Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ… «ΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ» !


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ξενοδοχεία, μαρίνες, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, επιχειρήσεις επίπλων, (istikbal), αγορές ακινήτων ακόμα και αγροτεμαχίων, (Θράκη), νησιώτικες τουριστικές επιχειρήσεις, μεταφορές, μέχρι και επιχειρήσεις… γεύσεως, (από μπακλαβάδες μέχρι…), είναι μερικοί από τους κλάδους όπου έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να παρατηρείται έντονη τουρκική διείσδυση στην Ελλάδα με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.
Με ένα αποκαλυπτικό άρθρο της στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, η Τουρκάλα αρθογράφος, Gülse Birsel που επικαλείται και σχετικό δημοσίευμα των Times, αναφέρει ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της για την συνεχή είσοδο τουρκικών επιχειρήσεων σε πολλούς κλάδους με στόχο την κυριαρχία τους, κάτι που ήδη το έχει επιτύχει σε ορισμένους τομείς.


Ειδικά στα ελληνικά νησιά, όπως τονίζει η Τουρκάλα αρθογράφος και να μην ξεχνάμε τις τουρκικές διεκδικήσεις, οι Τούρκοι έχουν κάνει την έντονη εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια είτε με ένα τεράστιο τουριστικό κύμα, είτε με αγορές τουριστικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, ακόμα και βίλες, που πουλιούνται σε συμφέρουσες τιμές.

Πολλοί Τούρκοι φεύγουν από την Τουρκία και έρχονται στην Ελλάδα με το κίνητρο της αντιπαράθεσης τους με το καθεστώς Ερντογάν και την μεγάλη έλλειψη ελευθερίας που υπάρχει στην χώρα τους, χωρίς όμως αυτό να παύει να δίνει τον χαρακτήρα που επιθυμούν στην κάθοδο τους στο ελληνικό έδαφος.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται κάποιοι τουρκικοί οικονομικοί οίκοι, όπως ο Doğuş Grubu που λέγεται ότι αγόρασε το Astir Palace Otel, ενώ γίνεται λόγος και για το Χίλτον. Δεν παραλείπεται να αναφερθεί και στον μεγάλο Τούρκο καναλάρχη που έχει τον όμιλο «Acun Medya», που κερδίζει εκατομμύρια με το survivor, αλλά και στα τουρκικά σήριαλ που κάνουν θραύση στα ελληνικά κανάλια.

Όλα αυτά έχουν ανοίξει ένα σημαντικό δρόμο για την επιστροφή, (geri) όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, των Τούρκων στην Ελλάδα, την οποία κατείχαν επί πέντε αιώνες όπως τονίζεται, χάριν της οικονομικής κρίσης στην οποία παρέδωσαν την χώρα οι… φημισμένοι «Έλληνες» πολιτικοί της.

Πολλοί θα πουν, όπως κάποιος πρώην γραφικός υπουργός της κολουτούμπας και σήμερα… μέγας και τρανός αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ν.Δ., ότι είναι υπερήφανοι που ξεπούλησαν στους Τούρκους ακόμα και λιμάνια και μαρίνες.

Αύριο φυσικό είναι να ζητήσουν και όλο και περισσότερα τζαμιά, όλο και πιο πολλούς μιναρέδες, προς δόξα της… νεοοθωμανικής Ελλάδας!
Εμείς…Yaşasın!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)