Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τζαμί στην Αθήνα: Ετοιμο μέσα στο καλοκαίρι

 Σχόλιο ιστολογίου:

τουλάχιστον 1 εκατομ. Ευρώ θα κληθούμε να πληρώσουμε για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους, που θα εξυπηρετείτε 350 Μωαμεθανούς, οι υπόλοιποι μετανάστες που  ξεπερνούν τα 2 εκατομ. πόσο θα μας κοστίσουν, την στιγμή που 4ο μνημόνια αποφάσισαν χθες στην Βουλή.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μουσουλμανικό τέμενος που κατασκευάζεται στο Βοτανικό.


Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, δόθηκε παράταση 3 μηνών μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017, καθώς όπως αναγράφει η απόφαση «μετά την υπογραφή της Σύμβασης δεν κατέστη δυνατή η άμεση έναρξη των εργασιών διότι ο χώρος εκτέλεσης του έργου τελούσε υπό κατάληψη έως 04-11-2016 οπότε και
πραγματοποιήθηκε από τηνελληνική αστυνομία η αποβολή καταληψιών από τον χώρο και η παράδοσή του στο Ανάδοχο«.
Περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικού κτιρίου τεμένους, συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ., τα οποία κατανέμονται σε ισόγειο και ημιώροφο, χωρητικότητας 350 ατόμων, σε οικόπεδο έκτασης 17 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, το κτίριο περιλαμβάνει λατρευτικό χώρο ανδρών (300 ατόμων), λατρευτικό χώρο γυναικών (50 ατόμων), βοηθητικούς χώρους ανδρών και γυναικών (αποδυτήρια), WC ανδρών και γυναικών, γραφείο ιμάμη και γραφείo μουεζίνη.
Την κατασκευή του τεμένους έχει αναλάβει κοινοπραξία εταιρειών ενώ το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.
Η χωροθέτηση τεμένους στον Ελαιώνα εγκρίθηκε το 2006 (ν.3512) με νέους όρους καθώς αποφασίστηκε να κατασκευαστεί αποκλειστικά με εθνικούς πόρους και να τελεί υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους καθώς και το ότι ο ιμάμης θα ορίζεται από την ελληνική πολιτεία, η οποία θα έχει και την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του τεμένους.

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε όλες τις προσφυγές που ασκήθηκαν. Ο διαγωνισμός κηρύχθηκε τέσσερις φορές άγονος και τελικά κατακυρώθηκε την πέμπτη φορά ύστερα από παρέμβαση της πολιτείας. Μέχρι όμως να υπογραφεί η σύμβαση, χρειάστηκαν ακόμα δύο νομοθετικές ρυθμίσεις, το 2015 και το 2016, για να κλείσουν επιμέρους ζητήματα.

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)