Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ»

Αποτέλεσμα εικόνας για φόροιΕως 61% αυξάνονται οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το πολυνομοσχέδιο. Η βαριά φορολογία έχει προκαλέσει την αντίδραση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει σήμερα - ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής - συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις επτά το απόγευμα.
Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω». Οι μηχανικοί θεωρούν ότι με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο στέλνεται το μήνυμα στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι «θέλουμε να σας κλείσουμε».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι ντροπή να ψηφίζουν αυτά τα μέτρα την ώρα που χιλιάδες επαγγελματίες αγωνιούν για το μέλλον τους, χιλιάδες συμπολίτες μας είναι σε απόγνωση και χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. Το ΤΕΕ έδωσε χθες παραδείγματα με την υπερφολόγηση μηχανικών και δικηγόρων. Ετσι:
Μηχανικός με 12.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος θα καταβάλει 7.339 ευρώ για εισφορές.
Μηχανικός με 24.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος θα καταβάλει 14.679 ευρώ για εισφορές.
Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κυμαίνονται και οι εισφορές των δικηγόρων.
Δικηγόρος με 18.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα θα πληρώσει 11.000 ευρώ για εισφορές, ενώ δικηγόρος με 30.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος θα καταβάλει για εισφορές 18.348 ευρώ.
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γεώργιος Καββαθάς, μιλώντας χθες στη Βουλή, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως όλα αυτά τα μέτρα δεν δίνουν προοπτική ανάπτυξης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας έκανε λόγο για «μέτρα με ξεκάθαρο περιοριστικό χαρακτήρα, που οδηγούν σε δύσκολα επιτεύξιμους στόχους, δεδομένου ότι ήδη μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα».
 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)