Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΙΗΑ: Συγχαίρουμε τον κ. Κοτζιά αλλά διατρανώνουμε ΟΧΙ στη Δικοινοτική-Διζωνική Ομοσπονδία

Το International Hellenic Association, ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, με 3.500 μέλη κυρίως Καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και άλλες πνευματικές  προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά διατυπώνοντας ταυτόχρονα ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στην «Δικοινοτική-Διζωνική Ομοσπονδία» που προωθείται για την «επίλυση» του Κυπριακού.





Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή επιστολή έχει ως εξής:


26 Ιουλίου, 2017

Συγχαίρουμε τον κ. Κοτζιά αλλά διατρανώνουμε ΟΧΙ στη Δικοινοτική-Διζωνική Ομοσπονδία

Προς,
κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κοινοποίηση:
κ. Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Πάνο Καμμένο, Υπουργό Αμύνης
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Αρχηγούς Πολιτικών Kομμάτων Κύπρου και Ελλάδος
Όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και των Κυπρίων
Ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου
Ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Όλους τους Κύπριους Ευρωβουλευτές
Όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές
Όλον τον Κυπριακό και Ελληνικό λαό

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο Ελληνισμός με αγωνία παρακολούθησε την τελευταία σκληρή διαπραγμάτευση για το Κυπριακό στην πενταμερή συνδιάσκεψη της Ελβετίας. Θα θέλαμε καταρχάς να εκφράσουμε την υποστήριξη μας στο δύσκολο έργο που επιτελέσατε και να σας ευχαριστήσουμε για την σθεναρή στάση που κρατήσατε. Παρόλο το αναμενόμενο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων διαφυλάξατε την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού και καταφέρατε να αποσοβήσετε, τουλάχιστον προς το παρόν, την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η σημασία ύπαρξης και συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κρίσιμη αφού απετέλεσε το μόνο μέσο που διασφάλισε την ύπαρξη των Ελλήνων της Κύπρου μετά το 1974. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε κρίσιμης σημασίας και συμφωνούμε πλήρως με τις θέσεις που διατυπώσατε, δηλαδή:
 
1. Την κατάργηση του αποικιοκρατικού καθεστώτος εγγυήσεων και προπαντός τον αποκλεισμό των παρεμβατικών δικαιωμάτων οποιασδήποτε άλλης χώρας.
2. Την ανάγκη “η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα κανονικό, φυσιολογικό κράτος, δηλαδή χωρίς ξένα στρατεύματα και ξένες εγγυήσεις”.
3. Την συμπόρευση και εξαιρετική συνεργασία Ελληνικής και Κυπριακής κυβέρνησης για την υποστήριξη του εθνικού θέματος της Κύπρου. Ιδιαίτερα τονίζουμε την στήριξη που παρείχατε στον Πρόεδρο της Κύπρου όταν οι αντίπαλοι προσπάθησαν να τον μειώσουν, σκοπεύοντας στην υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ενότητα αυτή είναι πολύτιμη και πρέπει να διαφυλαχθεί στις δύσκολες ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Θεωρούμε ότι πράξατε άριστα να βασισθείτε στο Διεθνές Δίκαιο και στην κοινή λογική ώστε με ατράνταχτα επιχειρήματα να πείσετε και τους πλέον κακόπιστους συνομιλητές σας για την ορθότητα των Ελληνικών θέσεων. Κατανοούμε την βασική αρχή διαπραγμάτευσης που υιοθέτησε η Ελληνική κυβέρνηση όπως την ανακοινώσατε στην ομιλία σας στην Βουλή των Ελλήνων “Τα εσωτερικά ζητήματα της Κύπρου, η εσωτερική πτυχή του Κυπριακού δεν αφορά την Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα είναι μόνο εγγυήτρια δύναμη, .. Η Ελλάδα δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Κύπρου”. Κατανοούμε επίσης ότι η αρχή αυτή αποτελεί βασικό όπλο, αφού όπως τονίσατε “η επιδίωξή μας ήταν να κρατήσουμε την Τουρκία μακριά από την εσωτερική πτυχή”. Πραγματικά βρίσκουμε πολύ λογική την αρχή με την οποία προσήλθε η Ελληνική Κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση.
