Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

"Εργα και ημέραι Ανθίμου": ΑΙΣΧΟΣ. ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος τιμώρησε τον π. Νικόλαο Μανώλη πριν αυτός απολογηθεί. Η απάντηση μας.

Το τι σημαίνει δεσποτοκρατία, το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Ξέρουμε τι θα πει "παρατρεχάμενοι" μητροπολιτικών γραφείων (είναι αυτοί που μας κορόϊδευαν κάθε φορά που τους ζητούσαμε συνάντηση με τον μητροπολίτη ή να του προτείνουμε να αναλάβει πρωτοβουλία για κάποια αντίδραση πχ γυμνή ποδηλατοδρομία, gay pride κλπ). 
Μας κορόϊδευαν: "ελάτε μετά από 1-2 βδομάδες ...", μέχρι να είναι αργά.


Το τι θα πει "μένος δεσπότη", επίσης το γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. 
Όσο υπάρχουν παρατρεχάμενοι που τον "ενημερώνουν" επιλεκτικά και πιστοί "βλήματα" που τον επαινούν για το κήρυγμα του, ακόμη κι αν λέει ασυναρτησίες ή φλυαρίες, τόσο ο δεσποτικός εγωισμός θα απογειώνεται και θα τρίζει τα δόντια του σε όποιον τολμήσει να του υποδείξει τα σοβαρότατα δογματικά του παραπτώματα..

Για κακή τους τύχη όμως σήμερα υπάρχει το διαδίκτυο. 
Και οι πιστοί ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ τι συμβαίνει. Η υπομονή των δεσποτάδων εξαντλείται με όσα σιγά σιγά αποκαλύπτονται, εκνευρίζονται και αποθρασσύνονται ακόμη περισσότερο, με συνέπεια, οι μάσκες τους να πέφτουν.

Αφού λοιπόν την περασμένη Παρασκευή ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ τον π.Νικόλαο Μανώλη να λειτουργήσει (ανακοινώνοντας του  υποχρεωτική άδεια λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει την Θεία Λειτουργία, δείτε εδώ), τώρα του ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να λειτουργεί και να εξομολογεί (είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα εξομολογήσεων του, εδώ).

Ότι ποινές και να ανακοινώσετε με τους πληρεξούσιους δικηγόρους σας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως ισχύ. Ακόμη κι αν τον καθαιρέσετε (όπως πληροφορούμαστε αυτή είναι η προτροπή του Ιερώνυμου: στείλτε τους μου στην Αθήνα .., για να μην φαίνεται "κακός" ο εκάστοτε τοπικός μητροπολίτης), η καθαίρεση αυτή είναι ΑΚΥΡΗ.





Άνθιμε, "παναγιότατε"(τι μετριόφρων όρος!!! σε ηδονίζει να τον ακούς),
μαθαίνουμε ότι είσαι άρρωστος. 
Ακόμη κι αν δεν είσαι, σε λίγα χρόνια θα πεθάνεις. 


  • Μοιχεπιβάτης στην μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως (κατέλαβες τον θρόνο ενώ ζούσε ο δεσπότης), 
  • εγκατέλειψες το ποίμνιο του για να πας σε πιο μεγάλη μητρόπολη, τη Θεσσαλονίκη (γνωρίζεις ότι η ποινή σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και γι αυτό είναι η καθαίρεση σου),
  • θα το εγκατέλειπες ξανά όταν επεδίωκες να γίνεις αρχιεπίσκοπος Αθηνών .. (δείτε εδώ)

Τώρα διώκεις ανηλεώς όχι τους ομοφυλόφιλους αρχιμανδρίτες σου, αλλά τους πιο ευλαβείς κληρικούς σου.
Τι λόγο θα δώσεις μόλις πεθάνεις;



Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Ακολουθεί η ενημέρωση από το ιστολόγιο Κατάνυξις:
Με καραμπινάτες παρατυπίες συνεχίζει επιτιθέμενος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, κατά του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη. 

Παραβιάζοντας νόμους και κανονισμούς, μετά την απαράδεκτη κλήση σε απολογία που δημοσιεύσαμε εδώ, πριν ακόμη απολογηθεί ο π. Νικόλαος, και ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος, απέστειλε νέο μητροπολιτικό έγγραφο ντροπής, με το οποίο, τιμωρεί βαρύτατα τον πνευματικό μας πατέρα, καταλύοντας κάθε αίσθημα δικαίου. 

Πρόκειται για προσωρινή παύση ιεροπραξιών και ακοινωνησίας, μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης και τυχόν επισκοπικού δικαστηρίου.



Η εμπάθεια έχει επικρατήσει στα μυαλά ορισμένων εκεί, ώστε να ενεργούν αχαλίνωτα. Πριν καν ανοίξει το στόμα του ο κατηγορούμενος για να απολογηθεί, ο μητροπολίτης βγάζει απόφαση και καταδικάζει τιμωρώντας.





Ρωτήσαμε τον π. Νικόλαο για την εξέλιξη. Μας απάντησε λέγοντας τα εξής: 

“Περίμενα παράτυπη ενέργεια από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την λήξη της υποχρεωτικής άδειας και δικαιώθηκα.  Δε θέλουν με τίποτα να κάνουν υπακοή στους ιερούς κανόνες που τους αναγκάζουν να μη με τιμωρήσουν για τη διακοπή μνημοσύνου και την διακοπή της πνευματικής κοινωνίας με τον μητροπολίτη μου, που ανακοίνωσα στις 19 Φεβρουαρίου 2017 από το Ναό μου.  Έκοψα το μνημόσυνο του επισκόπου μου για λόγους Πίστεως.  Εξήγησα πως είμαι αποφασισμένος να φτάσω μέχρι το τέλος. Τελικά, ο Χριστός θα νικήσει και όχι η παναίρεση του Οικουμενισμού.  Ο μητροπολίτης μου διακατέχεται από εμπάθεια προς το πρόσωπό μου και δεν είναι σε θέση να αναλογιστεί μήπως, για την πράξη μου να του κόψω το μνημόσυνο, έχω δίκαιο. Ας ενεργήσει κατά συνείδηση, υπάρχει και η δικαιοσύνη Του Θεού”.



Οι τιμωρίες του κ. Ανθίμου είναι οι εξής:



Απαγόρευση πάσης Ιεράς Ακολουθίας και Αγιαστικής Πράξεως, Ιερών Μυστηρίων, Θείας Λειτουργίας και Θείου Κηρύγματος και

Αποκοπή από κάθε εκκλησιαστική Κοινωνία - Θεία Ευχαριστία (Επιτίμιον Ακοινωνησίας).



Κατόπιν της παρακλήσεως του ιδίου του π. Νικολάου, δημοσιεύουμε το σημερινό (1 Μαρτίου 2017) έγγραφο του μητροπολίτου με τις ποινές, το οποίο παρεδόθη στον π. Νικόλαο μέσω δικαστικού επιμελητού.



opaidagogos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)