Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Λίντα Βένζελ: Η 16χρονη Γερμανίδα τζιχαντίστρια που συνελήφθη στη Μοσούλη έχει ένα μωρό και το θηλάζει

Λίντα Βένζελ: Η 16χρονη Γερμανίδα τζιχαντίστρια που συνελήφθη στη Μοσούλη έχει ένα μωρό και το θηλάζειΔεν είναι μία αλλά περισσότερες οι νεαρές Γερμανίδες που βρήκε ο ιρακινός στρατός να κρύβονται σε τούνελ που είχε σκάψει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος(ISIS) κάτω από τη Μοσούλη.
Ο Εισαγγελέας της γερμανικής πόλης Δρέσδης επιβεβαίωσε ότι οι Ιρακινοί συνέλαβαν έναν αριθμό κοριτσιών από τη Γερμανία στη Μοσούλη, μετά την απελευθέρωση της πόλης. Μεταξύ τους και μια ανήλικη.
Όπως έχει γίνει γνωστό από προηγούμενη ανάρτησή μας, η ανήλικη είναι η 16χρονη Λίντα Βένζελ.
Προσηλυτίστηκε στο ισλάμ, εγκατέλειψε το σχολείο και την οικογένειά της στη Γερμανία και μέσω Τουρκίας έφτασε στη Μέση Ανατολή όπου και έγινε μέλος στο Ισλαμικό Κράτος.
Η Βένζελ είχε παντρευτεί στη Μοσούλη έναν Τσετσένο τζιχαντιστή. Όταν συνελήφθη παραδέχθηκε ότι σκότωσε Ιρακινούς στρατιώτες.
Η Βένζελ βρέθηκε να κρύβεται μέσα σε ένα τούνελ στη Μοσούλη. Ένας από τους στρατιώτες που τη συνέλαβαν δήλωσε:
«Όταν τη βρήκαμε κρατούσε ένα όπλο στο χέρι της. Δίπλα της ήταν ο νεκρός Τσετσένο άνδρα της, που είχε σκοτωθεί λίγο πριν σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Μας είπε ότι στο παρελθόν σκότωσε αρκετούς άνδρες μας στη μάχη».
Σύμφωνα με τον Ιρακινό στρατιώτη, η Βένζελ είχε εκπαιδευτεί από τους τζιχαντιστές ως ελεύθερη σκοπευτής.
«Ήταν ελεύθερη σκοπευτής του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ίσως ο άνδρας της την πίεσε. Έμοιαζε φοβισμένη».

Η 16χρονη τζιχαντίστρια Λίντα Βένζελ με τους Ιρακινούς στρατιώτες που τη συνέλαβαν.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, οι ιρακινές Αρχές έχουν παραδώσει μια λίστα στη γερμανική κυβέρνηση με τα ονόματα τουλάχιστον τεσσάρων Γερμανίδων που συνελήφθησαν στη Μοσούλη. Οι δύο από αυτές ήταν ξένης καταγωγής Γερμανίδες υπήκοοι, η μία Τσετσένα και η άλλη Μαροκινή.

Έχει μαζί της ένα μωρό

Βρετανικά δημοσιεύματα αυτή την Κυριακή αναφέρουν ότι η 16χρονη Βένζελ είχε ένα μωρό μαζί της όταν τη συνέλαβαν.
Το μωρό αγόρι ήταν υποσιτισμένο και μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. Μετά επιστράφηκε στη Βένζελ και μαζί τους πήγαν στη Βαγδάτη.
Ιρακινός στρατιώτης, που ήταν μεταξύ εκείνων που τη συνέλαβαν, είπε ότι δεν γνωρίζει εάν το παιδί είναι δικό της αν και το θήλαζε.
«Δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά εάν είναι δικό της το μωρό, αλλά το κρατά συνεχώς μαζί της», είπε ο στρατιώτης μιλώντας στους βρετανικούς The Times.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Βένζελ δεν ήταν συνεργάσιμη με τους στρατιώτες.
«Δεν θεωρώ να μετάνιωσε που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος επειδή έδειχνε θυμωμένη και αρνούνταν τη βοήθεια που της παρείχαμε», είπε στους The Times, υποθέτοντας ότι της έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)