Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Κομπίνα εκατομμυρίων με τις βίζες στην Τουρκία

Κομπίνα εκατομμυρίων στο προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη, με σοβαρότατες προεκτάσεις οι οποίες φτάνουν μέχρι και σε θέματα εθνικής ασφάλειας της χώρας το κρίσιμο χρονικό διάστημα από το 2011 μέχρι το 2014 (δηλαδή επί υπουργίας Σταύρου Δήμα, Πέτρου Μολυβιάτη, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ευάγγελου Βενιζέλου) αποκάλυψε το Documento που κυκλοφόρησε εκτάκτως το περασμένο Σάββατο. 

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Το θέμα προκάλεσε και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών, αφού ο βασικός εμπλεκόμενος δεν είναι ένα απλός υπάλληλος αλλά ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης, ο οποίος υπηρέτησε σε ένα από τα πιο κρίσιμα για τα εθνικά μας θέματα πόστο, στο Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, επί σειρά ετών.
Η δικογραφία-καταπέλτης έφτασε και στον εισαγγελέα Διαφθοράς, διαβιβάστηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΞ τουλάχιστον δύο πορίσματα (το πρώτο το 2015), στάλθηκαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής, ενώ άνοιξαν ακόμη και λογαριασμοί στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο τότε γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Νικόλαος Ματθιουδάκης του Γεωργίου παρείχε αφειδώς θεωρήσεις βίζας, ακόμη και κατόπιν ανυπόγραφων αιτήσεων, σε πρόσωπα τα οποία, καίτοι άσχετα μεταξύ τους, έφεραν την ίδια διεύθυνση κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας, τον ίδιο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, το ίδιο υπαλληλικό μητρώο (74 περιπτώσεις με ίδιο μητρώο, δήθεν υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας), ίδια στοιχεία συνταξιοδότησης. Φέρεται να χορηγούσε βίζες με ψευδή έντυπα εγγραφής σε εμπορικά επιμελητήρια, ψευδείς φορολογικές ενημερότητες σε πρόσωπα που με βάση τα κατατεθειμένα ολοφάνερα πλαστά στοιχεία προέκυπτε ότι είχαν προσληφθεί στο δημόσιο , ενώ ήταν ανήλικοι.

Διακόσιες θεωρήσεις τον μήνα
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο κ. Μαθιουδάκης, κατά παράβαση κάθε προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας, χορηγούσε ο ίδιος χιλιάδες θεωρήσεις βίζας (περίπου 200 ανά μήνα), οι οποίες προέρχονταν από αιτήσεις δήθεν φορέων, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Παιδείας (74 υπάλληλοι), το υπουργείο Υγείας (28 υπάλληλοι) ή των δήμων Arnavutkoy στην ευρωπαϊκή Τουρκία, Bayrampasa (και αυτός στην ευρωπαϊκή Τουρκία), Avcilar, BuyuKcekmece, Gaziosmanpasa, Eyup, Bakirkoy .
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι 16 αιτούντες εμφανίζονταν ως μέλη του τουρκικού επιμελητηρίου κοσμηματοπωλών, ενώ παρουσιάζονται και ως μέλη του επιμελητηρίου τεχνιτών και βιοτεχνών. Πολλοί μάλιστα από τους αιτούντες θεώρησης κοσμηματοπώλες δηλώνουν το ίδιο κινητό τηλέφωνο (05385436652), το οποίο δεν απαντά ποτέ και φαίνεται μονίμως απασχολημένο.
Το πραγματικά απίστευτο είναι ότι, όπως αναγράφεται στο κατηγορητήριο, οι ως άνω αιτούντες, για παράδειγμα των δύο υπουργείων, εμφάνιζαν στις αιτήσεις τους, οι οποίες ήταν και ανυπόγραφες, την ίδια διεύθυνση και το ίδιο τηλέφωνο με αριθμό 0212 0576.8800, το οποίο ύστερα από έρευνα του προξενείου μας στην Κωνσταντινούπολη διαπιστώθηκε πως ήταν ανύπαρκτο, ενώ το τουρκικό υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι οι αιτούντες δεν ήταν ποτέ υπάλληλοί του.
Επίσης «όλες οι αιτήσεις είχαν πανομοιότυπη σφραγίδα και υπογραφή στο ίδιο σημείο της βεβαίωσης εργασίας τους (Milli Egitim Bakanligi - Gorev Belgesi), φέρουν τον ίδιο αριθμό μητρώου συνταξιοδότησης (8176502) (Emekli Sicil Numaraki), τον ίδιο αριθμό μητρώου (178823) (Bakanlik Sicil), τον ίδιο αριθμό κλιμακίου / θέσης 8/3 (DERECE KADEME), σε όλες τις βεβαιώσεις εργασίας όλοι οι αιτούντες φαίνεται να είναι τοποθετημένοι (gorev) στη Διεύθυνση Προσωπικού (Mudurluk Personeii), όλες οι βεβαιώσεις μισθοδοσίας (Personel Bordro Bilgireli) έχουν την ίδια σφραγίδα και υπογραφή στο ίδιο σημείο, κανένας αιτών δεν υπέβαλε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ στους αιτούντες, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι κάτω των 30 ετών (19 έως 24 ετών, χαμηλού οικονομικού προφίλ), συμπεριλαμβάνονται ακόμη και ανήλικοι Τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Συγκεκριμένα μεταξύ των αιτούντων υπάρχουν τρεις γεννηθέντες του 1996 και ένας του 1997, οι οποίοι φαίνεται να προσλήφθηκαν στο τουρκικό υπουργείο Παιδείας οι δύο το 2012, ενώ ήταν 16 ετών, ο ένας το 2011 σε ηλικία 15 ετών και ο τέταρτος το 2013, επίσης σε ηλικία 16 ετών!
documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)