Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Η Ισλαμική Τρομοκρατία και οι ενοχικές αυταπάτες της Δύσης


Οι βομβιστικές εκρήξεις δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία του Μάντσεστερ. Ως  πρότυπο φιλελεύθερης, προοδευτικής πόλης, το Μάντσεστερ ήταν από τους κύριους στόχους των αεροπορικών βομβαρδισμών των Ναζί, ενώ τη δεκαετία του ’90 επλήγη από τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις του IRA που διέλυσαν το κέντρο της – εκεί  που λίγο αργότερα χτίστηκε ο συναυλιακός χώρος του Manchester Arena.
Με αφορμή το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, διαβάζουμε πλείστες αναλύσεις για τα λάθη και τα ιστορικά εγκλήματα της Δύσης, καθώς και για τα χαρακτηριστικά των δυτικοθρεμμένων μαχητών του Ισλάμ.
Αρκετά από αυτά τα κείμενα, αντί να αναλύουν κάτι, εκφράζουν πιθανόν τις προσωπικές ενοχές που αισθάνεται ο συντάκτης τους ως κάτοικος της Δύσης, με αποτέλεσμα να συσκοτίζεται έως έναν βαθμό η αλήθεια αλλά και –ακούσια- να παρέχονται δικαιολογίες για τις αποτρόπαιες πράξεις εγκληματιών που φαίνεται ότι στερούνται ολοκληρωτικά την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή που διακρίνει τον άνθρωπο από τα κτήνη.

Για τη συνέχεια Liberal
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)