Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΤΟ CİHAD (Ο ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ) ΣΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στην Ελλάδα οι αλλεπάλληλες μεταρρυθμίσεις στο μάθημα των θρησκευτικών το έχουν μετατρέψει ουσιαστικά σε μάθημα θρησκειολογίας και συγκρητισμού, στην Τουρκία σε τελείως αντίθετη πορεία ενισχύεται ο ισλαμικός χαρακτήρας του υποχρεωτικού μαθήματος των θρησκευτικών.

Μάλιστα σύμφωνα με το CNNTürk, θα διδάσκεται υποχρεωτικά το Cihad, δηλαδή ο ιερός πόλεμος κατά του κόσμου των απίστων, από την έκτη τάξη του
δωδεκαετούς υποχρεωτικού σχολείου.
Άλλες σημαντικές μεταβολές στο υποχρεωτικό μάθημα των θρησκευτικών προς ενίσχυση του ισλαμικού φρονήματος είναι ότι θα αντικατασταθεί η λέξη «η θρησκεία μας», από την λέξη, «το Ισλάμ μας» και η λέξη «ο προφήτης μας», με το, «ο Πανάγιος Μωάμεθ»!
Μεγάλο ζήτημα υπάρχει για τους Αλεβίτγες. στο μάθημα των θρησκευτικών στην Τουρκία. Όπως έγινε γνωστό 14 Τούρκοι πολίτες από το 2014 προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον αποκλεισμό κάθε αναφοράς περί των Αλεβιτών.
Το θέμα αυτό, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας, (έτσι ονομάζουν οι Τούρκοι το υπουργείο τους σε αντίθεση με την προοδευτική Ελλαδα), İsmet Yılmaz, θα συζητάει χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Γνωστό είναι ότι ο ίδιος ο Ερντογάν έχει αρνηθεί επίσημα τα θρησκευτικά δικαιώματα ων Αλεβιτών, προκαλώντας την αντίδραση τους και πολώνοντας το κλίμα μεταξύ Αλεβιτών που υπολογίζονται γύρω στα 15 εκατομμύρια και της πλειοψηφίας των Σουνιτών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)