Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Η Lafarge χρηματοδοτούσε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία!

Σχόλιο ιστολογίου:
ένα ένα τα δημοσιεύματα βγάζουν στο φως την ανάμιξη της Γαλλίας στην στήριξη της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών της Συρίας ISIS. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες σε κρησφύγετο των τζιχαντιστών είχαν βρεθεί Γάλλοι αξιωματούχοι από τα στρατεύματα της Συρίας.
Οι Γάλλοι όσο και να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο της Συρίας στηρίζοντας τους αντικαθεστωτικούς φανατικούς Μωαμεθανούς για να ρίξουν την κυβέρνηση Άσαντ. Ας υποστούν τώρα τις συνέπειες των πράξεων τους και ας δεχθούν την πληθώρα των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στα δικά τους εδάφη και όχι να τους συσσωρεύουν στην Ελλάδα, αποποιώντας έτσι τις δικές τους ευθύνες. 

Αποκαλύψεις από τον γαλλικό Τύπο 
Μίνα Αγγελίνη
Η τσιμεντοβιομηχανία δημοσίευσε στοιχεία, που αποδεικνύουν πως ένα εργοστάσιό της στη Συρία παρείχε χρηματοδότηση σε ομάδες τζιχαντιστών στην περιοχή τα έτη 2013- 2014 
H γαλλική τσιμεντοβιομηχανία «LafargeHolcim» παραδέχτηκε ότι συνήψε «σκοτεινές συμφωνίες» με το Ισλαμικό Κράτος για να προστατεύσει τα συμφέροντα και τους εργαζόμενούς της.

Η εταιρεία δημοσίευσε στοιχεία, που αποδεικνύουν πως ένα εργοστάσιό της στη Συρία παρείχε χρηματοδότηση σε ένοπλες ομάδες στην περιοχή τα έτη 2013- 2014. 


Σε ανακοίνωσή της, η μητρική εταιρεία, επισημαίνει ότι η διοίκηση του εργοστασίου στην Τζαμπαλίγια, πήρε απαράδεκτα μέτρα ώστε να κρατήσει ανοιχτό το εργοστάσιο και ασφαλείς του εργαζόμενους. Από την περιοχή της Τζαμπαλίγια, πέρασαν αρκετές ένοπλες ομάδες που είτε κατάφεραν να ελέγξουν είτε θέλησαν να ελέγξουν την περιοχή. 

«Όπως φαίνεται από την έρευνα, η διοίκηση του εργοστασίου παρείχε χρηματοδότηση σε διάφορες ομάδες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που είχαν υποστεί κυρώσεις, ώστε οι εργασίες του να συνεχιστούν απρόσκοπτα αλλά και για να εξασφαλισθεί ασφαλής δίοδος στους εργαζόμενους και την τροφοδοσία του εργοστασίου», αναφέρεται στην έκθεση. «Υπό το φως των αποκαλύψεων, είναι σαφές ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για την συνέχεια της λειτουργίας του εργοστασίου, ήταν απαράδεκτα», λέει η εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί πως, εκείνη την περίοδο, η Συρία είχε υποστεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί επίσης δεδομένο πως η Lafarge αγόραζε απαγορευμένο πετρέλαιο από τη Συρία, παρά τις σχετικές κυρώσεις με απώτερο σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα της.

Η εφημερίδα «Le Μonde» είχε πρώτη αποκαλύψει πως, ο παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανία τσιμέντου, η γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge έκανε συμφωνία με τα ένοπλα στρατεύματα στη Συρία αλλά και ομάδες του Ισλαμικού Κράτους. 

«Η εταιρεία Lafarge, μεταξύ των ετών 2013 και του 2014, πλήρωσε φόρους σε μεσάζοντες και διαπραγματεύτηκε την ασφαλή διέλευση των φορτηγών και των εργαζομένων της, προκειμένου να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη βόρεια Συρία», 
ανέφερε σε δημοσίευμά της το Νοέμβριο του 2016.

Η γαλλική εφημερίδα είχε επικαλεστεί email που έχει σταλεί από τους manager της Lafarge στη Συρία και αποκάλυπταν τους διακανονισμούς μεταξύ Lafarge και τζιχαντιστών προκειμένου να συνεχίσει η παραγωγή μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου του 2014. 

Η τσιμεντοβιομηχανία «Lafarge» στη Τζαλαμπίγια τέθηκε σε λειτουργία το 2010, ένα χρόνο πριν από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. 
  Πρώτο Θέμα