Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΛΙΣΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!


Βαριές καταγγελίες βουλευτών εντός και εκτός Βουλής.

Γιάννης Ντάσκας
O Μάκης Μπαλαούρας, Αντιπρόεδρος της Βουλής, έκανε μια βαριά καταγγελία για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα αναφορικά με μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία αναμιγνύονται πολιτικοί, τραπεζικοί, άνθρωποι των ΜΜΕ κλπ.
Xρόνια τώρα σε εκπομπές (τελευταία από το ATTICA, Βεργίνα και φυσικά από τον Νίκο Νικολόπουλο) αναφερόμαστε στις πολλές ταχύτητες που έχει η Δικαιοσύνη στη χώρα μας.
Μια ταχύτητα πιο αργή και απο τη χελώνα στην αντιμετώπιση των πολλών παραδικαστικών κυκλωμάτων. Τα λίγα από τα πολλά που φτάνουν στη δημοσιότητα προχωρούν αργά και συνήθως η "δικαστική" πλευρά μένει χωρίς ουσιαστική έρευνα.
Για παράδειγμα αυτή την εποχή γίνονται δίκες για προσπάθειες αρπαγής δημοσίων εκτάσεων μέσα από συμβόλαια που έχουν συνταχθεί με εντελώς παράνομο τρόπο απο συγκεκριμένους συμβολαιογράφους.


Κατηγορούμενοι είναι ελάχιστοι και είναι χαρακτηριστικό ότι στενοί συγγενείς δικαστών που αναμιγνύονται με διάφορες ιδιότητες (συμβόλαια κλπ) είτε έχουν κληθεί ως μάρτυρες, είτε δεν έχουν κληθεί καθόλου. Και ας έχουν κάνει ίδια συμβόλαια με αυτά που έκαναν άλλοι που κάθονται και ΤΩΡΑ στα εδώλια.

Στον τραπεζικό τομέα έχει μεγάλη σημασία η δράση παραδικαστικών κυκλωμάτων και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καραμπινάτα σκάνδαλα βρίσκονται σε συρτάρια η και αρχεία...
Μεγάλο παράδειγμα η PRO BANK μεταξύ άλλων στην Αθήνα. Βρέθηκε με λουκέτο τελείως αδικαιολόγητα το 2013 ενώ το 2012 πετούσε!


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας πετούσε επίσης το 2012 και υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της Γενικής Τράπεζας, ενώ την επέλεξε ως συνεργάτη η γαλλική CRENTIT AGRICOLE.
Εντελώς ξαφνικά ο εκ Λαμίας ορμώμενος Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας κ. Προβόπουλος την έκλεισε με αιτία 1 εκατομ. ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με δικόγραφα αμέσως μπορούσαν να μαζέψουν οι εταίροι, οι οποίοι αγνοούσαν ότι υπήρχε αυτό το μικρό ζητηματάκι...


Το κλείσιμο έγινε ενώ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ από την Δικαιοσύνη της Λαμίας βούλευμα για κακουργηματικές πράξεις. Μόλις έκλεισε η Τράπεζα...τσουπ και το βούλευμα που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση!
Παρότι η Τράπεζα είχε τεθεί υπο εκκαθάριση η ανομία συνεχιζόταν και στα δικαστικά συρτάρια βρέθηκε να κοιμάται επι τρία χρόνια σε δικαστικά συρτάρια...


Μόλις στις 24 Μαϊου 2017 ο πρώην ειδικός εκκαθαριστής Πετράκογλου βρέθηκε απέναντι στην ειδική ανακρίτρια κ. Μαλιώρα να καταθέτει ως μάρτυρας για ένα εισαγγελικό πόρισμα (δια πραγματογνώμονα) που το χειμώνα του 2014, δηλαδή περισσότερο απο τρία χρόνια διαπίστωνε ζημιά 150 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο Ταμείο και στους εταίρους μεριδιούχους της Τράπεζας!!!
Αυτό συνέβη προφανώς εξαιτίας της δημοσιότητας. Ποιά ενέργεια έγινε όλα αυτά τα τρία χρόνια για την κακουργηματική αυτή ζημιά;

Παραδικαστικά κυκλώματα δρούσαν επι χρόνια και στο σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού-Ερρίκος Ντυνάν και ο αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία κ. Σπ. Λάππας αναφέρθηκε με πολύ έντονο τρόπο στο πως καθάρισε δικαστικά ως τώρα αυτή η ιστορία και το κόλπο που έγινε για να περάσει στην τράπεζα του Σάλλα το Ερρίκος Ντυνάν, αν και δημιουργήθηκε με κλεμμένα χρήματα και παρενεβλήθη ο ολετήρας (εν ζωή) της οικονομίας του τόπου επιχειρηματίας Βγενόπουλος...


Ο κ.Μπαλαούρας αναφερόμενος στην κατάσταση της Δικαιοσύνης, μίλησε για τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας Μπόργιανς και την ουσιαστική ανυπαρξία της δικαστικής έρευνας.


