Από την Αλίνα Χατζιδάκι
(Μικρός Πρόλογος πριν το άρθρο)
- Όπως ορισμένοι γνωρίζουν, ότι ο "φεμινισμός" στον κόσμο δημιουργήθηκε αποδεδειγμένα από τους Ροκφέλερ και τους σιωνιστές όπως επίσης ομολογεί και ο Ααρών Ρούσο μετά από την φιλική σχέση που είχε με τον Ροκφέλερ και από τα όσα άκουσε από τον ίδιο τον Ροκφέλερ όταν τον επισκέφτηκε στο γραφείο του !
Οι Ροκφέλερ μαζί με τους Ρότσιλντ και τους σιωνιστές δημιούργησαν το Φεµινιστικό Κίνηµα, για να "γαλουχήσουν" όπως ακριβώς θέλουν τους νέους, έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν την σημερινή γενιά και να πετύχουν τα σχέδια τους.
(Είμαστε υπέρ της ισότητας των γυναικών, αλλά όχι με τους βρώμικους "τρόπους" που αυτοί θέλανε και επιβάλλανε στον κόσμο)
Περισσότερες πληροφορίες και αποκαλύψεις μετά το τέλος του άρθρου!
The mental load: Γιατί οι άνδρες βοηθούν μόνο όταν τους το ζητήσεις;
H μεγάλη ήττα του φεμινισμού είναι ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι οι μάνατζερ του σπιτιού ενώ οι άνδρες δεν συμμετέχουν καθόλου στην κοπιαστική δουλειά του να σκέφτεσαι τα πάντα.
Δουλεύουν το ίδιο με τους άνδρες, αμείβονται σχεδόν το ίδιο με τους άνδρες και μετά επιστρέφουν στο σπίτι, όπου δουλεύουν περισσότερο από όλους και δεν ανταμείβονται καθόλου. Αυτό είναι γνωστό για τις εργαζόμενες γυναίκες που έπειτα από ένα περιποιημένο οχτάωρο στη δουλειά έχουν μια επιπλέον φουλ βάρδια στο σπίτι – καθόλου δίκαιο, καθόλου εντάξει, αλλά οπωσδήποτε γνωστό.
Έχουν γραφτεί άπειρες λέξεις γι’ αυτό και θα γραφτούν ακόμα άλλες τόσες μέχρι να γίνει ο κόσμος ιδανικός και το οικιακό χαμαλίκι πάψει να θεωρείται γυναικεία γενετική προδιάθεση. Ασφαλώς και κάποια πρόοδος έχει γίνει: σήμερα οι περισσότεροι άνδρες πλέον αναγνωρίζουν μέσα στο σπίτι συσκευές όπως η ηλεκτρική σκούπα ή το πλυντήριο πιάτων – και μερικοί μάλιστα ξέρουν και να τις χειρίζονται.
Το θέμα είναι ότι η πλειονότητα του εξωτικού αυτού δείγματος ανδρών δεν θα το κάνει αν δεν τους το ζητήσει κάποιος προηγουμένως. Δεδομένου ότι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ή ο καθηγητής Αγγλικών του παιδιού δεν θα τους ζητήσει να απλώσουν τα ρούχα διότι ποσώς τους απασχολεί αν μείνουν κλεισμένα στο χαμάμ του πλυντηρίου μέχρι να βγάλουν μανιτάρια, το άτομο που πρέπει να τους πει να κάνουν το αυτονόητο είναι η σύντροφός τους.
Αυτό το οικιακό μάνατζμεντ είναι ο ρόλος που αναλαμβάνουν σχεδόν πάντα οι γυναίκες και είναι μια συνθήκη που οι φεμινίστριες αποκαλούν «νοητικό φορτίο».
Είναι η ευθύνη τού να θυμάσαι τα πάντα σχετικά με τις ανάγκες του σπιτιού και των έμβιων που το κατοικούν και είναι μια κανονικότατη δουλειά από μόνη της – που γίνεται υπερωριακή αν σκεφτεί κανείς ότι το μεγαλύτερο κομμάτι από τις δουλειές που μοιράζονται το αναλαμβάνουν οι ίδιες
. «Η γυναίκα κάνει κουμάντο στο σπίτι», έλεγαν οι παλιές, με μια δόση θριάμβου και αυταρέσκειας, ότι έτσι πριονίζουν στα κρυφά και σιγά-σιγά τα πόδια του θρόνου της πατριαρχίας. Ο άνδρας ήταν ο αρχηγός, αλλά εκείνες διοικούσαν το σπίτι και υποτίθεται ότι έτσι ήταν όλοι ευχαριστημένοι.
