; Ποια είναι αυτή η γη; Και τι περιλαμβάνει;


Η φασαρία καλώς έγινε, γιατί στα 10.119 ΚΑΕΚ ακίνητα, που αναφέρονται στην «πρόταση» και παραδίδονται είναι και αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία κλπ., τα οποία όπως προείπαμε, εξαιρούνται της παραχώρησης.


Μήπως όμως πρέπει να δούμε και ποια είναι όλα τα 10.119 ακίνητα - δημόσια περιουσία συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. καισυνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.!!!! - που παραχωρούνται  σε ιδιωτική εταιρεία;;;
Στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.), μετά από γραπτό αίτημα άλλης ιδιωτικής εταιρείας«Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π), με εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου αυτής προς τον υπουργό Οικονομικών!!!
Ποιοι αποτελούν τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών των Εταιρειών;
Ποιος εντεταλμένος σύμβουλος υπέβαλε το αίτημα περιλαμβάνοντας και μνημεία, μουσεία, κλπ. εν γνώσει της εξαίρεσης;;;
Μήπως η κατάσταση περιλαμβάνει και άλλα, εκτός συναλλαγής, κοινόχρηστα, π.χ. λιμάνια, λίμνες, δρόμους, πλατείες, δάση, περιοχές Νατούρα, Ραμσάρ, κλπ. και μήπως επίσης περιλαμβάνει αρχαιολογικούς χώρους, που δεν έχουν ακόμη κηρυχθεί, αλλά θα κηρυχθούν εκ των υστέρων;;; π.χ. Θερμοπύλες, ή ιστορικούς τόπους π.χ. σπίτι του Αθ. Διάκου;;;
Ποια θα είναι η τύχη των ακινήτων αυτών;
Πού θα πάνε τα έσοδα από την εκμετάλλευσή τους;;;;
Πόσο τελικά μας κοστίζει η πολυδιαφημισμένη έξοδος από τα μνημόνια;
Τι μένει στην περιουσία του ρημαγμένου ελληνικού κράτους;;;
Εν τέλει τι θα παραδώσουμε και τι θα απολογηθούμε στις επόμενες γενεές;;;
ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΟΣΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΗΚΑΝ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;;;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ 10.119 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΕΚ…
Το ΦΕΚ αυτό πρέπει να καταργηθεί…

Του ΚΥΡ, 22.9.2018.
«Αν είσαι ηγέτης της Ελλάδας και σου ζητούν να βάλεις τον αρχαιολογικό θησαυρό της χώρας σε ένα ταμείο εγγύησης για το δημόσιο χρέος, τι κάνεις;
(α) Απλά αρνείσαι να το κάνεις,
(β) Αν πιέζεσαι αφόρητα, τότε παραιτείσαι για να μην είσαι εκείνος που θα διαπράξει την ιεροσυλία,
(γ) Αν εκβιάζεσαι σε βαθμό που ούτε να παραιτηθείς μπορείς, τότε βάζεις μόνος σου τέρμα στη ζωή σου για να αποφύγεις το στίγμα της έσχατης προδοσίας που θα σε ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή σου», έγραψε ο καθηγητής κ. Στέφ. Παϊπέτης.

Στο ΦΕΚ διαβάζουμε:
«Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών να εκδώσει τις σχετικές πράξεις και να προβεί σε κάθε αναγκαία πράξη προς μεταβίβαση στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) 10.119 ακινήτων, κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.,!!!! όπως αυτά εξειδικεύονται με Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) στο Παράρτημα Ι, το οποίο είναι συνημμένο στην παρούσα και στο υπό στοιχείο ζ γραπτό αίτημα της Ε.Ε.Σ.Υ.Π.»

Τα 10.119 ΑΚΙΝΗΤΑ είναι σε 83 ΣΕΛΙΔΕΣ (Χ 123 ΑΚΙΝΗΤΑ Η ΣΕΛΙΔΑ με 3 ΣΤΗΛΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ)!!!

Το ΦΕΚ υπέγραψαν οι:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ,
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ,
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ,
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ,
στις 18 Ιουνίου 2018.

Μου κάνει εντύπωση επίσης,ότι δεν υπογράφει ο/η υπουργός Πολιτισμού...

ΔΕΙΤΕ το επίμαχο ΦΕΚ ΕΔΩ.

arxeion-politismou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)