Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΘ 2018: Δημοκρατία των ΜΑΤ, της καταστολής, της βίας και της προπαγάνδας


γράφει η  Χριστίνα Σαλεμή
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, επί της ευκαιρίας της εγκαινίασης της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Α Τσίπρα, διοργανώθηκαν στην Θεσσαλονίκη 7 αντικυβερνητικά συλλαλητήρια. 
Για να μην γίνει αντιληπτή η μαζική οργή του ελληνικού λαού κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής της, με εντολή της ίδιας της κυβέρνησης, εμποδίστηκαν οι πολίτες να πλησιάσουν τον χώρο των αρχικών συγκεντρώσεων ή/και να το πλησιάσουν στην προκαθορισμένη ώρα, στην συνέχεια όσοι κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα εμποδίστηκαν να πλησιάσουν το εκθεσιακό κέντρο για να μην ακουστούν, και τέλος, για να μην τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν άλλη φορά αλλά και για να διχαστούν, αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν βίαια και αδικαιολόγητα, σε μια συγκεκριμένη ομάδα διαδηλωτών, την οποία παρουσίασαν μετά ως μικρή ομάδα “ακραίων στοιχείων” , παρότι ούτε μικρή, ούτε ακραία ήταν. Μιλάμε για επιχείριση στρατιωτικού τύπου (απομονώνεις και φιλάς το “κάστρο”, διασπάς τις δυνάμεις του εχθρού και τις διχάζεις), πολύ καλά οργανωμένη και συντονισμένη, που αποδεικνύει ότι υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό ικανό να την σχεδιάσει και να την εφαρμόσει άψογα όταν το επιθυμεί η κυβέρνηση. 
Στην περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική λόγου χάριν, τέτοια κυβερνητική επιθυμία δεν υπήρχε, και αυτό έγινε μάλλον επειδή η φονική πυρκαγιά, δεν θεωρήθηκε εχθρός της κυβέρνησης αλλά εχθρός των πολιτών, και ως γνωστόν, οι εχθροί του εχθρού είναι φίλοι. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: άνω των 300ων νεκρών και τραυματιών, απίστευτες περιβαλλοντολογικές, υλικές και άλλες ζημιές.
Επιγραμματικά, τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη έγιναν ως εξής :
Πριν τις 8 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν πολλά αντικυβερνητικά συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΥΝ, ΟΚΔΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ, Παμμακεδονικές
οργανώσεις, συλλόγους κλπ Το πιο ογκώδες αναμενόταν να είναι εκείνο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, δηλαδή κατά της ανεπίτρεπτης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης του ονόματος Μακεδονία, της “μακεδονικής γλώσσας” και ταυτότητας από την εκτελεστική εξουσία σε ένα ξένο κράτος διά της διακρατικής στην θεωρία και διυπουργικής στην πράξη συμφωνίας των Πρεσπών. Γι΄ αυτό, έγινε αμέσως προσπάθεια από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο συλλαλητήριο ως ακροδεξιά-φασιστική μάζωξη. Το διαλάλησαν με κάθε τρόπο και προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τον λαό ώστε να μειωθεί η συμμετοχή σε αυτό το συλλαλητήριο ειδικά, αλλά και γενικά, αφού ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν περίπου 7 χιλιάδες αστυνομικοί που θα βοηθηθούν και από εκατοντάδες Αμερικάνους πράκτορες (FBI, CIA), και με αυτό τον τρόπο πέρασε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση λάμβανε θέσεις μάχης και ότι ήθελε προκύψει. Μέχρι και την απειλή αιματοχυσίας χρησιμοποίησαν ορισμένοι από αυτούς.
Την ημέρα των συλλαλητηρίων, από νωρίς το πρωί στήθηκαν πολλαπλά μπλόκα και μετά δεν επιτράπηκε σε λεωφορεία με διαδηλωτές να πλησιάσουν το κέντρο της πόλης, ώστε να εμποδιστούν με κάθε τρόπο οι πολίτες να συμμετέχουν ή να φτάσουν έγκαιρα στα διάφορα μέρη της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης που είχαν καθοριστεί ως σημεία συγκέντρωσης με σκοπό να πορευτούν μετά οι διαδηλωτές προς το εκθεσιακό κέντρο. Μπλόκα στήθηκαν παντού, η αστυνομική παρουσία ήταν εντονότατη σε όλη την πόλη και οι επιβάτες των λεωφορείων, άτομα όλων των ηλικιών που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν σε απόσταση άνω των 4 χιλιομέτρων από το σημείο συγκέντρωσης, με σκοπό να καθυστερήσουν και να απομονωθούν από το κύριο σώμα του συλλαλητηρίου. [ενδεικτικά: Μπλόκα των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας εμποδίζουν τους πολίτες να πάνε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και ΔΕΘ: Τριπλό μπλόκο στους διαδηλωτές για να μην προσεγγίσουν το Βελλίδειο]. Τέλος, αφού “γνωστοί άγνωστοι” των αστυνομικών δυνάμεων και από ότι φαίνεται συνεργάτες αυτών, προκάλεσαν κάποια ασήμαντα επεισόδια ή και χωρίς καμία αφορμή, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στο πλήθος και οι ρίψεις των χημικών που ακολούθησαν ήταν πρωτοφανείς. Χρησιμοποιήθηκαν τεράστιες ποσότητες χημικών, όχι απλά δακρυγόνων και καπνογόνωναλλά και χημικών που προκαλούσαν αίσθηση καψίματος στο δέρμα. Αυτά τα χημικά στράφηκαν εσκεμμένα εναντίον όλων και όχι μόνο αυτών των ολίγων που προκαλούσαν, οι οποίοι μπορούσαν άλλωστε απλά να συλληφθούν, εάν θα υπήρχε τέτοια βούληση, χωρίς την χρήση, απαγορευμένων κιόλας, ουσιών. Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, όλοι έγιναν στόχος και η πρόθεση ήταν σαφέστατη: να διαλυθούν και να τρομοκρατηθούν.
