Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Οι «βασανιστές» του εν Φρανκφούρτη ευρωπραιτωρίου

Ποίος αντιστρατεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περισσότερο παντός άλλου; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή Παναγιώτης Λαφαζάνης; Στο ρητορικόν αυτό ερώτημα η πραγματική απάντηση είναι: ο Μάριο Ντράγκι και η κουστωδία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ). Είναι οι μόνοι που επικρίνουν και λαμβάνουν μέτρα εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Μέτρα που εν τέλει πλήττουν λαόν της Ελλάδος όστις υποφέρει από υψηλή ανεργία (20% επισήμως) και αποανάπτυξη της οικονομίας (μείον 1,8% το δεύτερο τρίμηνο έναντι αυξήσεως 2,5% το πρώτο τρίμηνο του 2018.


Παρά τη λήξη των καταστρεπτικών προγραμμάτων «διασώσεως» της ελληνικής οικονομίας (διάβαζε: των γερμανικών τραπεζών κυρίως) η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων αυξήθη στο 4,6% και το δημόσιο χρέος στο 180% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) στα τέλη Αυγούστου. Πώς επετεύχθη το «ανδραγάθημα» των ευρωθεσμών και του ΔΝΤ;

Απλώς, η ΕΚΤ ήρε την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών σε χαμηλότοκες αναχρηματοδοτήσεις ομολόγων χαμηλής πιστοληπτικής στάθμης και δεν επέτρεψε την συμμετοχή ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων στις δανειακές διευκολύνσεις που παρέχει σε άλλες χώρες του ευρωσυστήματος, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Ως αποτέλεσμα, το κόστος του χρήματος στην Ελλάδα όπου ισχύουν ακόμη οι έλεγχοι κεφαλαίου (ελληνιστί κάπιταλ κοντρόλς!), ανήλθε και η χρηματοδότηση της οικονομίας περιεστάλη περαιτέρω.

Σαν μη έφθαναν αυτά, τα διόλου επιβοηθητικά μέτρα εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, κάθε τόσο εξέρχεται κάποιος μεγαλόσχημος εκ του… ευρωπραιτωρίου εν Φρανκφούρτη και απειλεί την Ελλάδα ότι «οι αγορές θα είναι πιο σκληρές από τους θεσμούς» (Μπενουά Κερέ).
Πέραν ό,τι «πας μετά Χριστόν προφήτης… γάϊδαρος», κατά τον σοφόν ελληνικό λαό «ποίες οι αγορές επενδυτών» και πως θα αξιολογήσουν τις «μεταρρυθμίσεις» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Οι επενδυτές θα ερωτήσουν πάλι τους οίκους πιστωτικής ανυποληψίας κι αυτοί, «έγκυροι» από την εποχή της Λήμμαν Μπράδερς, θα ερωτήσουν τον μουσιού Κερέ κι έτσι η προφητεία του θα αυτοεπαληθευθεί.

Σαδιστική μανία
Μερικά νοικοκυριά όμως της Ελλάδος θα ξεμείνουν από λεφτά και δεν θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις των σε φόρους και τραπεζικά δάνεια. Ήδη, τα φορολογικά έσοδα παρουσιάζουν κόπωση, παρά την αύξηση στα μουλωχτά του ΕΝΦΙΑ, υπό της αριστερής κυβέρνησης και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια «υστερούν του στόχου μειώσεως» – εξ ού και η κατρακύλα των τραπεζικών μετοχών (-7% την περασμένη εβδομάδα) στο χρηματιστήριο όπου υποπτεύονται την ανακεφαλαίωση να πλησιάζει.

Η κουστωδία του Ντράγκι, έχουσα και την «Τράπεζα της Ελλάδας» μέλος του ευρωσυστήματος τραπεζών, δηλαδή δεμένη πισθάγκωνα στο όχημα του ευρώ, πληροφορείται με κάθε λεπτομέρεια τις ασυνέπειες της ελληνικής κυβερνήσεως και με σαδιστική μανία επιτείνει τα πάθη του ελληνικού λαού που η ίδια μεθόδευσε και δεν τον αφήνει λίγο να αναπνεύσει.

Βεβαίως, πίσω από τον Ντράγκι και την καλοζωημένη παρέα του, την πολιτική «πιστωτικής ασφυξίας» υπαγορεύει η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Μπούντεσμπανκ, ο διοικητής της οποίας Γένς Βάϊντεμαν είχε το θράσος να επισκεφθή την Ελλάδα ως νέος γκαουλάϊτερ, να μας κάνει κι αυτός συστάσεις. Έπραξε σωστά η κυβέρνηση που δεν τον υπεδέχθη και λανθασμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τον εδέχθη στα γραφεία του κόμματος, ενώ έπρεπε να τον πάει μια βόλτα στο Άσυλο των Ανιάτων, ή στο Δρομοκαΐτειο να δει τα χάλια του αποτυχημένου κράτους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)