Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αυτή είναι η χρονιά που η ζωή στη Γη θα αλλάξει για πάντα.

Σχόλιο ιστολογίου:
η πρόοδο της τεχνολογίας δεν αποτελεί στοιχείο πολιτισμού, οι αυτοματισμοί και η απομάκρυσή από τη φύση ωθεί τον κόσμο σε μια νέα εποχή παραφροσύνης, εκεί που κάθε λογικό και αυτονόητο υποσκιάζεται από την προπαγάνδα και την στέρηση ελευθερίας, την εποχή που τα στερεότυπα και οι αξίες διαμορφώνονται από τα συμφέροντα των κυβερνήσεων. 
Καλώς ήρθατε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης την εποχή που τα προγράμματα θεωρούνται καλύτερα από την ανθρώπινη νοημοσύνη, άραγε θα προσαρμόσουν μέσα σε αυτή και το ανθρώπινο ένστιχτο; την διορατικότητα; την παραχώρηση προτεραιότητας; την ταπεινότητα και όσα στοιχεία έχει η ανθρώπινη φύση που την ξεχωρίζουν από τις μηχανές ...




Τα αυτοκίνητα θα είναι αυτόνομα και ηλεκτρικά, η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, τα κοτόπουλα που θα έχουμε στο πιάτο μας θα είναι προϊόν εργαστηρίου, ενώ η εικονική πραγματικότητα θα έχει διαδοθεί στον πληθυσμό.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, προβλέπεται να συμβούν το 2021 και όπως αναφέρει το τεχνολογικό επιστημονικό έντυπο του ΜΙΤ, technologyreview.com, αποτελεί, πλέον, έτος ορόσημο για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τον αντίκτυπο που θα έχουν στην κοινωνία.

Ο πιο πρόσφατος κρίκος στην αλυσίδα των ανακοινώσεων και των προβλέψεων για το 2021 ήταν αυτή του startup που ανταγωνίζεται την Uber, Lyft, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το δικό του αυτόνομο όχημα μέχρι την εν λόγω χρονολογία. Και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν αυτοκίνητα χωρίς οδηγό έχουν βάλει ως όριο το 2021, εξάπτοντας το ενδιαφέρον για τα όσα θα ακολουθήσουν μετά από τη «χρονιά των εξελίξεων».

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όπως προβλέπουν οι ειδικοί, στην Αττική Οδό, μετά το 2021 δεν θα βλέπουμε μόνο ρομπότ να πηγαίνουν βόλτα τα σκυλιά με το αμάξι. Παράλληλα, θα

αναζητούμε με απόγνωση, ίσως, την επόμενη πρίζα για το ηλεκτρικό όχημά μας. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg New Energy Finance τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φτάσουν το 4% στις ΗΠΑ και το 5% των πωλήσεων στην Ευρώπη. Η Volvo έχει προαναγγείλει ένα αυτόνομο όχημα και πέντε ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2021.

Εικονική πραγματικότητα

Οι προβλέψεις της IDC αναφέρουν ότι το 2021 οι συσκευές VR θα καλύπτουν περισσότερα από 92.000.000, αριθμός δεκαπλάσιος από τις συσκευές που πουλήθηκαν το 2016. Μεγάλη ώθηση αναμένεται να δοθεί από τις εφαρμογές της ενισχυμένης πραγματικότητας (AR).

Φτηνότερη μορφή ενέργειας η ηλιακή

Εδώ και αρκετά χρόνια μειώνεται διαρκώς το ενεργειακό κόστος. Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου, το 2021 η φτηνότερη μορφή ενέργειας θα είναι η ηλιακή. Οι χώρες που θα βρεθούν στην πρωτοπορία της ενεργειακής κούρσας θα είναι η Κίνα, η Ινδία, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Μεγάλη Βρετανία.

Κοτόπουλο εργαστηρίου


Η εταιρεία Memphis Meats υπόσχεται ότι θα έχει αναπτύξει στο εργαστήριο φτηνό κρέας πουλερικών. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος αυτήν τη στιγμή για την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος πουλερικών είναι περίπου $18.000 το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)