Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Αναγνώριση προσώπου σε αεροδρόμια και τέρμα τα διαβατήρια.


σχόλιο ID-ont: Πρόοδος τεχνολογίας = Αύξηση Παρακολούθησης = Μείωση ατομικών ελευθεριών !
Αναγνώριση προσώπου αντί για διαβατήρια: Ξεχάστε τις κάρτες επιβίβασης. Στο μέλλον τα πρόσωπά μας θα είναι τα μόνα που θα χρειαζόμαστε για να επιβιβαστούμε σε κάποιο αεροπλάνο. Η εθνική αεροπορική εταιρεία Finnair της Φινλανδίας και η εταιρεία εκμετάλλευσης του αερολιμένα Finavia δοκιμάζουν τη χρήση μιας τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για την επιτάχυνση του check-in στο αεροδρόμιο.

“Η αναγνώριση προσώπου είναι μία από τις νέες τεχνολογίες που δοκιμάζουμε σε μερικά αεροδρόμια. Υπάρχει ενδιαφέρον για αυτό από τον κόσμο της αεροπορίας και αλλού”, αναφέρει ο Timo Rissanen, επικεφαλής του τμήματος εδάφους της Finnair στο Ελσίνκι, στο ZDNet.


Κατά τη διάρκεια της δοκιμής τριών εβδομάδων, 1.000 από τους επιβάτες της Finnair προσκαλούνται να κάνουν τα πειραματόζωα στο νέο σύστημα. Με μια εφαρμογή Android, παίρνουν τρεις εικόνες του προσώπου τους, οι οποίες μετατρέπονται σε μη ανιχνεύσιμα βιομετρικά αναγνωριστικά για να αποφύγουν την αποθήκευση των εικόνων από τρίτους και επιλέγουν ένα καθορισμένο γραφείο στο αεροδρόμιο.


Μια κάμερα οροφής τους αναγνωρίζει στο πλήθος και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες εμφανίζονται στην οθόνη του πράκτορα εξυπηρέτησης πελατών όταν ο επιβάτης πλησιάσει στο γραφείο. Ο πράκτορας ελέγχει τα έγγραφά του και επιβεβαιώνει εάν η αναγνώριση προσώπου ήταν επιτυχής.
Η δοκιμή πραγματοποιείται από τη φινλανδική εταιρεία λογισμικού Futurice, χρησιμοποιώντας ευρέως διαθέσιμα υλικά, όπως ένα PC με οθόνη αφής και μια φωτογραφική μηχανή, καθώς και λογισμικό που υπάρχει στο cloud. H Futurice δεν κατονομάζει την εταιρεία ανάπτυξης του αλγόριθμου αναγνώρισης προσώπου.
Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν θα απαιτεί από τον επισκέπτη του αεροδρομίου να σκανάρει το πρόσωπο του σε κάποια συσκευή, αλλά η σάρωση θα γίνεται αυτόματα από τις κάμερες του αεροδρομίου. Έτσι οι τωρινές δοκιμές γίνονται άμεσα στο αεροδρόμιο, όπου το περιβάλλον είναι πιο απαιτητικό με τις εναλλαγές φωτισμού και οι επιβάτες βρίσκονται εν κινήσει.
“Θα μπορούσαμε να κάνουμε την αναγνώριση προσώπου, παίρνοντας φωτογραφίες στο αεροδρόμιο, ζητώντας από τους επιβάτες να πάνε σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας και να κοιτάξουν μια κάμερα” εξηγεί ο Tuğberk Duman, project manager της Futurice.
“Η πρόκληση είναι πώς να προσφέρουμε μια εμπειρία άνετη για τους επιβάτες, και να μην προσθέσουμε ακόμα μια άβολη διαδικασία πριν φτάσετε στο αεροπλάνο.”
“Στην πράξη, μιλάμε για χρόνια αναπτυξιακών εργασιών. Θα έλεγα ότι σε περίπου πέντε χρόνια θα μπορούσε να είναι εφικτό [να ταξιδέψετε χωρίς κάρτα επιβίβασης]”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)