Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ για την κόντρα κυβέρνησης-δικαστών

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Κάνοντας μια παρέμβαση που δεν συνηθίζεται (για πρώτη φορά πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τοποθετήθηκε με αυτό τον τρόπο με δήλωση σε δημοσιογράφους), ο Νίκος Σακελλαρίου υπογράμμισε ότι είναι δεκτή η καλοπροαίρετη κριτική, αλλά οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε συμπολιτεύονται.

Στο πλαίσιο της σημερινής επετείου για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣτΕ πήρε θέση για την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών.
Ο Νίκος Σακελλαρίου κάλεσε τους συναδέλφους του να συνεχίσουν να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους, καθώς «η Δικαιοσύνη αποτελεί καταφύγιο
των πλέον αδύναμων». Επιπλέον τόνισε ότι η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, και απαιτεί τον ίδιο σεβασμό, και πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη δεν διεκδικεί το αλάθητο και επιθυμεί την κριτική, αλλά πρέπει να απαντά στις ακρότητες.
Ιδιαίτερα αυστηρός υπήρξε και για το ρόλο των δικαστών οι οποίοι, όπως ανέφερε, «κατά την άσκηση των καθηκόντων δεν δέχονται οδηγίες από τα όργανα των άλλων εξουσιών». Μάλιστα χαρακτήρισε την αντιπαράθεση θλιβερή και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι.

Ο Νίκος Σακελλαρίου κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
«Με άκριτες ενέργειες, λοιδορίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνη υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές τους υποχρεώσεις επιχειρείται κατά συστηματικό τρόπο να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του ιδίου και του δικαστηρίου σε ενδεχόμενο νομοθετικής μεταβολής για ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)