Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Μην πιστεύετε ούτε και τα μάτια σας, το ψέμα και η προπαγάνδα έγινε επιστήμη.

Σχόλιο ιστολογίου:
Σχετική εικόναμέσα από τα δικά μας μάτια, ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις επιστήμες και την τεχνολογία στην καθημερινότητα μας, αλλά και σαν διαχειριστές ιστολογίων προσπαθώντας να ξεχωρίσουμε καθημερινά το ψέμα και την προπαγάνδα, αναδεικνύοντας κατά το δυνατό μονάχα αλήθειες, το βίντεο που ακολουθεί μας ξεπερνά. 
Ναι μπορούμε να πούμε ότι μας φοβίζει, ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν έγιναν πόλεμοι και γενοκτονίες λαών, όπως αυτός στην Σερβία ή στην Μέση Ανατολή με την χρήση ψεύτικων ειδήσεων. Σήμερα είναι τεχνικά εφικτό να μας δείχνουν τον πρωθυπουργό της χώρας μας ή των ΗΠΑ και οποιοδήποτε άλλον, να λέει πράγματα που δεν θα έλεγε ποτέ.
Η τεχνική νοημοσύνη μονάχα κακό θα κάνει, επειδή οι διαχειριστές της δεν θα την χρησιμοποιήσουν για το καλό της ανθρωπότητας, αλλά για την καθοδήγηση και τον έλεγχο της μάζας και των λαών ...  
Η μάχη ανθρώπων και μηχανών πλέον δεν είναι σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ατομικής ελευθερίας και της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. 


Ψεύτικη ομιλία από «συνθετικό» Ομπάμα σε βίντεο, μέσω εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης




Ερευνητές στο University of Washington δημιούργησαν ένα φωτορεαλιστικό μοντέλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ,Μπαράκ Ομπάμα, μέσω εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης- το οποίο αντέγραψε και αναπαρήγαγε με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην πρόεδρος κουνά το στόμα του όταν μιλάει.
Όπως αναφέρει το BBC, η συγκεκριμένη τεχνική επέτρεψε στους ερευνητές να «βάλουν λόγια» στο (συνθετικό) στόμα του Ομπάμα στο βίντεο που δημιούργησαν. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε μια τεχνητή νοημοσύνη νευρωνικού δικτύου (neural network), η οποία δημιούργησε ένα μοντέλο του σχήματος του στόματός του, και στη συνέχεια οι ερευνητές προσάρμοσαν το μοντέλο αυτό σε βίντεο και ηχητικό υλικό του πρώην προέδρου.
Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 14 ώρες βίντεο του Μπαράκ Ομπάμα, έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί κάθε είδους ηχητικό στην εικόνα του πρώην προέδρου- ή, απλά, να τοποθετηθούν ψηφιακά στο στόμα του λόγια τα οποία δεν είπε ποτέ στην πραγματικότητα.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα έπρεπε να αρχίσουμε να ανησυχούμε για εξάπλωση ψεύτικων βίντεο με «συνθετικές» ομιλίες πραγματικών προσώπων, η καθηγήτρια Άιρα Κέμελμαχερ- Σλίζερμαν, του University of Washington, απαντά πως «αναπτύσσουμε τεχνολογία, και κάθε τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιον αρνητικό σκοπό, οπότε θα έπρεπε όλοι μας να καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο», προσθέτοντας πως, εφόσον ξέρεις πώς να φτιάξεις κάτι, ξέρεις και πώς να προβείς σε «αντίστροφη μηχανική» (να το αποδομήσεις), οπότε «θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μέθοδοι εντοπισμού των συνθετικών βίντεο, εν συγκρίσει με τα αυθεντικά βίντεο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)