Εντούτοις, επιτρέψτε μας κ. Υπουργέ να καταδείξουμε μια κρίσιμη αντίφαση μεταξύ των επιδιωκόμενων στόχων, όπως εσείς τους θέσατε, και των δεδομένων της “εσωτερικής πτυχής”, η οποία αχρηστεύει την πολύ ορθή αρχή διαπραγμάτευσης που θέσατε. Η αντίφαση αυτή έγκειται στην επίτευξη του ζωτικού στόχου-2 της ανάγκης “η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα κανονικό, φυσιολογικό κράτος, χωρίς ξένα στρατεύματα και ξένες εγγυήσεις” και της παγιωμένης θέσης της εσωτερικής πτυχής της “Δικοινοτικής- Διζωνικής Ομοσπονδίας”. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε πρόκειται για ένα στόχο της Τουρκίας και Βρετανίας, ο οποίος επιβλήθηκε στην Κυπριακή ηγεσία κατόπιν αφόρητων πιέσεων και δυστυχώς ανάλογων υποχωρήσεων της Ελληνικής πλευράς. Το αντίστοιχο σκηνικό το ζήσατε και εσείς ο ίδιος στην Ελβετία με την ακατανόητη και ανεπίτρεπτη κίνηση του προέδρου κ. Αναστασιάδη να αποδεχθεί την “εκ περιτροπής προεδρία” και την “παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών σε Τούρκους πολίτες”, ήτοι την μετονομασία των παράνομων εποίκων (όπως και άλλων που θα ακολουθήσουν) σε νόμιμους Ευρωπαίους μετανάστες με όλα τα προβλεπόμενα δικαιώματα ελεύθερης προσέλευσης και εγκατάστασης στην Κύπρο. Ισχυρίζεται βέβαια ο κ. Αναστασιάδης ότι αυτές υποβλήθηκαν υπό προϋποθέσεις και αφού αυτές δεν εκπληρώθηκαν τις απέσυρε. Γνωρίζετε πολύ καλά, κ. Υπουργέ, ότι με ακριβώς παρόμοιο τρόπο έγιναν και όλες οι προηγούμενες υποχωρήσεις στην λεγόμενη εσωτερική πτυχή. Γνωρίζετε επίσης ότι από την στιγμή που τέθηκαν έστω και υπό αυτές τις συνθήκες θα θεωρούνται δεδομένες από όλους του υπόλοιπους και ιδίως την Τουρκία που τις έλαβε ως δώρο χωρίς ανταλλάγματα.
​Αξιότιμε κ. Υπουργέ, δεν θα δοκιμάσουμε να επιχειρηματολογήσουμε σχετικά με τις καταστροφικές προοπτικές της “Δικοινοτικής-Διζωνικής Ομοσπονδίας” όπως αυτή έχει προδιαγραφεί στην “εσωτερική πτυχή” του θέματος. Εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς ότι ορισμένες από τις πρόνοιες της παραβιάζουν κατάφωρα τόσο το Διεθνές Δίκαιο όσο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ακόμη σημαντικότερο, δημιουργούν πολίτες διαφορετικών κατηγοριών και οδηγούν στον πλήρη έλεγχο της Κύπρου από την Τουρκία που δεν αρκείται μόνο στα κατεχόμενα, αλλά στοχεύει πλέον στην “επανάκτηση”—για την ακρίβεια στην υποδούλωση—ολόκληρου του νησιού. Δυστυχώς κ. Υπουργέ, είναι προφανές ότι η “παγιωμένη αντίληψη στην εσωτερική πτυχή”, δηλαδή στην αποδοχή της Δικοινοτικής-Διζωνικής Ομοσπονδίας, είναι περισσότερο επικίνδυνη ακόμη και από τις αποικιοκρατικές εγγυήσεις μαζί με τα παρεμβατικά δικαιώματα, αφού οδηγεί στην πλήρη Τουρκοποίηση της Κύπρου και μάλιστα με φαινομενικά νόμιμα μέσα που θα έχουν κατοχυρωθεί εντός του πλαισίου λύσης. Μάλιστα μια πιο ευέλικτη Τουρκία όπως αυτή επί του μακαρίτη προέδρου Οζάλ θα είχε επιτύχει τους σημερινούς σκοπούς της παραχωρώντας όλα τα θέματα εγγυήσεων και απλά αξιοποιώντας τις παγιωμένες πρόνοιες της “Δικοινοτικής-Διζωνικής Ομοσπονδίας”. Εξάλλου η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται την άδεια, ούτε και την νομιμοποίηση καμιάς συνθήκης για να επέμβει στρατιωτικά τις γειτονικές της χώρες.