Τις επόμενες μέρες, συνεχίστηκε και γενικεύθηκε η προπαγάνδα σύμφωνα με την οποία όσοι διαμαρτυρήθηκαν ήταν λίγοι και ακραίοι, με αποκορύφωμα την δήλωση του πρωθυπουργού στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με αυτήν, στην Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν 3.000-4.000 ακραία στοιχεία και εναντίον τους δεν χρησιμοποιήθηκε κατασταλτική βία όπως γινόταν τα πέντε πρώτα “μνημονιακά” χρόνια, πριν αναλάβει ο ίδιος την πρωθυπουργία και σταματήσουν αυτές οι τακτικές, και πριν αρχίσει η αναβάθμιση των κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών μέσω από μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια της πρωθυπουργίας του. Περιττό να πω ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, και 2000 διαδηλωτές να είχαν συγκεντρωθεί, πολλοί θα ήταν, και ότι στο εξωτερικό, και μάλιστα σε χώρες πολύ μεγαλύτερες από την Ελλάδα, διαδηλώσεις που συμμετέχουν 1000 άτομα θεωρούνται πετυχήμενες και διαφημίζονται ανάλογα από τα ελληνικά ΜΜΕ. Ενδεικτικά άρθρα ηλεκτρονικών εφημερίδων: Αυγή Ακτιβιστές του Ναβάλνι ανήρτησαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατοντάδες διαδηλωτές να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στη ρωσική Άπω Ανατολή και στη Σιβηρία”,Left “ Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Παρίσι για να πουν “καλωσορίσατε”: Τουλάχιστον 1000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι για να πουν «καλωσορίσατε» στους πρόσφυγες και να καταδικάσουν τον «εγκλεισμό» και την «διαλογή» κρίνοντας «επαίσχυντη» την στάση της Γαλλίας απέναντι σε ανθρώπους που έχουν φύγει για να σωθούν από τις φλόγες του πολέμου”,eretikos “ Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των γυναικών και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.”
Άλλες αποδείξεις και περαιτέρω λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε παντού στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά, αναφέρω και εγώ μερικά ακόμα δημοσιεύματα:Νύχτα ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Τρέμει την οργή στα συλλαλητήρια (Βίντεο),  Χαμός στο Twitter με το #ανεπιθύμητος στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας (εικόνες) και
– Ομιλία και παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της Ευρώπης.- Τριτολογία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της Ευρώπης “ Θέλω, κ. Σπυράκη, να σας πω το εξής. Αναφερθήκατε σε μένα και στην προχθεσινή συγκέντρωση ορισμένων, χιλιάδων ακραίων στοιχείων, 3.000-4.000 ήταν στη Θεσσαλονίκη. …. πράγματι μαζικές διαδηλώσεις με πράγματι μεγάλη καταστολή, τα πέντε πρώτα χρόνια. Θέλω, όμως, να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους σας εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι …. στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καταστολή ούτε βία. Αντιθέτως τα τρία αυτά χρόνια τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών έχουν αναβαθμιστεί και με μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις. Και θέλω να κλείσω, να μην στενοχωρήσω και τον  άλλο συνάδελφό σας και συμπατριώτη μου τον κ. Κύρτσο, γιατί έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα.” Επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού 
– Εντολή από το Μ. Μαξίμου: «Πνίξτε στα χημικά τους διαδηλωτές, ο αέρας ευνοεί!»δηλώσεις του γενικού γραμματέα του σωματείου ειδικών φρουρών Ευστράτιος Μαυροειδάκος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ.
– Συλλαλητήριο ΠΑΜΕΜε τη μαζική τους συμμετοχή, χιλιάδες διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς διαδήλωσαν κόντρα στην αστυνομοκρατία, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας και προβοκάτσιας που καλλιεργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες από διάφορες πλευρές. Με συνθήματα, δρώμενα, πικέτες, στην μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και στην συνέχεια στην πορεία, πίσω από τα πανό τους, οι διαδηλωτές απάντησαν αγωνιστικά στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην κυβερνητική κοροϊδία περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «ανάκτησης δικαιωμάτων», τη στιγμή που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση κλπ (http://www.902.gr)
– Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ «Στη σημερινή συγκέντρωση εκφράζουμε τα συναισθήματα των 9 στους 10 Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα που όλοι είδατε και αντέδρασε πάρα πολύ η κυβέρνηση» “διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα».
– Συλλαλητήριο για την Μακεδονία
Ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής που ελάχιστοι μπόρεσαν να δουν :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)