Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ : ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ… ΒΑΛΕ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια σαφή δήλωση που ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα σχετικά με το πρόβλημα της Συρίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να παραμείνει στην Συρία τα επόμενα πενήντα χρόνια και μετά βλέπουμε.



Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος συγκεκριμένα στην νέα ρωσική βάση του Hmeymim της Συρίας, δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή γίνονται με την προοπτική της μακρόχρονης παραμονής των Ρώσων στα επόμενα πενήντα χρόνια.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, σχετική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας; και Συρίας υπογράφτηκε τον περασμένο Ιανουάριο που προβλέπει την παραμονή των Ρώσων τα επόμενα πενήντα χρόνια στο συριακό έδαφος.

Όπως συμπεραίνει κανείς, τα δεδομένα αλλάζουν καθοριστικά με την μόνιμη πλέον παρουσία των Ρώσων στην ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που τους αναδεικνύει σε πολύ σημαντικό παράγοντα εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή που θα πρέπει όλοι να τον υπολογίζουν.

Εμείς ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)