​Αξιότιμε κ. Υπουργέ, θεωρούμε ότι είστε γνώστης του διεθνούς γίγνεσθαι με εξαιρετικές ικανότητες διαχείρισης κρίσεων και ιδίως αξιοποίησης συγκυριών. Επιπλέον πληροφορούμαστε ότι θα συμμετέχετε στις διαπραγματεύσεις για την “‘έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση”. Δεδομένου ότι η ιδέα της “Δικοινοτικής-Διζωνικής Ομοσπονδίας” προέρχεται από την Βρετανία και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της (και της Τουρκίας), θεωρούμε δόκιμο να τεθεί το θέμα αλλαγής κατεύθυνσης λύσης του Κυπριακού προς “ένα ενιαίο και κυρίαρχο κράτος” στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων αυτών. Είναι λογικό να στραφεί η λύση του Κυπριακού προς μια δομή που εμπίπτει στο Διεθνές Δίκαιο και κυρίως το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεδομένου ότι η Βρετανία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν μέλη της. Δεν είναι δυνατόν η Βρετανία να αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αφήνει πίσω της κατάλοιπα της δικής της αποικιοκρατικής πολιτικής. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα μπορούσε να τεθεί το θέμα στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων αυτών μετά από συνεννόηση των κυβερνήσεων Ελλάδος και Κύπρου. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσατε να βολιδοσκοπήσετε αυτήν την δυνατότητα, ενώ εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι εσείς έχετε τον τρόπο και τις γνώσεις να κάνετε το καλύτερον δυνατόν.
​Αξιότιμε κ. Υπουργέ, για άλλη μια φορά σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε για την σθεναρή σας θέση στο εθνικό θέμα της Κύπρου και σεβόμαστε τη θέση σας για την αποφυγή ανάμειξης της Ελληνικής κυβέρνησης στην “εσωτερική πτυχή” του Κυπριακού. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι οι πρόνοιες της “Δικοινοτικής-Διζωνικής Ομοσπονδίας” οδηγούν στην πλήρη Τουρκοποίηση της Κύπρου με εξίσου καταστρεπτικές συνέπειες για το σύνολο του Ελληνισμού, ιδιαίτερα κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Για αυτό λοιπόν οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για μια αλλαγή στρατηγικής στο εθνικό θέμα της Κύπρου που να στοχεύει σε ένα ενιαίο και κυρίαρχο κράτος, πλήρως εναρμονισμένο με το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Η πλειοψηφία των καθηγητών και άλλων διανοουμένων που υπογράφουν την επιστολή είναι μέλη του International Hellenic Association (IHA), ενός μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού οργανισμού των ΗΠΑ.

