Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Συμφωνεί με το «Βόρεια Μακεδονία» ο Κυριάκος!

Απρέπεια από Ν.Δ.: Δεν επέτρεψαν στη «δημοκρατία»  να θέσει ερώτηση
Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση
Σε θεσμική απρέπεια έπεσε το επιτελείο της Ν.Δ., καθώς χτες κατά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 83η ΔΕΘ, δεν δόθηκε ερώτηση στην εφημερίδα «δημοκρατία»! Η συνέντευξη διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και έγιναν 45 ερωτήσεις από διάφορα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο αγνοήθηκε επιδεικτικά η εφημερίδα μας, η οποία είναι από τις κορυφαίες σε πωλήσεις και αναγνωστικό κοινό!

Και υπό αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν ρώτησε για τη διαπλοκή, την υπόθεση Novartis, τις επιθέσεις στον Καραμανλή, τις offshore, τα δάνεια της Ν.Δ. και τις «εκκαθαρίσεις» στελεχών της παράταξης.

Ο κ. Μητσοτάκης για το Σκοπιανό είπε ξεκάθαρα ότι συμφωνεί με τη σύνθετη ονομασία Βόρεια Μακεδονία, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν συμφωνεί με τη
μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. «Η σύνθετη ονομασία ενοχλεί, αλλά είμαι ρεαλιστής» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι «την επόμενη ημέρα η μεγάλη μάχη θα πρέπει να είναι η ταυτότητα και η γλώσσα. Το όνομα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Αφού υπάρχει η μακεδονική γλώσσα και εθνότητα πολύ σύντομα θα λέγονται Μακεδονία».

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί» και πρόσθεσε ότι «δεν θα κυρώσω τη συμφωνία για το Σκοπιανό».
Για Πρόεδρο
Αφησε ανοιχτό παράθυρο για να στηρίξει στην επόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον νυν Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο είπε ότι έχει «καλή θεσμική συνεργασία» κι ότι θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα καταργήσει την απλή αναλογική.
«Θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή του 2020. Αλλά πριν από την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου» είπε ο Κ. Μητσοτάκης. «Θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Είπε ότι η Ν.Δ. είναι η μεγάλη φιλελεύθερη, λαϊκή, κεντροδεξιά παράταξη που απεκατέστησε τη δημοκρατία και ανακοίνωσε ότι θα βάλει στα ψηφοδέλτια νέα πρόσωπα, ακόμα κι από την Κεντροαριστερά. «Θα βάλω πρόσωπα και από την Κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.» είπε ο Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Και στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ερωτώμενος για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη απάντησε ότι δεν υπάρχει Ακροδεξιά στη Ν.Δ. κι ότι «ο Τσίπρας κυβερνά με τον Καμμένο», και τόνισε ότι ένα άλλο πρόβλημα είναι ο λαϊκισμός. Αναφέρθηκε με αρκετό άγχος στις πολιτικές του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι στο θέμα των μεταναστών και ακολούθησε περιέργως την τακτική του.. απεταξάμην για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν.

Στο θέμα των μεταναστών μίλησε για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, λέγοντας ότι είναι υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής, ενώ δεσμεύτηκε για την αλλαγή της διαδικασίας αίτησης ασύλου από τέσσερα στάδια σε δύο προκειμένου να προχωρά γρήγορα και η διαδικασία της επιστροφής των μεταναστών στην Τουρκία. Χαρακτήρισε ντροπή το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση που το επιτρέπει, και δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τα κονδύλια που έχουν δοθεί για τους μετανάστες και τις ΜΚΟ.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, λέγοντας μάλιστα ότι είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας, ειδικά για τις φτωχές γειτονιές, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας. Τόνισε επίσης ότι θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου, λέγοντας, αναφερόμενος στον Κουφοντίνα της 17 Νοέμβρη, ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να είναι καταδικασμένος για 11 φόνους και να παίρνει άδεια.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο απομακρύνσεων - προσλήψεων, προσθέτοντας ότι όταν πήγε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «εμπιστεύτηκα δημοσίους υπαλλήλους που πολλούς θα τους ζήλευαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιμένω στην αξιολόγηση για να ξεχωρίζουν και να επιβραβεύονται οι πραγματικά καλοί».

