Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Κάνουν την Ελλάδα Ειδωλολατρική Χώρα και Το Παραδέχονται Κάτω Από τη Μύτη και την Ανοχή του Νεοέλληνα.(Σταγόνα στον Ωκεανό της Νεοελληνικής Υποκρισίας, Μέρος 10ο)

st.yp.10

( Για να διαβάσετε όλα τα Μέρη ανατρέξατε στο τέλος του άρθρου )
…Ή καλύτερα σταγόνα στον Βούρκο της Υποκρισίας , γιατί η δυσωδία και το βρώμικο παιχνίδι των Ελίτ είναι χαρακτηριστικά περισσότερο Βούρκου παρά Ωκεανού. Και για να συνθέσουμε όλες τις «σταγόνες» χρειαζόμαστε μήνες επι μηνών και τόνους συζητήσεων, αναλύσεων και κειμένων.
Οι ιδιες εγχώριες Ελίτ (για να δανειστούμε μια ξενόφερτη λέξη της μόδας) ,η εγχώρια δηλαδή Ιθύνουσα τάξη αποτελούμενη μεταξύ άλλων από πολιτικούς / θρησκευτικούς / εκπαιδευτικούς ταγούς , τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους χειραγωγεί τους νεοέλληνες δια ποικίλων τρόπων, δεκαετίες τώρα (για να διαβάσετε σχετικά με την Αρχή του κακού κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ ) , ούτως ώστε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε τώρα, να βλέπουμε να ξεπέφτει ο νεοέλληνας σε πολλά επίπεδα ( Πνευματικό / Θρησκευτικό, Ανθρώπινο, Κοινωνικό, Πολιτικό)  ή να κοροιδέυεται μέσα στα μούτρα του και να μην αντιδρά. Η πλύση εγκεφάλου έχει πιάσει τόπο.Ο Νεοέλληνας έχει γίνει από θύμα, θύτης, καθώς είτε με την έγκριση του, είτε με τις παγίδες που του στήνουν διαχρονικά για τις οποίες προειδοποιείται , όμως όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά  και εχθρεύεται όσους προειδοποιούν «στολίζοντας» τους με πολυποίκιλα κοσμητικά επίθετα, δείχνει απλά ότι αποτελεί άνθρωπο αρεσκόμενο στις κολακίες (Λαϊκισμούς) και όχι στην Αλήθεια, άνθρωπο στον οποίο  το παιχνίδι της υποκρισίας και της ρηχότητας του αρκεί και επιβεβαιώνοντας ότι για το κατάντημα της ελληνικής κοινωνίας Είναι εν τέλει συνυπεύθυνος. Αντίδοτα στην Διαμορφωθείσα κατάσταση υπάρχουν. Λέγονται Προσπάθεια για Αντίληψη της Αλήθειας και
Ταυτόχρονος Πνευματικός Αγώνας. Αυτά είναι ΜΟΝΟΝ κόντα στο Χριστό , έχουν Ορθόδοξο Υπόβαθρο ενώ Μια σχετική ανάλυση μπορείτε να διαβάσετε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ .
Η ..«Σταγόνα» για την οποία θα μιλήσουμε σε αυτό το 10ο Μέρος αφορά τη, μάλλον σκόπιμη παρά εν μέσω αγνοίας, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ του Ελληνικού Πολιτισμού μας και δή της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΗΣ Αυτού από Υψηλά Ιστάμενους, ενθουσιώδη πιόνια του Συστήματος, η οποία περνάει απαραταίρητη και μάλλον γίνεται αποδεχτή ως φυσιολογική από τον ήδη προετοιμασμένο και χειραγωγημένο δεκαετίες τώρα σε αυτές τις κατευθύνσεις ελληνικό λαό.
