Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Γκάμπριελ: Αμαυρώθηκε διεθνώς η εικόνα της Γερμανίας από τα επεισόδια του Αμβούργο

G20 RIOTS

«Η εικόνα της Γερμανίας στη διεθνή κοινή γνώμη θα πληγεί σοβαρά από τα γεγονότα του Αμβούργου», τονίζει σε άρθρο του στην κυριακάτικη Bild ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός χαρακτηρίζει τα γεγονότα «όργιο βίας» και υπογραμμίζει πως οι δράστες «από όλα τα σημεία της Ευρώπης» ενδιαφέρονταν μόνο «για τη βία καθεαυτή». Δεν διαφοροποιούνται «από τους νεοναζί και τις εμπρηστικές επιθέσεις τους», πρόσθεσε. Όλα αυτά «δεν έχουν να κάνουν με υποτιθέμενα αριστερά κίνητρα», παρατηρεί ο κ. Γκάμπριελ στο άρθρο του και ζητά πανευρωπαϊκή συνεργασία για την εύρεση των δραστών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ- Βάλτερ Στάινμαϊερ θα επισκεφτεί σήμερα το Αμβούργο για να διαπιστώσει ο ίδιος την έκταση των ζημιών και το μεσημέρι θα συνομιλήσει με κατοίκους και με τους άντρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι χτες Σάββατο η καγκελάριος Μέρκελ υποσχέθηκε αποζημίωση στους πληγέντες.

Στο μεταξύ το μεσημέρι αναμένεται να κάνει τον απολογισμό των γεγονότων ο σοσιαλδημοκράτης κυβερνήτης- δήμαρχος της πόλης- κρατιδίου του Αμβούργου Όλαφ Σολτς τον οποίο η τοπική χριστιανοδημοκρατική (CDU) και φιλελεύθερη (FDP) αντιπολίτευση επέκριναν ότι «υποτίμησε τρομερά» τη σύνοδο των G-20 και ότι «ρεζίλεψε παγκοσμίως το Αμβούργο και το δυσφήμισε».

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των αστυνομικών Ράινερ Βεντ ζήτησε μάλιστα και την παραίτηση του κ. Σολτς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, ARD)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)