Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ


Η Ελλάδα δεν παράγει το ευρώ, το δανείζεται με τόκο.  Καταλαβαίνετε άραγε τι σημαίνει αυτό;

Η έκδοση εθνικού νομίσματος, στην ουσία είναι υποκατάστατο της φορολογίας. Μέσω του εθνικού νομίσματος μπορεί να
γίνει δημοσιονομική πολιτική. Εμείς όμως προτιμάμε μονόπλευρα να φορολογούμαστε σκληρά, αρκεί να έχουμε ως νόμισμα το δανεικό ευρώ!


Η Ελλάδα χρεοκόπησε μέσα στο ευρώ και δεν μπορεί πλέον να βγει ποτέ από
αυτή τη χρεοκοπία, γιατί θα είναι πάντα αναγκασμένη να δανείζεται ευρώ με τόκο, κάτι που θα αυξάνει συνεχώς το χρέος και θα εξαθλιώνει τους Έλληνες. Θα πρέπει δηλαδή να επιτυγχάνουμε συνεχώς ανάπτυξη με ρυθμούς μεγαλύτερους από τα επιτόκια δανεισμού, απλά για να εξοφλούμε τα προηγούμενα δάνεια στους επόμενους αιώνες. Όσο λοιπόν παραμένει στο ευρώ, η Ελλάδα θα είναι ένα failed state, με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος τη διάλυσή της.

Εθνική δημοκρατία χωρίς εθνικό νόμισμα είναι ένα άδειο πουκάμισο.

Το μεγαλείο της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας, δεν ήταν μόνο η Εκκλησία του Δήμου και η άμεση δημοκρατία. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε νόημα, αν δεν εφαρμοζόταν η αρχή της αυτάρκειας, που είχε ως βασικές προϋποθέσεις την έκδοση του νομίσματος ως προνόμιο της πολιτείας και την ισοσκέλιση του εμπορικού ισοζυγίου των εισαγόμενων και εξαγόμενων εμπορευμάτων της πόλις - κράτος των Αθηνών. Ο μόνιμος στόχος των Αθηναίων ήταν να αυξήσουν τις εξαγωγές ώστε να έχουν πλεονασματικό ισοζύγιο. Όσο αυτά ίσχυαν, η Αθήνα άκμαζε και η δημοκρατία δοξαζόταν.

Πέτρος Χασάπης

hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)