Προτού περάσουμε στο θέμα που θέλουμε να αναλύσουμε με το συγκεκριμένο κείμενο θα πούμε κάτι γενικό και λογικό για να καταλάβει ο αναγνώστης από πριν το θέατρο του παραλόγου που πραγματοποιείται με την συγκεκριμένη Βαθιά και Δομική διαστρέβλωση. Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο ως προς το αν είναι Άξιος της Εκτιμήσεως μας και της Διάθεσης μας να Συμπορευόμαστε μαζί του. Αυτόν τον άνθρωπο αν τον βλέπαμε ως τριών χρονών μωρό θα λέγαμε ότι είναι τόσο έξυπνος που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά αλλά ακόμη δεν εχει φτάσει στην τελείωση του. Αν τον ίδιο τον βλέπαμε όπως είναι άνδρας 30 χρονών θα λέγαμε ότι όχι μόνο είναι έξυπνος αλλά έχοντας διαμορφωθεί Διανοητικά και Σωματικά έχει φτάσει στην τελείωση του και μάλιστα έχοντας μια τόσο Καλή και Αληθινή Αντίληψη των πραγμάτων που φυσικά δεν θα ήταν δυνατόν να έχει σε ηλικία τριών ετών. Το ερώτημα είναι: Εμείς ως λογικοί άνθρωποι που θέλουμε να συναναστραφούμε , να αξιολογήσουμε και να αποκτήσουμε γνώση και Αλήθεια από αυτόν τον άνθρωπο σε ποια ηλικία του θα τον επιλέξουμε ; Σε αυτήν του μωρού παιδιού που παρότι έξυπνο και με μεγάλη διάθεση να περιεργάζεται για να ανακαλύψει την Αλήθεια δεν έχει φτάσει ούτε θα μπορούσε να φτάσει στην Τελείωσή του, ή στην ηλικία του Διανοητικά και Σωματικά Ώριμου Άνδρα ο οποίος  έχοντας χρησιμοποιήσει την εκ φύσεως εξυπνάδα του, την χαρακτηριστική του τάση προς έρευνα και ανακάλυψη της Αλήθειας έχει  δημιουργήσει μια Αληθινή Αντίληψη των Πραγμάτων φτάνοντας έτσι στην Τελέιωση του; Φυσικά θα θέλαμε να έχουμε να κάνουμε με τον δέυτερο, με τη φάση του ανθρώπου στην οποία δεν αναζητά απλά, αλλά έχει βρεί , έχει πιστέψει από καρδιάς και με Θυσίες έχει κατακτήσει την Αλήθεια, όχι απλά και μόνον για τον ευαυτό του αλλά προς χάριν όλων ημών των ας πούμε φίλων του ή παιδιών του ή συνεχιστών του. Και τέλος πως θα λεγόταν αυτός ο οποίος θα επέλεγε την πρώτη φάση του ανθρώπου, αυτή του μωρού παιδιού για να την έχει σαν πρώτυπο και αξιακή βάση αν δεν λεγόταν Ανόητος λόγω αδυναμίας αντιλήψεως απλών πραγμάτων ή άγνοιας τους, ή Πονηρός / Υποκριτής έχων σχέδια καταστροφικά και θέλων να οδηγήσει τους άλλους , μέσω της παραπλάνησης, στην επιλογή και διαιώνιση όχι της Αλήθειας αλλά της καταστροφής.
Ο άνθρωπος του παραπάνω παραδείγματος μας στη νηπιακή και ώριμη ηλικία του είναι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, α) ως Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός,ως  «έξυπνο μωρό» που αναζητάει διαρκώς την αλήθεια (Φιλοσοφία) και β) ως Μετά Χριστού ΕλληνΟρθόδοξος Πολιτισμός, ως «ώριμος άνδρας» έχων ανακαλύψει την Αλήθεια , και Πιστέψει σε Αυτήν και Θυσιαστεί με το Αίμα του Γι’αυτήν και Δημιουργήσει , με τα καλά, τα σωστά, τα στραβά και τα λάθη της, την Εξέλιξη του Πολιτισμού μας που βασίστηκε στη Θέληση να Υπηρετούνται οι Αξίες του Ευαγγελίου, Των Αποστολικών και ΑγιοΠατερικών Διδαχών , εξαιτίας ακριβώς της αντιλήψεως και επιγνώσεως  ότι σε αυτά είναι η Αλήθεια και μόνο μέσω Αυτών μπορεί να Ευεργετηθεί ο Άνθρωπος. Αυτήν που Ιστορικά Απεκλήθη Ρωμανία / Βυζάντιο ή Αλλιώς Ρωμαίικος πολιτισμός, «ιδανικό του οποίου δεν είναι η ενδοκοσμική καταξίωση (ιδανικό του φραγκογερμανικού πολιτισμού), αλλά η Σωτηρία – Θέωση, ο δοξασμός της ανθρωπίνης υπάρξεως μέσα στην άκτιστη αγιοτριαδική Χάρη. Τη Θέωση των πολιτών διακονούσαν -κάθε μιά στα όρια της- οι συνάλληλες «διακονικές εξουσίες», η «βασιλεία» (πολιτεία) και η «ιερωσύνη» (κλήρος – πνευματική διακονία). Και των δύο αποστολή είναι κατά τον Μ. Βασίλειο «Η Των Υπηκόων Σωτηρία» ( θέωση! PG. 31,928 ) » [1]