Υπογραφές:
1. Ashiotis Petros, Chairman of Movement for the Advocacy of the Republic of Cyprus
2. Akritas Alkiviades G., Professor (ret.), University of Thessaly, Greece (1999-2016); former Professor at the University of Kansas, (1980-1999), USA
3. Aroniadou-Anderjaska Vassiliki, Ph.D., Research Associate Professor of Neuroscience, Bethesda, MD, USA
4. Athanassiadou Aglaia, University of Patras Medical School, Professor Emeritus, Greece
5. Bacalis Naum, Researcher, National Hellenic Research Foundation, Greece
6. Baloglou George, formerly Associate Professor, SUNY, Oswego, USA
7. Balopoulos Victor, Ph.D., Associate Professor, Department of Civil Engineering, School of Engineering Democritus University of Thrace, Kimmeria Campus, Xanthi, 67100, Greece
8. Barbas John, Ph.D., Professor of Chemistry, Valdosta State University, Valdosta, GA 31698, USA
9. Blytas George C., Ph.D. Physical Chemistry (ret.), University of Wisconsin, USA
10. Bougas Ioannis, Ph.D., Director of Statistical Consulting (Ret.), Bell Canada, Montreal, Canada
11. Bucher Matthias, Ph.D., Associate Professor, Technical University of Crete, Chania, Greece
12. Constantinides Constantine N., Professor of Byzantine History, University of Ioannina, Greece.
13. Christodoulou Niki, PhD., Associate Professor of Curriculum and Instruction DEPARTMENT OF ADVANCED STUDIES AND INNOVATION, COLLEGE OF EDUCATION, Augusta University, USA
14. Dokos Socrates, Ph.D., Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW, Sydney NSW 2052, Australia
15. Daskalopoulou Stella S., MD, MSc, DIC, PhD Associate Professor, Department of Medicine, McGill University, USA
16. Stylianos Drakatos, PhD, PMP Department of Electrical & Computer Engineering Florida International University, USA
17. Economides Spyros, Emeritus Professor, California State University, East Bay, USA
18. Euthymiou Pavlos N., Emeritus Professor of Forestry and Natural Environment, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
19. Evangeliou Christos C., Professor of Philosophy, Towson University Towson, MD 21252, USA
20. Faller James G., Ph.D., P.E., research engineer (ret.), federal service, USA
21. Fanoulla Argyrou, Researcher, Journalist, Author, London, United Kingdom
22. Gatzoulis Nina, Professor of Humanities, Classics and Italian, University of New Hampshire, USA
23. Gatzoulis Vassilios, President, Hellenic Society PAIDEIA of New Hampshire, Retired Electrical-Nuclear Engineer, US Defense Dept., Naval Submarine Div., USA
24. Gialtouridis Georgios, President, New England Risk Solutions LLC, Westwood, MA, USA
25. Halamandaris Pantelis, Professor Emeritus, Brandon University, Canada
26. Hoidas Spyros, Professor emeritus National and Kapodistrian University, Greece
27. Christos Iatrou Christos, Professor of Anesthesiology Democritus University of Thrace, Greece
28. Fytrolakis Nikolaos, Professor Emeritus, National Technical University of Athens, Greece
29. Hatzopoulos John N.MSCE, Ph.D., Professor Emeritus, University of the Aegean, Greece Former professor Cal. State University Fresno, USA Pyrgoi Thermis, Mytilene, 81100, Greece
30. Ioannou Petros, Professor, Electrical Engineering Systems, University of Southern California, Director Center for Advanced Transportation Technologies, Associate Director for Research METRANS, Director of Financial Engineering Master’s Program, Los Angeles, CA, USA
31. Kakouli-Duarte Thomais, PhD, Director enviroCORE | Lecturer in Biosciences, Department of Science and Health Institute of Technology, Carlo Kilkenny Road, Carlow, Ireland
32. Karanikolas Paul, Professor, University of Agriculture Athens, Greece
33. Katsarkas Athanasios, M.D., M.Sc., FRCS(C) Professor of Medicine McGill University Montreal, Quebec, Canada
34. Katsifis.Spiros P., Ph.D., FACFE Professor and Chair of Biology Graduate Studies, University of Bridgeport, Brisgeport CT 06604, USA
35. Katsifarakis Kostas, Professor, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
36. Kladi Marianthi, formerly Assistant Professor, Panteion University of Athens, Department of International and European Studies, Greece
37. Kodogianidis Nikolaos, Ph.D., PE Electrical Engineer Fred Wilson & Associates Jacksonville, FL., USA
38. Koumakis Leonidas, Jurist, Author, Greece
39. Kouros Pavlos, Prof., Dept. of Computer Systems Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, (AEI-TT), Athens, Greece
40. Kouroumalis Elias, Emeritus Professor of Gastroenterology, University of Crete Medical School, Greece
41. Kyriakou Georgios, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
42. Kyriacou Andreas, PhD, DABR Medical Physicist Advanced Radiation Physics Inc. 21346 St. Andrews Blvd. # 125 Boca Raton, FL 33433 USA
