Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Το δικαίωμα στην εργασία.

 Αποτέλεσμα εικόνας για εργασιαΣχόλιο ιστολογίου:
 οι άνεργοι στην χώρα ξεπερνούν τους 4 εκατομμύρια συνανθρώπους μας, δεν είναι μονάχα οι επίσημοι (πάνω από 1.5 εκατομ.) αλλά και όλοι αυτοί που δεν δικαιούνται το ταμείο ανεργίας, αλλά και αυτοί που εργάζονται και δεν πληρώνονται ή αυτοί που λαμβάνουν μέρος του μισθού τους. Ο Έλληνας δεν είναι ζητιάνος, απαιτεί να εργαστεί, αντί αυτού η κυβέρνηση με την φοροληστεία της βάζει λουκέτο στις μικρές επιχειρήσεις αυξάνοντας έτσι την ανεργία.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και είναι το πρώτιστο καθήκον σε περίοδο ειρήνης της εκάστοτε κυβέρνησης να φροντίζει να έχουν όλοι οι Έλληνες εργασία. Πράγμα το οποίο σήμερα δεν συμβαίνει στη χώρα μας και δεν πρόκειται να συμβεί για πολλά χρόνια ακόμα, εάν συνεχίσουμε ως χώρα να ελεγχόμαστε από ξένα κέντρα και να διοικούμαστε από ανθρώπους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κέντρων αυτών.


Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» μιλάει για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα έχει μηδενική ανεργία, στόχος που είναι για την πατρίδα μας εφικτός.
Όμως το θέμα δεν είναι μόνο κάποιος να εργαστεί. Αλλά να εργαστεί στην παραγωγική ηλικία σε σωστές συνθήκες εργασίας, με ασφάλιση και με ικανοποιητική αμοιβή. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί χρειάζεται σχέδιο, προγραμματισμός και κοινωνική δικαιοσύνη. Θα ρυθμισθούν από την αρχή οι εργασιακές σχέσεις στη βάση της πλήρους απασχόλησης. Θα αμείβονται το ίδιο η εργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί έχουμε το παράδοξο να παρέχεται ίδιου αντικειμένου εργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, πολλές φορές και στον ίδιο χώρο και ο εργαζόμενος στον δημόσιο τομέα να αμείβεται ακόμα και στο τετραπλάσιο από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα.

Κανείς δεν θα εργάζεται μετά τα εξήντα έτη για να δοθεί εργασία στους νέους. Χαίρομαι όταν πηγαίνω σε άλλα κράτη και βλέπω παντού να εργάζονται νέοι άνθρωποι κάτι που δεν συμβαίνει στη χώρα μας. Πρέπει να μεταφέρουμε την έναρξη του εργασιακού βίου στη χώρα μας πάλι στην ηλικία των 20 -25 ετών και αυτό θα κάνουμε. Απαιτείται γι’ αυτό πέρα από την ύπαρξη παραγωγικής δραστηριότητας και εκ θεμελίων αλλαγή του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικότερα της επαγγελματικής και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να μην βγάζουν οι σχολές μας ανέργους.

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα μας. Όλοι αυτοί περιμένουν να φάνε καρπό από ξεραμένα πολιτικά δέντρα. Ματαιοπονούν. Αυτοί που διοικούν την Ελλάδα είναι ξερά δέντρα διότι είναι άνθρωποι χωρίς περιεχόμενο. Δεν ενδιαφέρονται και δεν έχουν τις δυνατότητες να δώσουν εργασία στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.  Όταν χτυπάς την πόρτα και δεν σου δίνουν δουλειά ή σε έχουν συνεχώς στο περίμενε, πηγαίνεις και χτυπάς κάποια άλλη με την ελπίδα ότι εκεί θα σου δώσουν. Και που υπάρχει εργασία; Εκεί που υπάρχει όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για παραγωγή. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ως λαός εάν θέλουμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να έχουμε εργασία.  Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» απλώνει το χέρι να βοηθήσει τον κάθε άνεργο Έλληνα. Είναι όμως στο χέρι της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα εάν θα σηκώσουν το δικό τους χέρι για να το πιάσουν.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» 

(Εστάλη από Ηλία Ευαγγελόπουλο, προσθήκη φωτογραφίας από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πηγή: FunDay )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)