Και ερχόμαστε στο Σήμερα...Πόσο έχουν ξεθωριάσει τα πράγματα..Πόση ΛΗΘΗ υπάρχει, ή μάλλον Πόση Λήθη και Άγνοια έχουν επιβάλλει μέσω της χειραγώγησης δεκαετιών, στον νεοέλληνα να έχει..Πόσο τον έχουν αποξενώσει από το Ουσιώδες , γεμάτο Πνευματική Αλήθεια, Σοφά και Άξια Παραδείγματα αλλά και Διδακτικά λάθη, Ιστορικό Παρελθόν του, λάθη που όμως τότε έγιναν εντός της προσπάθειας (απο τους περισσότερους) να υπηρετηθεί η Αλήθεια και όχι να Διαστρεβλωθεί επιτηδευμένα και βάσει ολοκληρωτικού σχεδίου όπως γίνεται σήμερα με αρχή του κακού τον 19ο αιώνα για την οποία σας παραπέμπουμε ήδη από την πρώτη παράγραφο του κειμένο να ανατρέξετε και να διαβάσετε. Φτάνουμε στο Σήμερα όπου σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και μεγάλο μέρος εκπαιδευτικών και θρησκευτικών ταγών είναι συμμέτοχοι σε αυτήν την Προδοσία. Σε αυτό το παιχνίδι της «Διαστρέβλωσης και της Επιτηδευμένα Επιβαλλόμενης Λήθης». Φτάνουμε στο Σημείο όλοι αυτοί και εν προκειμένω αυτός που παριστάνει σήμερα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ,εν γνώσει του, να οδηγούν με κάθε τρόπο, και με το παράδειγμά τους και με τα λεγόμενα τους, τους Νεοέλληνες στην Αντίληψη και κατ’ επέκταση στις Νοοτροπίες ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΖΩΗ, οι οποίες ταιριάζουν με τη Νηπιακή φάση του Πολιτισμού μας, και για να είμαστε δίκαιοι είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ από αυτήν ακόμη, αν καθίσουμε και το αναλύσουμε..
Έτσι λοιπόν, Το εν πολλοίς άβουλο πιόνι του Συστήματος που λέγεται «Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας», θέλοντας να υπηρετήσει επάξια τους φίλους του στις 3 / 5 / 2016 από το Άργος προχώρησε σε μια βαρυσήμαντη δήλωση που όμως πέρασε σαν να μην υπήρχε, ή σαν κάτι φυσιολογικό από τους περισσότερους, εξαιτίας αυτής ακριβώς της αδυναμίας μας να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος, ειδικά όταν καλύπτουν το λάθος ποικιλοτρόπως με λαμπερούς μανδύες που μέσα τους κρύβουν βούρκο. Δήλωσε συγκεκριμένα » Εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των Προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της. Και το μέγεθος αυτό είναι ο Άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικώς φιλελεύθερης ιδεολογίας. Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος». [2] Μας λέει λοιπόν ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελληνικός Πολιτισμός έχουν κάτι Κοινό, και αυτο είναι ο «Ουμανιστικός Ανθρωποκεντρισμός» ο έχων κεντρικό σύνθημα τη φραση του Αρχαίου Έλληνα Σοφιστή Πρωταγόρα «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος«. Ποσο καλό και αθώο ακούγεται σε αυτιά και αντιλήψεις άπειρων και εν αγνοία ανθρώπων και ΠΟΣΟ ύπουλο, πονηρό, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ μπορούν να το κρίνουν σε βάθος,  ως προς την υλοποίηση του δεκαετίες τώρα στις ζωές των ανθρώπων και στις νοοτροπιες τους., άνθρωποι οι οποίοι ΞΕΡΟΥΝ και άνθρωποι οι οποίοι εκφράζουν πραγματικά τον Ελληνικό Πολιτισμό μας…
