Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Η φίμωση της ελευθερίας λόγου σαν αποτέλεσμα του φασισμού με πρόσχημα την καταπολέμηση του μίσους.

Σχόλιο ιστολογίου:
Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, νέοι νόμοι που δημιουργούνται όχι για να προστατεύουν αλλά για να κατηγορούν όσους εκφράζουν ελεύθερα την άποψη τους. Με συνοπτικές διαδικασίες τους χαρακτηρίζουν με ταμπέλες όπως, ρατσιστές, ομοφοβικοί, φασίστες κλπ κοσμητικά επίθετα. 
Η άποψη μας είναι ότι σε πολιτισμένα κράτη δεν χρειάζονται οι νόμοι για να επικρατήσει το αυτονόητο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που είναι η χώρα της φιλοξενίας, οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές, αντίθετα από τους Ευρωπαίους που αποδεικνύουν καθημερινά τι είναι οι ίδιοι.
Κανένας νόμος δεν μπορεί να φιμώσει την ελευθερία λόγου όταν αυτή είναι αληθινή, επειδή η αλήθεια λάμπει ακόμα και στο σκοτάδι...
 
Τα κράτη μέλη της ΕΕ ενέκριναν τα σχέδια για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους στα social media


φωτ. Οδόφρ.

Στην έγκριση προτάσεων για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και το YouTube της Google, προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα οι αρμόδιοι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι προτάσεις, οι οποίες θα αποτελούν την πρώτη νομοθεσία επί του θέματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα πρέπει να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτού ψηφιστούν σαν νόμοι, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv. Παράλληλα, οι νομοθέτες της ΕΕ ασκούν πιέσεις στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης να προχωρήσουν σε περισσότερες κινήσεις για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες τους.

Οι προτάσεις δεν θα επικεντρωθούν στα βίντεο ζωντανής ροής, όπως για παράδειγμα το Facebook Live, αλλά μόνο σε αυτά που είναι αποθηκευμένα σε κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε στο Euractiv αξιωματούχος της ΕΕ.

Η εξάπλωση της ρητορικής μίσους και των ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξήσει τις πιέσεις στις εταιρείες να απομακρύνουν άμεσα τέτοιου είδους περιεχόμενο, ωστόσο πολλοί προειδοποιούν ότι υπερβολικές ενέργειες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ελευθερία του λόγου.

Παρά το γεγονός ότι τα βίντεο αποτελούν «αναπόσπαστο κομμάτι» των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, εντούτοις οι εν λόγω εταιρείες θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή αναρτήσεων που προβάλουν τη ρητορική μίσους, την υποκίνηση μίσους καθώς και περιεχόμενο που δικαιολογεί την τρομοκρατία. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ανάπτυξη μηχανισμών μέσω των οποίων οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επισημαίνουν τέτοιου είδους περιεχόμενο.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τους νέους τρόπους παρακολούθησης βίντεο και να βρούμε την σωστή τομή ώστε να ενθαρρύνουμε τις καινοτόμες υπηρεσίες, να προωθούμε τις ευρωπαϊκές κινηματογραφικές ταινίες, να προστατεύουμε τα παιδιά και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικότερα τη ρητορική μίσους», δήλωσε πρόσφατα ο 'Αντρους 'Ανσιπ, Αντιπρόεδρος της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ.

AΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)