Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ογδόντα ώρες κοινωνικής εργασίας σε τρεις μαθητές για κατάληψη

http://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2017/22/229264-poreia.jpgΣε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας καταδικάστηκαν τρεις μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος τους από τον διευθυντή του σχολείου, Ντριάρχο Σωκράτη, ο οποίος τους κατηγόρησε ως «πρωτοστάτες» στη μαθητική κατάληψη του Σεπτεμβρίου και υπεύθυνους παρακώλυσης μαθημάτων.
Το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του στους τρεις μαθητές και πρωτοφανής απόφαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα η «τιμωρία» προκάλεσε και την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας το οποίο κάνει λόγο για υπερβολική απόφαση, που στιγματίζει 14χρονα παιδιά.

Το υπουργείο Παιδείας κάνει επίσης λόγο για απαράδεκτη αντιμετώπιση των παιδιών από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος προκάλεσε και την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές στο κτίριο.
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προτίθεται να ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αναφέρονται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες.
Σε σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε πέρσι την κατάργηση του «μαθητικού ιδιώνυμου» που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις.
«Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές» αναφέρεται.
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στην ανακοίνωσή της ζητά τη διαγραφή του διευθυντή Ντριάρχου Σωκράτη από το Σωματείο και τονίζει: «Όποιος φτάνει στο σημείο να οδηγεί τους μαθητές του σε δικαστήρια, αποδεικνύει πως έχει χάσει τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα και πως λειτουργεί είτε σαν γραφειοκράτης δημόσιος υπάλληλος, είτε σαν μέρος της πιο συντηρητικής ιδεολογίας. Σε κάθε περίπτωση τα μαθητοδικεία είναι μια απαράδεκτη πρακτική και πρέπει να καταδικαστεί ανοιχτά από όλους. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος χρειάζεται να απομονωθεί από τον Σύλλογο του, το Σωματείο αλλά και την τοπική κοινωνία. Το ΔΣ προτείνει στην επόμενη ΓΣ της ΕΛΜΕΡ την διαγραφή του εν λόγω διευθυντή δια παντός από το Σωματείο μας».

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)