Περι «Ουμανιστικού Ανθρωποκεντρισμού» λοιπόν ο λόγος από τους Υψηλά Ισταμένους και κυριολεκτικά δεν κουνιέται φύλλο στην Ελλάδα σαν να έχει αποδεχτεί μοιρολατρικά την πορεία της στο γκρεμό. Τι όμως κρύβει ο «Ουμανιστικός Ανθρωπισμός», τον οποίο μέρος του «Μωρού» που λεγόταν Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός υιοθετούσε και εμείς τώρα πρέπει «εν είδει παλιμπαιδισμού» να τον αποδεχόμαστε ένώ τα πράγματα έχουν εξελιχθεί , ο Πολιτισμός μας ξέρει την Αλήθεια, Έχει Τελειωθεί προσπαθώντας Ιστορικά και Πνευματικά να την Υπηρετήσει. Για να βρούμε απαντήσεις οφείλουμε να απευθυνθούμε στη Σοφία της «ΕλληνΟρθοδοξίας» την έχουσα και υπηρετούσα την Αλήθεια της Αγίας Γραφής: Σύμφωνα με τον Σπουδαίο Θεολόγο, Φιλόσοφο, Κληρικό και Θεόπτη Άγιο Γρηγόριο Παλαμά [3] «Ο Ουμανισμός (ανθρωποκεντρισμός) ταυτίζεται με τον Παγανισμό» δηλαδή με την ειδωλολατρία [4] , [5] . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άγιος Γρηγόριος το 1335 μ.Χ. με τους δύο αποδεικτικούς λόγους του «Περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος», ήλθε σε σφοδρή σύγκρουση και κατανίκησε με τη Χάρη Του Θεού τον δήθεν ορθόδοξο αλλα στην ουσία ΛατινοΘρεμένο Βαρλαάμ τον Καλαβρό ο οποίος ήταν Ουμανιστής [6] . 
Επίσης τα λόγια του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς για το τι πρεσβέυει ο «Ουμανιστικός Ανθρωποκεντρισμός» είναι χαρακτηριστικά: «Ο ουμανιστικός ανθρωποκεντρισμός είναι κατ’ ουσίαν διαβολοκεντρισμός, διότι και οι δύο θέλουν ένα πράγμα: να ανήκουν μόνον εις τον εαυτόν των (…) Όλοι οι ευρωπαϊκοί ανθρωπισμοί, από του πλέον πρωτογόνου μέχρι του πλέον λεπτού, από του φετιχιστικού μέχρι του παπικού, βασίζονται επί της πίστεως εις τον άνθρωπον. (…) Ο άνθρωπος είναι η ανωτάτη αξία, η παναξία. ο άνθρωπος είναι το ύψιστον κριτήριον, το παγκριτήριον: «μέτρον πάντων άνθρωπος» (…) και αδιακόπως επιδιώκουν, ένα πράγμα: να αντικαταστήσουν την πίστιν εις τον Θεάνθρωπον με την πίστιν εις τον άνθρωπον, να αντικαταστήσουν το Ευαγγέλιον του Θεανθρώπου με το ευαγγέλιον κατ’ άνθρωπον, την φιλοσοφίαν κατά Θεάνθρωπον με την φιλοσοφίαν κατ’ άνθρωπον. (…) Δια του δόγματος αυτού όλοι οι ευρωπαϊκοί ανθρωπισμοί απέκτησαν το ιδεώδες και το είδωλόν των: ο άνθρωπος ανεκηρύχθη υπερτάτη θεότης, πανθεότης. Το ευρωπαϊκόν ουμανιστικόν πάνθεον απέκτησε τον Δία του.» [7]
Διαβάζοντας λοιπόν τα παραπάνω και τοποθετώντας τα δίπλα δίπλα με α) τις επι δεκαετιών νοοτροπιες του νεοέλληνα και β) τα λόγια των πολιτικών όπως του προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας περί «ανθρωποκεντρισμού»  διαπιστώνουμε ότι αφενός γίνεται συστηματική προσπάθεια (που σε μεγάλο βαθμό έχει καρποφορήσει) οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι Έλληνες να γυρίσουν Πίσω στην κατάσταση του «Μωρού» δηλαδή του πολιτισμού μας και των νοοτροπιών και πρακτικών όπως ήταν ΠΡΙΝ τη γνώση της Αλήθειας, όπως ήταν σε καιρό νηπιακό, σε μια κατάσταση δηλαδή «Παλιμπαιδισμού» ή θα λέγαμε «ΠαλινΒαρβάρωσης» επικαλυμμένης με ποικίλα λαμπερά αλλά ψέυτικα περιτυλίγματα που ξεγελάνε και αποκρύπτουν το βούρκο που κρύβει μέσα της.