Μπορεί και να ήταν, καθώς τότε οι γυναίκες δεν εργάζονταν έξω στο βαθμό που εργάζονται τώρα και το να είσαι γενικός κουμανταδόρος στο σπίτι είχε τη σημασία του, τον κόπο του και την ηθική ανταμοιβή του. Σήμερα το να είσαι λοχίας στο σπίτι όταν ταυτόχρονα πρέπει να είσαι και νεοσύλλεκτος δεν έχει το ίδιο γόητρο.
Οι γυναίκες πρέπει να θυμηθούν πότε τελειώνει το χαρτί κουζίνας, πότε έχει το σχολείο συγκέντρωση γονέων, αν έχει γίνει συντήρηση στο κλιματιστικό και πότε έληξε ο λογαριασμός του ρεύματος (γιατί φυσικά έχει λήξει).
Πρέπει να θυμούνται ποια είναι τα δημητριακά που θέλουν αυτό τον μήνα να τρώνε τα παιδιά, αν υπάρχει γάλα που να μη θεωρείται πλέον επίσημα γιαούρτι και τι μήνα είχαμε όταν αλλάχτηκαν τελευταία φορά τα σεντόνια. Και πρέπει να κάνουν κάτι για τα περισσότερα από όλα αυτά.
Οι περισσότεροι άνδρες λένε πως ευχαρίστως θα συμμετείχαν στις δουλειές του σπιτιού – αν η γυναίκα τους το ζητούσε. Αυτή ακριβώς η προθυμία να συμμετάσχουν αλλά μετά από σχετική πρόσκληση είναι που δημιουργεί τον φαύλο κύκλο του ψυχικού φορτίου.
Υπό κανονικές συνθήκες (ήτοι υπό συνθήκες όπου το φύλο δεν θεωρείται ότι δίνει μπόνους παρατηρητικότητας στο αν τα μόνα λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο έχουν τριχοφυΐα δεσπότη), τα της οικίας θα έπρεπε να είναι υπόθεση και έννοια όλων όσοι το κατοικούν και είναι επιπλέον και ενήλικες.
Το να αναλαμβάνει μόνο ο ένας, δηλαδή η μία, το μάνατζμεντ δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, ούτε γονιδιακό ταλέντο. Είναι δουλειά, έξτρα δουλειά, αόρατη αλλά πολύ κοπιαστική για κάποιον που πρέπει να την κάνει στον αιώνα τον άπαντα.
Το 1996, η κοινωνιολόγος Σούζαν Γουάλτζερ δημοσίευσε την έρευνά της με τίτλο «Thinking about the baby». Σε αυτήν παρουσίαζε τα ευρήματά της ύστερα από τη μελέτη 23 ζευγαριών που είχαν αποκτήσει παιδί τον τελευταίο χρόνο.
Μέσα από εκτενείς συνεντεύξεις, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες στην πλειονότητά τους αναλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο της διανοητικής, ψυχικής, συναισθηματικής αλλά και πρακτικής δουλειάς που απαιτεί η φροντίδα των παιδιών αλλά και του σπιτιού.
Ακόμα και όταν οι άνδρες θέλουν να επωμιστούν μερίδιο των ευθυνών, το κάνουν αφού η γυναίκα τους έχει εντοπίσει τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει, πράγμα που δημιουργεί από μόνο του μια συγκεκριμένη ανισορροπία στο όλο οικοδόμημα διότι οι τρεις διαφορετικές κάλτσες στο πάτωμα δεν είναι αόρατες στο ανδρικό μάτι.
Πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν ότι η υπομονή τους τείνει να εξαντλείται, όταν, ζογκλάροντας με πέντε διαφορετικά πράγματα, ακούν τον σύντροφό τους να τους κάνει την ερώτηση «Γιατί δεν μου είπες να βοηθήσω;».
Η απάντηση ότι δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να τους το πει κανείς μάλλον δεν είναι προφανής. Τα σκουπίδια έχουν το θράσος να μην κατεβαίνουν από μόνα τους στους κάδους και αυτό θα έπρεπε να είναι αυτομάτως κατανοητό από πλήρως λειτουργικά ενήλικα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, όμως παραδόξως δεν είναι.
