Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Τόσο φασισμό από αριστερή κυβέρνηση έχουμε να δούμε από τους Ναζί Γερμανούς στην κατοχή.

Σχόλιο ιστολογίου:
είναι τραγικό να διαπιστώνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνά ακόμα, σε μια κυβέρνηση υποτιθέμενη αντιμνημονιακή. Όσα περιγράφονται στο δημοσίευμα που ακολουθεί ήταν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που όταν ήταν κυβέρνηση δεν πρόλαβε να εφαρμόσει. Σήμερα ο Τσίπρας αποδεικνύεται φερέφωνο των τότε πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να εφαρμόσει τον μεγαλύτερο φασισμό που είδε η χώρα.
Αυτά είναι τα φιλελεύθερα μυαλά των αριστερών; Αυτή είναι η ιδεολογία τους, να ελέγχουν όλο τον κόσμο, να γνωρίζουν τα πάντα για τον πολίτη, να τον φακελώνουν και να τον παρακολουθούν; Να αριθμοποιούν τον πολίτη όπως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.
Δεν είναι μόνο η υποχρέωση της χρήσης POS αλλά και η κατάργηση των μετρητών, όταν στην Γερμανία ο λαός αντέδρασε πολύ δυναμικά, όταν προσπάθησαν να τους περάσουν ότι μετρητά θα χρησιμοποιούν μέχρι 5000 Ευρώ, ενώ στην Ελλάδα μιλάνε για 100 Ευρώ.
Όσο τους ανεχόμαστε τόσο κερδίζουν έδαφος, έχουμε να κάνουμε με φασίστες, δοσίλογους, προδότες....     


ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Αποκάλυψη: Οι 15 κλάδοι με υποχρεωτικό POS - Όλη η λίστα με τα επαγγέλματα

Εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες οφείλουν από τον Ιούλιο να δέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα. Βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες. Κατεβαίνει κι άλλο το όριο για πληρωμές με μετρητά.

Αποκάλυψη: Οι 15 κλάδοι με υποχρεωτικό POS - Όλη η λίστα με τα επαγγέλματα

Την υπουργική απόφαση με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής». Πρόκειται για πάνω από 200.000 επαγγελματίες από όλο το φάσμα της αγοράς οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται κάρτες για τις πληρωμές από τους πελάτες τους, αλλιώς απειλούνται με βαριά χρηματικά πρόστιμα που φθάνουν τα 1.500 ευρώ.

Στον κατάλογο των υπόχρεων περιλαμβάνονται ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γιατροί, φαρμακεία, νοσοκομεία, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, κάθε είδους καταστήματα εστίασης, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, ακόμα και τυχερά παιχνίδια.

Πρόκειται για 15 κλάδους και κατηγορίες επαγγελμάτων οι οποίοι με βάση τα στοιχεία από τους ελέγχους βρίσκονται στην υψηλή ζώνη κινδύνου για φοροδιαφυγή και όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών η επιλογή του πρώτου κύματος υποχρεωτικής εγκατάστασης μηχανημάτων POS έγινε με γνώμονα τον βαθμό επικινδυνότητας για απόκρυψη εισοδήματος και τζίρου και τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής ανά κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας που έχουν στα αρχεία οι ελεγκτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να τεθεί πλαφόν στις πληρωμές μετρητών με όριο τα 200-300 ευρώ, ενώ υπάρχουν προτάσεις για απαγόρευση των μετρητών για αγορές καταναλωτών που ξεπερνούν τα 100 ευρώ.  