Για τους συμβασιούχους είπε ότι «βάσει Συντάγματος είναι για ορισμένο χρόνο. Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να είναι ο τρόπος να μπεις στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα».
Το Ασφαλιστικό
Επανέλαβε επίσης και το σχέδιό του για το Ασφαλιστικό, αναφερόμενος πάλι στον «κουμπαρά» από τον οποίο θα προκύπτει η επικουρική σύνταξη.

Επίσης, δεσμεύτηκε για εξεταστική «για το πρώτο εξάμηνο του 2015», ενώ ερωτηθείς για τα σκάνδαλα απάντησε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν από τις εκλογές». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ν.Δ. δεν θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση, αν σημαντικά άρθρα όπως το 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία.

Τάχθηκε υπέρ της εκλογής ευρωβουλευτών με σταυρό, ενώ αναφερόμενος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπε ότι «στις περιφερειακές εκλογές η Ν.Δ. θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους».
Βολές από τους ΑΝ.ΕΛ.: «Παραχωρεί αμαχητί το όνομα»
Σφοδρές αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα προκάλεσαν οι διακηρύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ. «Τζάμπα μάγκα» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. τον κ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι «παραχωρεί αμαχητί τη Μακεδονία στα Σκόπια». Σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ο κ. Τοσουνίδης αποκαλεί «απόγονο των σαλονιών» τον κ. Μητσοτάκη και καταλήγει λέγοντας: «Κανένας Ελληνας δεν θα σου εμπιστευτεί την Ελλάδα».

Το Κίνημα Αλλαγής κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μη πειστικό «μεταρρυθμιστικό προσωπείο» και τον εγκάλεσε για αμφισβήτηση εργασιακών δικαιωμάτων, κράτους πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι αυτές οι έννοιες είναι «ξένες με το ιδεολογικό πλαίσιο της Ν.Δ.». Η χώρα «δεν έχει ανάγκη από δεξιά επιστροφή», υπογραμμίζει το ΚΙΝ.ΑΛ., εγκαλώντας ταυτόχρονα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για «συντηρητικές πολιτικές».

Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε το ΚΚΕ, που τόνισε ότι τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «θυμίζουν τη σπαζοκεφαλιά “Βρες τις διαφορές”». Ο Περισσός υπογραμμίζει ότι οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας «είναι προσηλωμένοι στο μνημονιακό πλαίσιο, στη συνέχιση των αναδιαρθρώσεων που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πάνω απ’ όλα στον ευρωνατοϊκό μονόδρομο. Και οι δύο υπόσχονται κάποια ψίχουλα που θα εξανεμιστούν από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής».

«Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη στην ενισχυμένη αναλογική κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας του με την Ενωση Κεντρώων. Ο μόνος κυβερνητικός συνεταίρος που του μένει είναι το ΠΑΣΟΚ» τονίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ενώ σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. για το Σκοπιανό αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν θέλει Πόντιους Πιλάτους, αλλά έναν πρωθυπουργό που να δηλώσει απερίφραστα ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για τον κ. Μητσοτάκη τού είναι αρκετό την προδοσία να την κάνουν άλλοι».
Τα συνήθη «μεγάλα λόγια» για την Ε.Ε. από τον Αβραμόπουλο
Με... τσιτάτα που λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα συνοδεύτηκε η επίσκεψη του Ευρωπαίου επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο περίπτερο της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην 83η ΔΕΘ.
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο δηλωτική η συμμετοχή της με αυτό το περίπτερο, αλλά πέραν αυτού, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για να ξαναβρεί πάλι την κανονικότητά της και τους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα της επιτρέψουν να ατενίσει σε αισιοδοξία το μέλλον.

Κι αυτό προς ωφέλεια των Ελλήνων πολιτών και των νέων ανθρώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, παρέλειψε όμως να μας μιλήσει για όλα όσα δεν έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την Ελλάδα, αλλά και για τις συχνά «τιμωρητικές» της συμπεριφορές την περίοδο της κρίσης.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)