Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η Πολωνία σήκωσε κεφάλι στη Γερμανία: «Η ΕΕ εκτελεί διαταγές του Βερολίνου»

Η Πολωνία σήκωσε κεφάλι στη Γερμανία: «Η ΕΕ εκτελεί διαταγές του Βερολίνου» 
Ως ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελεί τις «διαταγές του Βερολίνου», περιέγραψε την επανεκλογή του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι (Witold Waszczykowski).

«Ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα μας δείχνει διεξοδικά πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού πάει.
»Ξέρουμε τώρα ότι αυτή είναι μια Ε.Ε. υπό τις διαταγές του Βερολίνου», είπε ο κ. Βαστσικόφσκι, μιλώντας σε Πολωνούς δημοσιογράφους.


Η συντηρητική κυβέρνηση στη Βαρσοβία αντιτασσόταν σθεναρά στην επανεκλογή του Τουσκ, του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας ο οποίος παραμένει στενά συνδεδεμένος με την κεντρώα αντιπολίτευση στη χώρα του.
Η απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διορίσουν εκ νέου τον Ντόναλντ Τουσκ πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνει ότι η Γερμανία είναι η κυρίαρχη δύναμη σε αυτήν, σημείωσε ο ηγέτης του δεξιού κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

«Ο κανόνας που ορίζει ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πρέπει να έχουν την υποστήριξη της χώρας τους παραβιάστηκε», ανέφερε ο κ. Κουτσίνσκι στους δημοσιογράφους.

Πάντως υποβάθμισε οποιοδήποτε σενάριο περί πολωνικών προθέσεων αποχώρησης από την ΕΕ κάνοντας λόγο για «ανοησίες».
Η Πολωνία προωθείται από τις ΗΠΑ ως νέα «ατμομηχανή» της Ευρώπης μετά την κατάρρευση της Γερμανίας.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)