43. Kousis Konstantinos, Reporter NY, USA
44. Lambrinos Panos, Rtd Professor, School of Engineering, Democritus University of Thrace Greece.
45. Leventouri Theodora, PhD., Professor of Physics Director, Medical Physics Program Director, Center for Biomedical and Materials Physics Florida Atlantic University Boca Raton, FL 33431, USA
46. Liolios Asterios, Rtd Professor, Dept. of Civil Engineering, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Xanthi, Greece
47. Lymberis Maria T., MD, Clinical Professor of Psychiatry, Geffen UCLA School of Medicine, USA
48. Lampropoulou Venetta, Professor Emeritus, University of Patras , Greece
49. Manias Stefanos N., Ph.D., Professor of Electrical and Computer Engineering, National Technical, University of Athens, Greece
50. Mavros Giannis, Economist, Athens, Greece
51. Melakopides Costas, Associate Professor (ret.), University of Cyprus, Republic of Cyprus
52. Markella Argretaki, Economist of Athens Economic University, Former Director of Corporate Division at the Regional Directorate of Attica – South Greece – Islands of Macedonia and Thrace Bank (Today PiraeusBank), Greece
53. Mermigas Lefteris, Pathology Professor, SUNYAB, USA
54. Μetropolitan Αmvrosios of Κalavryta and Αigialeia, Greece
55. Michopoulos Aristotle, Ph.D., Professor, Hellenic College Brookline, MA., USA
56. Miller Barbara, Joppa Town, Baltimore, Maryland, USA
57. Moraitis Nicholas L., Ph.D., International Relations, Comparative Politics, U.S. Foreign Policy.,University of California, Berkeley, USA
58. Moschovakis A.K., M.D., Ph.D., Professor of Physiology, University of Crete, Greece
59. Nakos George, University of Ioannina Medical School, Professor
Emeritus, Greece
60. Natsios Dimitrios, Teacher, Theologist, Author, Kilkis, Greece
61. Negreponti-Delivanis Maria, former Rector and Professor, Macedonian University, Greece
62. Noutsis Konstantinos MD., past Manager of Dermatology Clinic Evangelismos Hospital Athens, Greece
63. Panos Niarchos, Indiana University, USA
64. Okos Antony J., M.D., University of Washington, Seattle, WA, USA
65. Pallas Dimitri S, MD, Greece
66. Panoskaltsis Vassilis, Professor, Demokritos University of Thrace, Greece
67. Papadopoulos George K., Professor of Biochemistry and Biophysics, Technological Educational Institute of Epirus, Arta, GREECE
68. Papadopoulos Nikolaos Th., MD. Ph.D., FEBO Professor Emeritus, Medical School, Aristotle University of Thessaloniki, Macedonia, Greece.