Είναι Γεγονός ότι Από της Ζωές μας και Τα Λόγια μας, ακόμη και των Υψηλά Ιστάμενων που «αποκρυπτογραφικά» το παραδέχονται, τείνει και σε μεγάλο βαθμό έχει εκδιωχθεί ο μόνος Δυναμένος να Σώσει  τον άνθρωπο ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός όπως τον Γνωρίζουμε από την Σωστική , Εξημερωτική και Εξευγενιστική Δύναμη του Ευαγγελίου Του [8] . Κάτω από τη μύτη και την ανοχή του Νεοέλληνα τα Εν Ελλάδι Πιόνια του Συστήματος ήδη από τον 19ο αιώνα με αποκορύφωμα τις μέρες μας έχουν καταστήσει την Ελλάδα επί της ουσίας «Ειδωλολατρική Χώρα» και τον Νεοέλληνα Μόνον Κατ’όνομα Χριστιανό και επί της Ουσίας στις Νοοτροπίες του και τη Ζωή του φανατικό ειδωλολάτρη (αυτοαπαθέωση του αμαρτωλού ανθρώπου και αδιαφορία για την παρουσία του Θεανθρώπου ως παράδειγμα και πρώτυπο εντός της Ζωής και της Νοοτροπίας) . Το φαινόμενο βέβαια είναι παγκόσμιο όπως και το Σύστημα που βρίσκεται πίσω από αυτό, με κάποιους μόνο να αντιστέκονται «έργοις και λόγοις» και να προσπαθούν με το παράδειγμα τους και την προσπάθεια τους στη Ζωή, συνήθως με ταπεινότητα και στο περιθώριο, να Σώσουν ότι Σώζεται και να Αφυπνίσουν όσους έχουν κρατήσει μέσα τους τη Σπίθα εκείνη που παρά την γενική και ατομική παρακμή δύναται να ανάψει ολόκληρη φωτιά Αναγέννησης, Αλήθειας και Σωτηρίας. Είναι στο Χέρι του καθενός μας ατομικά και της εν συνόλω κοινωνίας μας να Ανοίξει την Καρδία και το Νου του, να Ψάξει την Αλήθεια έχοντας ως επίκεντρο τον Χριστό, να Αντιληφθεί την Προδοσία , και να Επιλέξει απο καρδιάς να υπηρετήσει την Αλήθεια για το Καλό του Καθενός ξεχωριστά, για το καλό του Πλησίον για το καλό της Κοινωνίας, προς Δόξαν Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.
ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
(  Για να διαβάσετε το πρώτο μέρος  ΚΛΙΚ ΕΔΩ , Για το δεύτερο ΚΛΙΚ ΕΔΩ , Για το Τρίτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Τέταρτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Πέμπτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Έκτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Έβδομο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Όγδοο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Ένατο ΚΛΙΚ ΕΔΩ )
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
[1] Από το Βιβλίο «Ελληνισμός Μετέωρος» του. π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού , Ομοτίμου Καθηγητού τ. Κοσμήτωρος Θεολογικής Σχολής Αθηνών , σελ. 18
[2] Από το άρθρο «Παυλόπουλος: Η οικονομία και το νόμισμα έχουν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο»
[3] Από τα άθρα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς (1296-14/11/1359)»  και «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο Θαυματουργός» των Χριστιανικων Ορθοδόξων Ιστοσελίδων pemptousia.gr  και  «saint.gr» αντίστοιχα
[4] «a Counter-Reformation represented by Gregory Palamas and the Hesychasts, which identified humanism with paganism and reclaimed the control of political, cultural and intellectual resources»
(Από το Βιβλίο του Ακαδημαϊκού Καθηγητή Φιλοσοφίας  Δρ. Νικήτα Σινιόσογλου «Radical Platonism in Byzantium: Illumination and Utopia in Gemistos Plethon» ,εκδ. Cambridge University Press, σελ. 11, 12, 13)
[5] Παγανισμός: «Η ονομασία αυτή δόθηκε τα πρωτοβυζαντινά χρόνια στους εναπομείναντες ειδωλολάτρες της εποχής εκείνης που αντιδρούσαν στο Χριστιανισμό και έμειναν προσηλωμένοι στις πρωτόγονες ειδωλολατρικές λατρείες του παρελθόντος.»