Στην υπουργική απόφαση ορίζεται ότι οι παραπάνω κλάδοι και επαγγέλματα θα είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν πληρωμές με κάρτες από τους πελάτες τους. Οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέγουν αν θα πληρώνουν με μετρητά ή με κάρτα, αλλά οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα πρέπει υποχρεωτικά να παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμών με «πλαστικό» χρήμα. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η τροφοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και των ελεγκτικών υπηρεσιών με πλήρη και ολοκληρωμένα στοιχεία που αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των επιχειρήσεων, μέσω στοιχείων που θα μεταβιβάζονται από τους παρόχους πληρωμών, δηλαδή -ως επί το πλείστον- τις τράπεζες. Με αυτόν τον τρόπο οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα έχουν πλήρη και πραγματική εικόνα για τον τζίρο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών και έτσι θα μπορούν μέσω των διασταυρώσεων με τις φορολογικές τους δηλώσεις να εντοπίζουν περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος για την αποφυγή της πληρωμής του φόρου καθώς και κλοπής ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, μετά το πρώτο κύμα υποχρεωτικής αποδοχής συναλλαγών μέσω μηχανημάτων POS με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Ιουνίου θα ακολουθήσουν άλλα δύο: μέχρι το τέλος του 2017 θα προστεθεί μια άλλη ομάδα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών ενώ η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018.
Ο προγραμματισμός προβλέπει ότι θα υπάρξουν και επαγγελματίες οι οποίοι θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση λόγω αναντιστοιχίας κέρδους με προμήθεια τράπεζας.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι τα περίπτερα, τα μικρά καταστήματα τροφίμων, τα ψιλικατζίδικα, τα μικρά μπακάλικα κ.ά.
Ωστόσο η κυβέρνηση εξετάζει στις εξαιρέσεις να θέσει και όριο ανάλογα με τον τζίρο τής κάθε επιχείρησης και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιοι παράγοντες, για παράδειγμα τα περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας που κάνουν μεγάλο τζίρο δεν μπορούν για να εξαιρεθούν από την υποχρέωση τοποθέτησης μηχανημάτων POS.
Παράλληλα με τη σταδιακή επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές θα μειωθεί δραστικά το όριο των συναλλαγών με μετρητά τόσο μεταξύ επιχειρήσεων και προμηθευτών όσο και για τις αγορές καταναλωτών.
Επισημαίνεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς η πληρωμή συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων άνω των 500 ευρώ γίνεται υποχρεωτικά μέσω του τραπεζικού συστήματος, ενώ οι αγορές από ιδιώτες όταν ξεπερνούν 1.500 ευρώ, εξοφλούνται αποκλειστικά με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή με επιταγές.

Η λίστα
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών οι κλάδοι και οι κατηγορίες επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου να δέχονται υποχρεωτικά συναλλαγές με κάρτες είναι:
• Ενέργεια: Ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο, καύσιμα κίνησης
• Υδροδότηση
• Ηλεκτρικές, υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις
• Πώληση, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων καθώς και των ανταλλακτικών τους
• Μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, κάβες και καπνοπωλεία
• Λιανικό εμπόριο σχεδόν κάθε είδους (υπολογιστές, ηλεκτρονικά είδη, ηλεκτρικές συσκευές, σιδηρικά, έπιπλα, βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, καλλυντικά)
• Επισκευές μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
• Τηλεπικοινωνίες (υπηρεσίες και εξοπλισμός)
• Υγεία (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακεία, νοσοκομεία αλλά και κτηνίατροι)
• Δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και φοροτεχνικοί
• Εκπαίδευση κάθε είδους και βαθμίδας, από βρεφονηπιακούς έως μεταδευτεροβάθμια, τεχνική και επαγγελματική, ακόμη και σχολές οδηγών
• Τυχερά παιχνίδια
• Ενοικιάσεις οχημάτων, αλλά και βίντεοκλαμπ, είδη αναψυχής
• Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταξιδιωτικά γραφεία κάθε είδους
• Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
antonakos@pegasus.gr


ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ
Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να τεθεί πλαφόν στις πληρωμές μετρητών με όριο τα 200-300 ευρώ, ενώ υπάρχουν προτάσεις για απαγόρευση των μετρητών για αγορές καταναλωτών που ξεπερνούν τα 100 ευρώ.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)