Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η ποινικοποίηση της θρησκευτικής πίστης

Θλιβερή δίωξη θεολόγου επειδή δίδασκε στα παιδιά τις ορθόδοξες απόψεις για την ομοφυλοφιλία. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία και η οποία έδωσε ποταμούς αιμάτων για την ελευθερία.


Γιώργος Θεοχάρης 
Δυστυχώς όμως κάποιοι συνάνθρωποί μας, και μάλιστα μορφωμένοι, πιστεύουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία είναι αγαθά που πρέπει να απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με αυτούς. Όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους πρέπει να διώκονται απηνώς και… ποινικώς.
Αυτές οι θλιβερές σκέψεις ήλθαν στο μυαλό μας, όταν πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι η Πολύχρωμη Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, το Τμήμα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι και το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας-Athens Pride, κατέθεσαν στις 11 Απριλίου 2017 μήνυση εναντίον θεολόγου, μητέρας τεσσάρων παιδιών, που διδάσκει Θρησκευτικά σε Λύκειο της Ξάνθης, για διανομή φυλλαδίου στη σχολική αίθουσα και μάλιστα ανήρτησαν με περηφάνεια την πράξη τους στο διαδίκτυο! Παράλληλα, στις 23 Απριλίου 2017, ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την πειθαρχική δίωξη της θεολόγου.


Θἐτουμε το φυλλάδιο στην κρίση των αναγνωστών μας, δίνοντάς το όπως είναι. Και τους καλούμε να κρίνουν οι ίδιοι εάν είναι δυνατόν ένα τέτοιο φυλλάδιο να αποκληθεί «ρατσιστικό έγκλημα» και «ομοερωτοφοβικό φυλλάδιο», όπως το ονόμασαν αυτοί που έκαναν την μήνυση. Η κοινωνία μας έχει ειδικευθεί στο να εφευρίσκει ωραίες, ηχηρές και έξυπνες λέξεις για να κρύβει πίσω από αυτές τις μεγάλες αμαρτίες της.
Θυμίζουμε ότι πριν από κάποια χρόνια για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην Σερβία αποκλήθηκαν «ανθρωπιστικοί». Τώρα έχουμε πλέον και μηνύσεις στο όνομα της «αγάπης». Αγάπη όμως χωρίς Χριστό δεν υπάρχει.
Μήπως εν τέλει αυτό που σκοτώνεται με την μήνυση είναι το δικαίωμα μιας ορθοδόξου θεολόγου ή και ενός χριστιανού να εκφράζεται ελεύθερα και να διδάσκει αυτά που πιστεύει η Εκκλησία μας για την ομοφυλοφιλία;

Διότι τί άλλο μπορεί να διδάξει μια Ορθόδοξη θεολόγος εκτός από Ορθόδοξη θεολογία; Τί άλλο εκτός από το Ευαγγέλιο και την Αγία Γραφή;
Διότι στην πραγματικότητα οι διώξεις που υφίσταται η θεολόγος της Ξάνθης δεν είναι διώξεις εναντίον μιας εκπαιδευτικού, αλλά διώξεις εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τις απόψεις της οποίας σε γενικές γραμμές απηχεί.
Ποιος μας λέει ότι αύριο ένας ιεροκήρυκας, ένας μητροπολίτης, ένας πνευματικός, ένας απλός χριστιανός που θα εκφράσει δημόσια τις ορθόδοξες αυτές θέσεις για την ομοφυλοφιλία, δεν θα υποστεί την ίδια εκστρατεία φυσικής εξόντωσής του, με μηνύσεις και άλλους διωγμούς;


Το θέμα είναι πολύ απλό και δεν χρειάζεται να περιπλέκεται: είναι ή δεν είναι για την Ορθόδοξη Εκκλησία η ομοφυλοφιλία μεγάλη αμαρτία; Ασφαλώς ναι, και η Εκκλησία και το Ευαγγέλιο δεν θα αλλάξουν, όσοι αιώνες κι αν περάσουν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα παύσουν να αγαπούν τον αμαρτωλό άνθρωπο.
Έχει, κατά τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, η αμαρτία καταστρεπτικές συνέπειες επάνω σε αυτόν που την πράττει ή όχι; Όλη η παράδοσή της, από τον Αδάμ μέχρι σήμερα, μιλά καταφατικά για αυτό το πράγμα. Για αυτό η Εκκλησία κάνει τα πάντα για να πληροφορήσει τον άνθρωπο. Αυτά τα δύο απλά «εγκλήματα» έκανε η θεολόγος. Είπε δηλαδή ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία και, όπως κάθε αμαρτία, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες στον άνθρωπο. Διότι η αμαρτία είναι χωρισμός από τον Θεό και οι συνέπειες του χωρισμού από τον Θεό είναι πάντα τραγικές.
Για αυτό στην πραγματικότητα οι διώξεις εναντίον της θεολόγου είναι διώξεις εναντίον της «ορθόδοξης» διαφορετικότητας, διώξεις εναντίον του δικαιώματος των χριστιανών να εκδηλώνουν δημόσια την διαφορετικότητα και τις πεποιθήσεις τους.

Δυστυχώς, η σύγχρονη κοινωνία μας διατυμπανίζει συνέχεια τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, αλλά αρνείται να σεβαστεί την διαφορετικότητα των χριστιανών.
Και δεν πρέπει να λησμονούμε: το σεξ, ομοφυλοφιλικό ή ετεροφυλικό, δεν ταυτίζεται με την αγάπη. Δεν μπορεί από μόνο του να ολοκληρώσει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος ολοκληρώνεται μόνο με την αγάπη, που είναι ο ίδιος ο Θεός. Και αληθινή αγάπη σημαίνει να αγαπάς κάποιον, χωρίς να περιμένεις από αυτόν τίποτε, ούτε την σαρκική ικανοποίηση.
Όσο για την θεολόγο οφείλουμε να την συγχαρούμε για το θάρρος της και την καλούμε να μην πτοηθεί από τον διωγμό, αλλά να συνεχίσει τον αγώνα της με την ελπίδα στον Θεό, για τον οποίο εργάζεται.

Ακολουθεί το φυλλάδιο της θεολόγου…

vimaorthodoxias.gr

1 σχόλιο:

  1. Η σύνοδος έπρεπε να πάρει επίσημα θέση, να κάνει αφορισμούς κτλ
    Αλλά δεν μιλάει, μήπως έχει λερωμενη την φωλιά της και εκβιάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)