( Από τη Χριστιανική Ιστοσελίδα «Ορθόδοξοι Ορίζοντες» και την Ερμηνεία του «παγανισμού» )
[6] «Ο Βαρλαάμ (1290-1348), λόγιος μοναχός από τη «Μεγάλη Ελλάδα», σπουδασμένος στη Ρώμη (μαθηματικά, φιλοσοφία καί θεολογία) ήταν ενθουσιώδης υποστηρικτής της αναβιώσεως της πλατωνικής και αριστοτελικής φιλοσοφίας (ουμανιστής) «
(Από το Βιβλίο «Ελληνισμός Μαχόμενος, Eκδόσεις Τήνος» του π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού. Το κείμενο υπάρχει και στην Ορθόδοξη Χριστιανική Ιστοσελίδα «myriobiblos.gr» με τίτλο «Ησυχαστές και Ζηλωτές Πνευματική ακμή και κοινωνική κρίση στον Βυζαντινό 14ο αιώνα»)
[7] Από το Βιβλίο » Η Ορθόδοξος Εκκλησία και Ο Οικουμενισμός» του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και το άρθρο «Άνθρωπος και Θεάνθρωπος» της Χριστιανικής Ορθόδοξης Ιστοσελίδας «impantokratoros.gr».
[8] ( Από το κείμενο / ομιλία «Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχες» του π. Θεοδώρου Ζήση, Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π, στην Αίθουσα Μητροπόλεως Σερρών – 31/01/2010 – όπως υπάρχει στην Χριστιανική Ορθόδοξη Ιστοσελίδα «impantokratoros.gr» ) :
«Χωρίς την εξημερωτική δύναμη του Ευαγγελίου αγριεύουν οι ψυχές των ανθρώπων.
Παλαιότερα βάρβαροι και άγριοι λαοί δέχθηκαν το Ευαγγέλιο και εξημερώθηκαν· τώρα εξορίζουμε το Ευαγγέλιο, υποβιβάζουμε και καταργούμε από τα σχολεία τον κατηχητικό, βιωματικό, εξημερωτικό, ανθρωποπλαστικό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και αφήνουμε να φουντώνουν τα πάθη και οι κακίες στις ψυχές των νέων ανθρώπων. Οδηγούμε τον κόσμο σε παλινβαρβάρωση. Το Ευαγγέλιο ενοχλεί όσους ζουν στο σκότος, όσους θέλουν να διαπράττουν πονηρά έργα. Το φως ελύληθεν εις τον κόσμον και ηγάπησαν οι άνθρωποι μάλλον το σκότος ή το φως, ην γαρ πονηρά αυτών τα έργα (Ιωάν., 3, 19). Η προ Χριστού ανθρωπότης εγκαταλείψασα τον αληθή Θεό, όπως τον εγκαταλείπουμε κι εμείς τώρα, παλινβαρβάρωση, και προσκολληθείσα στα άψυχα και ανόητα είδωλα παραδόθηκε σε πάθη ατιμίας, που εξευτέλισαν την αξία του ανθρώπου, όπως διαπιστώνει ο Απόστολος Παύλος, φάσκοντες είναι σοφοί εμωράνθησαν και ήλλαξαν την δόξαν του αφθάρτου Θεού εν ομοιώματι εικόνος φθαρτού ανθρώπου και πετεινών και τετραπόδων και ερπετών. Διό και παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εν ταις επιθυμίαις των καρδιών αυτών εις ακαθαρσίαν του ατιμάζεσθαι τα σώματα αυτών εν αυτοίς (Ρωμ., 1, 22-24) και αυτή την εικόνα τη ζούμε και τώρα· έχουμε παραδοθεί σε πάθη ατιμίας. Η περιγραφή των μακράν του Θεού ανθρώπου περιγράφει και την ευθύνη όσων εκδιώκουν τον Θεό από την Παιδεία και την κοινωνία, και φωτογραφίζει την σημερινή κατάσταση όπως την κατήντησαν οι θεομάχοι και οι εκκλησιομάχοι, πολιτικοί και άλλοι ηγέτες χωρίς Θεό. Και οι άνθρωποι πλέον είναι, όπως λέει κι ο Απόστολος Παύλος, πεπληρωμένοι πάσης αδικίας, πορνείας, πονηρίας, πλεονεξίας, κακίας, μεστοί φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοηθείας, ψιθυρισταί, καταλάλοι, θεοστυγείς, υβρισταί, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρεταί κακών, γονεύσιν απειθείς, ασύνετοι, άστοργοι, άσπονδοι, ανελεήμονες (Ρωμ., 1, 29-31). «

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)