Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Γερμανία, σκάνδαλα κατά συρροή


361
.
Ο διοικητής των γερμανικών χρηματιστηρίων (Deutsche Boerse) κατηγορείται από την Εισαγγελία της χώρας του για κερδοσκοπία μέσω εσωτερικής πληροφόρησης (πηγή) –  κάτι που είναι αυταπόδεικτο, αφού αγόρασε μετοχές της εταιρείας που ηγείται στο σωστό χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας ασφαλώς τα αποτελέσματα της.
Το ίδιο χρονικό διάστημα ολόκληρη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία (Mercedes, BMW, VW, Audi, Porsche) κατηγορείται για μυστική σύσταση καρτέλ από τη δεκαετία του 1990 (πηγή) – με κρυφές συζητήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της για όλα τα θέματα. Λογικά λοιπόν οι τιμές των μετοχών των τριών μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου (Mercedes, BMW, VW) ευρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, συμπαρασύροντας το χρηματιστήριο
– ενώ μόνο η εταιρεία των συνεχών σκανδάλων, η VW, φαίνεται να το έχει αποδεχθεί έχοντας καταγγείλει μόνη της τον εαυτό της για να εξασφαλίσει ελαφρυντικά.
Στο γερμανικό ξέπλυμα μαύρων χρημάτων από τις τράπεζες έχουμε αναφερθεί (άρθρο), καθώς επίσης στο ότι η ιταλική Μαφία εκτιμάει ιδιαίτερα τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας κυρίως τα εστιατόρια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα ναρκωτικά – προς όφελος βέβαια και της ίδιας της χώρας, αφού εισπράττει επί πλέον φορολογικά έσοδα, έχοντας τη δυνατότητα να ξεπλένει χρήματα άλλων κρατών.
Μετά δε τις μεγάλες απάτες της VW, τελευταία με την παραποίηση των εκπομπών καυσαερίου, λογικά αρκετοί αναρωτιούνται εάν είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη – ενώ για τη Deutsche Bank που είναι αντιμέτωπη με 6.000 υποθέσεις διαφθοράς, έχουμε γράψει πως η ίδια η αστυνομία της χώρας τη θεωρεί ως εγκληματική συμμορία. Το ότι διασώθηκε από επενδυτές του Κατάρ και της Κίνας, οι οποίοι έχουν αποκτήσει το 20% των μετοχών της, δεν σημαίνει τίποτα – αφού συνεχίζει να είναι εκτεθειμένη σε χιλιάδες κινδύνους.

Κατά τα άλλα η Ελλάδα κατηγορείται ως διεφθαρμένη, δυστυχώς κυρίως από τους ίδιους τους Έλληνες – οι οποίοι θεωρούν ότι η χώρα μας έχει το μονοπώλιο στη διαφθορά και στη φοροδιαφυγή, όταν αυτά που συμβαίνουν σε άλλες χώρες δεν τα συλλαμβάνει καν η φαντασία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)