Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται η Δούρου για τη Μάνδρα..


Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου είμαι μεταξύ των 10 προσώπων που καλούνται από τη Δικαιοσύνη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι.
Με παραγγελία της εποπτεύουσας την έρευνα εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη Μάνδρα με την ιδιότητα του υπόπτου πάνω από δέκα πρόσωπα για μια σειρά από αδικήματα τα οποία διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.
Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης,
υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα οι ύποπτοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, των σωματικών βλαβών και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής. Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα. Σημειώνεται πως το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή είναι το μόνο πλημμέλημα στο οποίο χωρεί ακόμα και προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους που απολογούνται, ωστόσο για να φτάσει η υπόθεση σε ανακριτή θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξουν διώξεις, κάτι που δεν είναι νομικά δεδομένο. Υπάρχει και το ενδεχόμενο τα πρόσωπα που καλούνται ως ύποπτοι με τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν να οδηγηθούν ακόμα και σε απαλλαγή.
Επισημαίνεται πως αν και τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, είναι σε βαθμό πλημμελήματος ωστόσο αν ασκηθούν διώξεις η υπόθεση θα πάει σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και τις συρροής των αδικημάτων.
Η δικογραφία περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτ. Αττικής αρχές Σεπτεμβρίου και αποσταλεί στην εισαγγελέα λίγο πριν τις 15 Σεπτέμβρη. Τάχιστα η εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και εδώ και στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις.
newsit.gr

voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)