Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η Αγγλία γέμισε την Ε.Ε. με αφορολόγητα προϊόντα από Κίνα

Η Κομισιόν ζητά τώρα από το Λονδίνο αποζημίωση 2,7 δισ. € λόγω απάτης
Εκθετο βρίσκεται το Λονδίνο απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς ανακαλύφθηκε απάτη από την οποία επωφελήθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο εις βάρος της Ευρώπης.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, εισήχθησαν στην Ευρώπη κινεζικά προϊόντα με την επιβολή χαμηλότερων από τους προβλεπόμενους δασμών, με αποτέλεσμα ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός να χάσει 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τώρα η Επιτροπή έχει δώσει δίμηνη διορία στο Λονδίνο για την απόδοση του
τεράστιου χρηματικού ποσού, καθώς «σε αντίθετη περίπτωση η Κομισιόν έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Χθες στις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδος) τέθηκαν σε ισχύ οι αμερικανικοί δασμοί, ύψους 10%, σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων καθώς και τα αντίποινα, από την πλευρά του Πεκίνου, σε αμερικανικά προϊόντα, αξίας 60 δισ. δολαρίων. Παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές έλεγαν εδώ και μέρες πως προτιμούν τον διάλογο από τη δράση, η εφαρμογή των μέτρων εκατέρωθεν δείχνει πως μάλλον δεν υπάρχει πλέον διάθεση διαπραγμάτευσης.

Η Goldman Sachs στην τελευταία έκθεσή της προς τους επενδυτές προειδοποίησε ότι παρατεταμένη διαμάχη ανάμεσα στις δύο οικονομικές υπερδυνάμεις θα έκανε όχι μόνο την αμερικανική και την κινεζική, αλλά και την παγκόσμια οικονομία να κινείται στο ρελαντί. Οι επιπτώσεις από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας έχουν ήδη γίνει αισθητές στη Γερμανία και σε αρκετές χώρες της Ασίας.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)