Επιπλέον, «βοήθεια» δεν είναι ακριβώς η σωστή λέξη που πρέπει να επιλέγει κανείς για να κάνει το δικό του μερίδιο σε μια δουλειά. Ένας άνδρας βοηθάει μια γυναίκα όταν της ανεβάζει το φερμουάρ πλάτης, όχι όταν αλλάζει την πάνα του κοινού τους παιδιού. Γνωρίζοντας κατά βάθος το ειδικό βάρος των λέξεων, πολλοί άντρες τείνουν να προσπαθούν να εκφραστούν με διπλωματία.
Η αθώα ερώτηση «μας τελείωσε η κέτσαπ;», όταν κάποιος προηγουμένως έχει ψάξει στην κουζίνα και ξέρει πολύ καλά ότι τελείωσε, είναι ένας άλλος τρόπος να κάνεις παρατήρηση ότι κάποιος ξέχασε να πάρει κέτσαπ – και όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτή.
Πριν από λίγο καιρό, η Γαλλίδα σκιτσογράφος Emma δημοσίευσε στα αγγλικά ένα κόμικ της, στο οποίο περιγράφει ακριβώς τι σημαίνει νοητικό φορτίο και πόσο κουραστικό μπορεί να γίνει αυτό για όλες. Με τίτλο «Επρεπε να μου το είχες ζητήσει», αναφέρεται στη συνθήκη της καθημερινότητας που διαιωνίζει την οικιακή αδικία τού να πρέπει να θυμάσαι και να σκέφτεσαι τα πάντα, για πάντα και για λογαριασμό των πάντων.
Όχι τυχαία, οι μαμάδες του Facebook το κοινοποίησαν μεταξύ τους με μανία. Είμαστε «καλωδιωμένες» γενετικά ώστε να ενδιαφερόμαστε για τα του σπιτιού περισσότερο από τους άνδρες; Φυσικά και όχι. Η προθυμία μας να το κάνουμε, όμως, δίνει την ελευθερία σε κάποιον άλλο να το αποφεύγει, κι έτσι σήμερα υπάρχουν μπαμπάδες που δεν ξέρουν τι νούμερο παπούτσι φοράει το παιδί τους (όπως παλιότερα ορισμένοι δεν ήξεραν ακριβώς σε ποια τάξη πάει). Είναι γεγονός ότι άνδρες – γυναίκες είμαστε όλοι μαθημένοι έτσι και γι’ αυτό διαιωνίζουμε την άδικη αυτή μοιρασιά. Μια λύση είναι να αρχίσουμε να δείχνουμε στα παιδιά μας το μοντέλο λίγο διαφορετικά ώστε να μην το επαναλάβουν. Αν αυτό σημαίνει ότι καμιά φορά δεν θα υπάρχει κέτσαπ στο σπίτι, δεν χάθηκε κι ο κόσμος.
Όπως ορισμένοι γνωρίζουν, ότι ο "φεμινισμός" στον κόσμο δημιουργήθηκε αποδεδειγμένα από τους Ροκφέλερ και τους σιωνιστές όπως επίσης ομολογεί και ο Ααρών Ρούσο μετά από την φιλική σχέση που είχε με τον Ροκφέλερ και από τα όσα άκουσε από τον ίδιο τον Ροκφέλερ όταν τον επισκέφτηκε στο γραφείο του !
Οι Ροκφέλερ μαζί με τους Ρότσιλντ και τους σιωνιστές δημιούργησαν το Φεµινιστικό Κίνηµα, για να "γαλουχήσουν" όπως ακριβώς θέλουν τους νέους, έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν την σημερινή γενιά και να πετύχουν τα σχέδια τους.
(Είμαστε υπέρ της ισότητας των γυναικών, αλλά όχι με τους βρώμικους "τρόπους" που αυτοί θέλανε και επιβάλλανε στον κόσμο)
ΡΟΚΦΕΛΕΡ: ''ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΙΣΟΤΗΤΑ" ΡΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ''ΑΡΠΑΞΑΜΕ'' ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΩΔΙΚΕΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΙΣΗΣ" [ΣΧΟΛΕΙΑ] "
Ο Ααρών Ρούσσο όπως βλέπετε και στην φωτογραφία όταν τότε έκανε παρέα με τον Νίκ Ροκφέλλερ, μετά από καιρό και από τις αποκαλύψεις που του έκανε ο Νικ Ροκφέλλερ στον Ααρών Ρούσσο γιά την βρώμικη σιωνιστική ατζέντα κ.α.
