Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Το λόμπι της τηλεφωνίας καταργεί το τηλεφωνικό απόρρητο.

Σχόλιο ιστολογίου:
κάποτε λέγαμε ότι ο ανταγωνισμός και η κατάργηση των μονοπωλίων θα επιφέρει όφελος στους καταναλωτές, τελικά σήμερα οι 4 εταιρείες τηλεφωνίας ενώνονται και βγάζουν δικούς τους νόμους εκβιάζοντας ουσιαστικά τους πελάτες τους. 
Εδώ βλέπουμε την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να καλύπτει την παρανομία αυτών των εταιρειών ώστε να λειτουργούν στο απυρόβλητο ...

Δημιουργείται «Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές της κινητής τηλεφωνίας – Ποιοι κινδυνεύουν

Δημιουργείται «Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές της κινητής τηλεφωνίας – Ποιοι κινδυνεύουν

Ξεκινάει την λειτουργία του ο «Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές της κινητής τηλεφωνίας μετά από την θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Στην εταιρεία που θα κρατάει τα στοιχεία των κακοπληρωτών συμμετέχουν με ισόποσα μερίδια Cosmote, Vodafone, Wind και Cyta και σκοπός είναι η σύσταση και λειτουργία
κοινού αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς συνδρομητών – πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των εταιρειών κινητών επικοινωνιών.
Ο «Τειρεσίας» της κινητής ήταν ένα αίτημα εδώ και πολλά χρόνια των εταιρειών τηλεφωνίας, με στόχο να υπάρξει μια αρχειοθέτηση όλων όσοι είναι συστηματικά κακοπληρωτές για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.
Ποιοι κινδυνεύουν να μπουν στη λίστα του
Στο αρχείο θα εντάσσονται συνδρομητές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μόνο εφόσον έχουν οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 200 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για πάνω από 90 ημέρες. Στο αρχείο θα μπαίνουν μόνο οι συνδρομητές, που δεν έχουν προβεί σε διακανονισμό ή εξόφληση οφειλών.
Επίσης οι συνδρομητές με ληξιπρόθεσμη οφειλή συνεπεία μη πληρωμής κανενός λογαριασμού και αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο μέσω φορητότητας.
Οι συνδρομητές θα ενημερώνονται εγκαίρως από τον πάροχο τους (π.χ. μέσω λογαριασμού ή επιστολής ή/και γραπτού μηνύματος) για τη δυνατότητα διαβίβασης των δεδομένων τους στη «λίστα», οπότε και θα τους παρέχεται εύλογη προθεσμία τακτοποίησης των οφειλών τους.
Ήδη στο πλαίσιο της σύστασης του Φορέα, οι συνδρομητές έχουν ενημερωθεί για τη σύσταση του φορέα και την ένταξή τους σε αυτόν.
Με την τακτοποίηση της ληξιπρόθεσμης οφειλής στην εκάστοτε εταιρεία κινητών επικοινωνιών, η εταιρεία διαγράφει άμεσα την εγγραφή από τη λίστα των κακοπληρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)