69. Papadopoulos Kyriakos, Professor of Chemical Engineering, Tulane University, New Orleans, USA
70. Papadopoulou Anastasia, Αrchitect Α.U.TH, Keratea, Attica, Greece
71. Papagiannis Grigorios, Assoc. Prof. for Byzantine Philology, Demokritos University of Thrace, Greece
72. Papakostas Stephanos, MBA formerly professor of Business Administration, Southeastern College, Deree College, Athens, Greece
73. Papamarinopoulos Stavros P., Professor (Ret), University of Patras, Geophysics, Patra, Greece
74. Papathanassiou Maria K., Professor Emerita, Department of Mathematics, National and Kapodistrian University of Athens, Greece
75. Pantazopoulou S.J., Professor, York University, Ontario, Canada
76. Pavlos Georgios P., PhD in Physics and Philosophy, Associate Professor, Department of Electrical and Computer Engineering, Democritus University of Thrace, Xanthi, Greece
77. Perperidis Panagiotis, Mechanical Engineer of National Technical University of Athens, Greece
78. Patitsas Tom A., Professor Emeritus, Physics Laurentian University, Sudbury, Canada
79. Pelekanos Nikos, Professor, University of Crete, Greece
80. Perdikatsis Vassilios, Emeritus Professor, University of Crete, Greece
81. Persephonis Peter, Professor Emeritus, Department of Physics, University of Patras, Patras 26504, Greece
82. Phufas Ellene S., Professor English/Humanities, SUNY ERIE, Buffalo, USA
83. Poularikas Alexander, Professor Emeritus, University of Alabama in Huntsville, USA
84. Rachiotis George, Assistant professor of Epidemiology and Occupational Hygiene, University of Thessaly, Greece
85. Rivas Alexandros, Professor DUTH THRAKI, Greece
86. Rigos Evangelos, Master Mariner, Pace University, BBA, New York, Greece
87. Righos George N, Order of AHEPA, Past District Governor, 5th District, Wilmington, Delaware, USA
88. Rocha Rhoda S., Retired Professor (Ret.), Baltimore County Community College,
Baltimore, Maryland, USA
89. Rozos Demetrios, Associate Professor, National University of Athens, Greece
90. Savaki Hellen, MD, Professor of Physiology, University of Crete, Greece
91. Shiakolas Panos S., Professor, Mechanical and Aerospace Engineering, Director of MARS Lab, The University of Texas at Arlington, Arlington, TX, 76019, USA
92. Sideris Kosmas K., Associate Professor, Civil Engineering Department, Democritus University of Thrace, Greece
93. Sigrmis Nick, Professor Emeritus, Agricultural University of Athens, Greece
94. Simeonides Ioannis, Economist, Ph.D. in Economics/Marketing, Former Director of Public Sector Division In Agricultural Bank of Greece, former Professor in Dept of Management, Athens University of Applied Sciences, AEI/TEI, Greece
95. Sinis Martha, docent at the Walters Art Museum and member of the Committee for the creation of the Hellenic Heritage Museum and Archives of Maryland, Owings Mills, Maryland, USA
96. Spathopoulos Ing. Theodoros, Ph.D., Former Director, Engineering, Research & Development, Hellenic Aerospace Industry, Greece
97. Spyridakis Stylianos V., Professor of History, University of California-Davis, USA
98. Stamboliadis Elias, Professor, Technical University of Crete, Greece
99. Stylianoudi Maltsinioti Marianna Former secretary of Hellenic Shipyards CO Brazil
100. Sygkliti-Henrietta Pelidou, MD, PhD, Ass Prof In Neurology University of Ioannina, Ioannina, Greece
101. Triantafillou Georgia, Ph.D., Professor of Mathematics, Temple University, 1805 N Broad Street, Philadelphia, PA 19122, USA
102. Tsatsanifos Christos Ph.D., Qatar Rail, Qatar
103. Tsolaki Magda MD, Ph.D., Professor of Neurology, Chair of Greek Federation of Alzheimer’s Disease, Greece
104. Tsouros DIMITRIOS, retired ex Senior official of the United Nations Peace Keeping Forces for 35 years in most of THEN UNITED NATION MISSIONS
105. Tzamouzakis Fragkiskos fr., Economic Researcher CPER (KEPE), Greece
106. Vallianatos Evaggelos, Ph.D., Contributor, Huffington Post. USA
107. Vardulakis A.I., Professor Emeritus, Department of Mathematics, Aristotle Universities of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece
108. Velgakis Michael, Professor (ret.), Dept. of Computer Engineering & Informatics, University of Patras, Greece
109. Vogiatzis Alexander B., PhD., Professor Emeritus, University of Macedonia Dept of Applied Informatics, Greece
110. Voudrias Evangelos, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
111. Yiacoumettis Andreas, Professor, President European Society of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery (ESPRAS), Greece
112. Yfantis Evangelos A., Ph.D. Professor of Computer Science and Aerodynamics University of Nevad, Las Vegas, NV. 89154, USA
113. Zagris Nikolas, Professor, University of Patras, Greece

 ΠΗΓΗ: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)