Τότε σιχάθηκε όλο αυτό το βρώμικο κύκλωμα που του αποκαλύφθηκε (γιατί τον νόμιζε ο Ροκφέλλερ για "δικό του" άνθρωπο που μπορούσε να του αποκαλύψει τα πάντα!) και έκτοτε μέχρι και τον θανατό του ο Ααρών Ρούσσο σταμάτησε να κάνει παρέα τον Ροκφέλλερ.
Ο Ααρών Ρούσσο ομολογεί τι του είπε ο Νίκ Ροκφέλερ όταν συναντήθηκαν στο γραφείο του, στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε :
- ...Ένα από τα πράγματα που μου είπε, μια φορά στο σπίτι μου ένα βράδυ και μιλούσαμε και ξαφνικά άρχιζε να γελάει και μου είπε, "Ααρών τι πιστεύεις γιά το κίνημα απελευθέρωσης των δικαιωμάτων των γυναικών;;" Και όντας εγώ συμβατικός με το θέμα τότε, του είπα σκεπτόμενος πολύ απλοϊκά τότε, ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα για δουλειά και να πληρώνονται ισάξια, όπως οι άνδρες, και να έχουν δικαίωμα ψήφου όπως οι άνδρες...
Και άρχισε να γελάει, μου λέει: "Είσαι ηλίθιος!" Και ρωτάω γιατί;; Και λέει θα σου πω πως ξεκίνησε. Εμείς οι Rockfellers το χρηματοδοτήσαμε. Χρηματοδοτήσαμε το Φεμινιστικό Κίνημα. Εμείς το προωθήσαμε σε όλες τις εφημερίδες και σε όλες τις τηλεοράσεις. Το ίδρυμα Ροκφέλλερ. Και μου είπε: Θέλεις να μάθεις το γιατί;;
Υπήρχαν δύο πρωταρχικοί ρόλοι... Ο ένας λόγος ήταν πως δεν μπορούσαμε αλλιώς να φορολογήσουμε τον μισό πληθυσμό πριν το (Φεμινιστικό) Κίνημα..., και ο δεύτερος λόγος πως τώρα (πλέον) έχουμε τα παιδιά στο σχολείο από πολύ μικρή ηλικία, μπορούμε (όπως εμείς θέλουμε) να τα "μορφώσουμε" στο τρόπο σκέψης, γιατί σπάει η οικογένεια... τα παιδιά κοιτάζουν τη πολιτεία ως οικογένεια, το σχολείο και το κράτος ως οικογένεια, τους υπεύθυνους ως οικογένεια, (όχι, δεν θα έχουν τους γονείς να τους διδάσκουν.
Και έτσι αυτοί ήταν οι δύο πρωταρχικοί λόγοι που προωθήθηκε το (Φεμινιστικό) Κίνημα, την οποία ξέρεις έβλεπα μέχρι εκείνη την στιγμή ως ηθικά σωστό. Όταν είδα τις προθέσεις που κρυβόταν πίσω από το (Φεμινιστικό αυτό) Κίνημα, από που προερχόταν και ποιοι το δημιούργησαν και το λόγο που έγινε, είδα το κακό πίσω από αυτό που τότε νόμιζα ότι ήταν ένα ευγενές τόλμημα...
- Aaron Russo
(ΒΙΝΤΕΟ:) https://youtu.be/1viMFgnQgpA?t=543
Επίσης βρίσκεται το ίδιο βίντεο και εδώ:
Γιά όσους δεν γνωρίζουν ο Aaron Russo (14 Φεβ. 1943 - 24 Αυγ. 2007) ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας ψυχαγωγίας, παραγωγός και διευθυντής ταινιών και πολιτικός ακτιβιστής.
Από την ελληνική μετάφραση της wikipedia
Περιοχή συνημμένων
Προβολή βίντεο YouTube Ο Ααρών Ρούσσο αποκαλύπτει την Σιωνιστική ατζέντα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΑΡΟΝ ΡΟΥΣΣΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)