Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν 462 μη-πρόσφυγες μετανάστες από τη Μόρια

Με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά 462 μη-πρόσφυγες μετανάστες από τη Μόρια της Μυτιλήνης, διαφόρων εθνικοτήτων, άνδρες, γυναίκες και πολλά παιδιά σε μια προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού στον προσφυγικό καταυλισμό ώστε να υπάρξει χώρος για νέες αφίξεις.

Όπως αναφέρθηκε από αρμόδιες αρχές, οι νέοι  μη-πρόσφυγες μετανάστες θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό τη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας. Για το θέμα αυτό υπάρχουν έντονες αμφιβολίες, αφού είναι γνωστό ότι, οι περισσότεροι μη-πρόσφυγες Μουσουλμάνοι μετανάστες, εγκαθίστανται τελικά στην ταλαίπωρη Αθήνα, όπου ο Δήμαρχος, η Περιφερειάρχης Αττικής και οι περισσότεροι βουλευτές του κέντρου της χώρας, αντιπαρέρχονται τη σταδιακή μετατροπή της πρωτεύουσας σε Καμπούλ.

Λέμβος με 60 μετανάστες και πρόσφυγες σε τουρκικά χωρικά ύδατα

Από την τουρκική ακτοφυλακή σε τουρκικά χωρικά ύδατα, εντοπίστηκε, προχθες βράδυ, λέμβος με 60 μετανάστες και πρόσφυγες που ζήτησαν βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112. Κατά τα καθιερωμένα,για την διάσωση-υποδοχή τους οργανώθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα, την  Ελληνική Ακτοφυλακή στα βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου. Στην επιχείρηση πήραν μέρος δυο πλωτά του Λιμενικού, δυο σκάφη της Frontex, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και οι βατραχάνθρωποι, δεν χρειάστηκε να επέμβουν !

Σημέιωση Ο.Δ.
Η αναφορά σε  μη-πρόσφυγες μετανάστες είναι ένας δικός μας νεολογισμός για να επισημανθεί το γεγονός ότι, η συντριπτική πλειοψηφία, άν όχι το σύνολο των νεοεισερχόμενων Μουσουλμάνων πολιτών τελευταία, δεν είναι στην πραγματικότητα πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες, αφού στις χώρες προέλευσής τους δεν υφίστανται σήμερα εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις που δικαιολογούν τον προσδιορισμό τους ως πρόσφυγες.
Οι κύριες χώρες με εμφυλιοπολεμικές συνθήκες είναι σημερα η Συρία, απο όπου δεν υπάρχουν τώρα νεοεισερχόμενοι, η Υεμένη, κατά περίπτωση το Αφγανιστάν και μέχρι πρόσφατα η Ερυθραία. Σε περιοχές ορισμένων χωρών της Αφρικής και της Ασίας υπάρχουν συγκρούσεις ενδοφυλετικού και θρησκευτικού χαρακτήρα, αλλα απο αυτές δεν παρατηρείται μεγάλο κύμα προσφυγικών εισροών.
Από τα ανοιχτά ελληνικά σύνορα, μέσω Τουρκίας, εισερχονται μαζικά οικονομικοί μετανάστες από χώρες όπου δεν υπάρχουν εμφυλιοπολεμικές συνθήκες όπως  κυρίως το Πακιστάν,το Μπαγκλαντές, η Σρι Λάνκα, η Αλγερία,το Μαρόκο, η Τυνησία, η Νιγηρία και η Γκάνα. Οι προερχόμενοι απο τις χώρες αυτές είναι προφανές ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστούν πρόσφυγες και για το λόγο αυτό έχουμε εισάγει το νεολογισμό μη-πρόσφυγες μετανάστες. 

odosdrachmis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)