Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Αφού δεν κυκλοφορούν πλαστά χαρτονομίσματα δεν συντελείται λόγος κατάργησης τους.

Σχόλιο ιστολογίου:
είναι ξεκάθαρο ότι η κατάργηση των μετρητών που λυσσαλέα προετοιμάζουν, θα επιφέρει τεράστιους κινδύνους στους πολίτες, περισσότερους από αυτούς που δημιουργούνται από τα πλαστά Ευρώ.
Οι ηλεκτρονικές απάτες, το χακάρισμα, οι διαδικτυακοί ιοί, η παρακολούθηση και το φακέλωμα είναι όλο αυτό το πακέτο που βάζει σε κίνδυνο άμεσα τη ζωή μας.

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΕΙΧΑΝ ΤΑ 20 ΚΑΙ ΤΑ 50 ΕΥΡΩ

ΕΚΤ: Δεν κυκλοφορούν πλέον πλαστά χαρτονομίσματαΠερίπου 331.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2017, δηλαδή σημειώθηκε μείωση συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2016, όταν είχαν αποσυρθεί 353.000 τέτοια χαρτονομίσματα.
«Η πιθανότητα να λάβετε πλαστό τραπεζογραμμάτιο είναι επομένως πάρα πολύ μικρή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία, ο οποίος, μετά την εισαγωγή των τραπεζογραμματίων ευρώ, αυξάνεται σταθερά, με ρυθμό ταχύτερο από τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ».
Το 2016, ο αριθμός και η αξία των χαρτονομισμάτων ευρώ σε κυκλοφορία αυξήθηκαν κατά περίπου 7,0% και 3,9% αντίστοιχα. Σήμερα βρίσκονται σε κυκλοφορία περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα ευρώ με συνολική αξία που υπερβαίνει τα 1,1 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Τα χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 85% των πλαστών χαρτονομισμάτων. Η πλειονότητα των πλαστών χαρτονομισμάτων (96,7%) εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 2,3% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 1,0% εντοπίστηκε σε άλλα μέρη του κόσμου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