Εμείς προσθέτουμε ότι η ίδια αυτή δικαστική έρευνα τρέχει με χίλια για υποθέσεις πολύ μικρής σημασίας ή ακόμα και όταν πιάνει άλλον αντι άλλου. Π.χ. μεγάλο χρονικό διάστημα αφιέρωσε για να στείλει κατηγορουμένη μια διευθύντρια - εισηγήτρια του Υπουργείου Οικονομικών για πλαστογραφία με σκοπό να ωφεληθεί μια εταιρεία, για την οποία ενδιαφερόταν μεγαλουπουργός της Νέας Δημοκρατίας.
Η διευθύντρια αυτή είχε συντάξει πριν πόρισμα καταπέλτη κατά των καρτέλ των Εθνικών Δρόμων (Κακιά Σκάλα κλπ) και είχε ενοχλήσει πολύ την Διαπλοκή.


                                     Έγινε και Αντιπρόεδρος του Μαρτίνη ο κ.Ψυχάρης...
Η λεπτομέρεια είναι ακόμα πιο φοβερή για τις μεθοδεύσεις τις οποίες δεν κατάλαβε, λέει, η δικαστική έρευνα...Η συγκεκριμένη είχε ταχθεί εναντίον αυτής της επιχείρησης για την οποία ενδιαφερόταν ο μεγαλουπουργός. Και την τιμώρησαν μόνο, όπως η Μαφία ξέρει. Της πλαστογράφησαν την υπογραφή σε ένα έγγραφο καταφανώς πλαστό και την εμφάνιζαν υπερ της εταιρείας. Αθωώθηκε μετ επαίνων, αλλά η δικαιοσύνη ασχολήθηκε μαζί της επι δύο χρόνια ..Που να βρεθεί χρόνος για υπουργούς και μεγαλοδημοσιογράφους των λιστών στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μπαλαούρας ο οποίος είπε τα εξής:
«...Είναι εντυπωσιακά τα πράγματα που συμβαίνουν από πλευράς δικαιοσύνης. Πρέπει να αλλάξει και δεν ξέρω πώς, γιατί έχουν ασφαλισμένη την ασυλία οι δικαστές, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην δικαιοσύνη. Νομίζω αυτά πρέπει να αλλάξουνε. Ενώ εντοπίζεται ο παραβάτης και από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κτλ από κει και πέρα αρχίζει ένας κυκεώνας και γραφειοκρατίας και άρνησης πολλών παραγόντων, υπαλλήλων και στελεχών των υπουργείων, που είτε υπονομεύουν είτε δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. Το ένα είναι πολιτικοί λόγοι, ένας μηχανισμός στα υπουργεία που στην καλύτερη κάνει καλά τη δουλειά του, έχω όμως δει με τα μάτια μου πώς μιλάνε και πώς συμπεριφέρονται σε πολίτες και σε υπουργούς».
Είναι βέβαιο ότι και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα προκύψει η δράση παραδικαστικών κυκλωμάτων, τα οποία διευκόλυναν την λεηλασία του δημοσίου χρήματος.
Από την πλευρά μας εφόσον κληθούμε ως μάρτυρες, όπως πρότειναν ήδη μέλη της Επιτροπής(κ.κ. Λάππας, Παπαχριστόπουλος, Νικολόπουλος) αυτά τα θέματα θα τα αναδείξουμε. Αλλωστε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας άρχισαν να επισημαίνουν την πλευρά αυτή.


Προς το παρόν διαβάστε την έυγλωτη για όλα αυτά δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου:
«Έρχεται η ώρα της ¨σταύρωσης¨ των πρωταίτιων του σκανδάλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) και του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»


ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Με αφορμή την συμμετοχή του, από την Τετάρτη και εντεύθεν, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην κάτωθι δήλωση-τοποθέτηση:
«Πιστεύω ότι τα πράγματα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είναι περισσότερο ώριμα από ότι στην προηγούμενη εξεταστική- όταν εργασθήκαμε για την διερεύνηση της δανειοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και εγώ προσωπικά προσερχόμαστε στη νέα Εξεταστική Επιτροπή κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας, υπό το άπλετο φως της ακροαματικής διαδικασίας, την ευρύτητα των οριζόντων της νομιμότητας και την άτεγκτη βάσανο του αποδεικτικού υλικού από όλους τους παράγοντες της δίκης, με στόχο να σπάσει ο κάλυκας των κεκρυμμένων.
Το ζητούμενο που τίθεται είναι να αποκαλυφθεί το πλιάτσικο στην Υγεία και να υπάρξει ο αναγκαίος κολασμός των πρωταίτιων της κατάρρευσής της Δημόσιας Υγεία, η επιστροφή των κλεμμένων και η παραδειγματική τιμωρία τους.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Εξεταστική Επιτροπή για τα θέματα της Υγείας έχει να αντιμετωπίσει ως κορυφαίο θέμα το σκάνδαλο "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ"-ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ" και καλώς με αυτό ξεκινάμε τη διερεύνηση, γιατί έπονται η “NOVARTIS” και το “ΚΕΕΛΠΝΟ”.
Το εν λόγω πρώτο σκάνδαλο αφορά στη λεηλασία τεραστίων, ακόμα απροσδιόριστων από την δικαστική έρευνα, ποσών δημοσίου χρήματος, προερχομένων από τις επιχορηγήσεις, τους εράνους, την διαχείριση κληροδοτημάτων και τα θαλασσοδάνεια της διαπλοκής.

Κεντρικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου ήταν ο επί σχεδόν 35 χρόνια πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος μετά τον εγκλεισμό του με προφυλάκιση στις φυλακές φέρεται να έχει αντιληφθεί το βάρος των πράξεων του και δηλώνει διατεθειμένος να μιλήσει για τους συνενόχους και κυρίως για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του σκανδάλου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν αποτέλεσμα δράσης 2-3 ατόμων, αλλά μιας πλειάδας που έδρασαν και ως εγκληματική ομάδα.
Αυτό καταφαίνεται χωρίς καμία αμφιβολία:
Από τις καταθέσεις που έδωσε, ήδη, ο Ανδρέας Μαρτίνης ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 7 Νοεμβρίου 2016 και στις 8 Μαρτίου 2017, ξεκάθαρα εκεί κατονομάζει πρώην Υπουργούς και ενόρκως δηλώνει, ότι εκβιάστηκε από πρώην υπουργούς Υγείας, και προσδιορίζει το ρόλο της οικογένειας Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών ονομαστικά.

Πριν από λίγα 24ωρα ο Ανδρέας Μαρτίνης μίλησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα, αλλά και στην δική μου τηλεοπτική εκπομπή, όπου και επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει με ονόματα και γεγονότα για τους δράστες του διαχρονικού αυτού εγκλήματος. Δήλωσε δε, απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι εκβιάστηκε από πολιτικούς και τους πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών, εξαιρουμένων των κ.κ. Καραμανλή και Τσίπρα.
Μάλιστα αναφέρθηκε εξειδικευμένα στο ρόλο που είχαν στα τεκταινόμενα οι κ.κ. Σαμαράς, Σημίτης και του Μητσοτάκης.

Πρέπει να τονιστεί ότι:
Όπως καταφαίνεται από το ευρισκόμενο στη δικογραφία έγγραφο με ημερομηνία 6-3-2017 με αριθμό πρωτ. 611 της ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΏΝ, ζητήθηκε ασφαλής συνοδεία για να εξασφαλισθεί η προσέλευση και κατάθεση του κ. Μαρτίνη στην Εισαγγελία, απόδειξη της σπουδαιότητας της μαρτυρίας του.


Επομένως, είναι ολοφάνερο ότι από την κατάθεση του κ. Μαρτίνη πρέπει να αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή και στη συνέχεια να πάρει τη σκυτάλη ο δημοσιογράφος-δικηγόρος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος διεξήγαγε επί 20 χρόνια την έρευνα και πήγε μάλιστα για να καταγγείλει το σκάνδαλο και στην έδρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Ακριβώς μάλιστα από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ξεκίνησε η αποκαθήλωση των πρωτατιτίων και η αποκάλυψη του σκανδάλου,επειδή δεν μπορούσαν πια να εκπληρωθούν απο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό οι σκοποί που θέτει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός. Πρέπει να τονιστεί ότι όπως αποκαλύφθηκε ήδη(στην ίδια τηλεοπτική μας εκπομπή) στις 17 Μαίου 2017 ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός με νέο έγγραφό του εγκαλεί την σημερινή Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού(πρόεδρος ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, απόστρατος κ. Αυγερινός), επιλογή του τότε Υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη, για μη ανταπόκριση στις απαιτήσεις του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και απειλεί με λήψη πρόσθετων μέτρων
Από το υλικό με το οποίο οι δικαστικες αρχές σχημάτισαν την δικογραφία, επι της οποίας πρέπει να εργασθεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεκάδες ονόματα ανθρώπων,οι οποίοι διαδραμάτισαν ρόλο επιβοηθητικό της λεηλασίας δημοσίου χρήματος,αλλά και ονόματα ανθρώπων που προσπαθούσαν να αποτρέψουν αυτή την παράνομη δράση.

Προσωπικά λοιπόν θεωρώ ότι δεν θα εκπληρωθούν οι σκοποί της Εξεταστικής Επιτροπής για πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου της Υγείας και ιδιαίτερα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ -ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ-ΚΕΕΛΠΝΟ αν δεν κληθούν να καταθέσουν οπωσδήποτε ,μεταξύ άλλων,που θα προταθούν απο άλλους συναδέλφους στη Βουλή και :
Οι πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Σημίτης και Σαμαράς οπωσδήποτε.
Η διευθύντρια του γραφείου του πρωην πρωθυπουργού κ.Σάκη Κυπραίου, κορυφαίο ,ως προσφατα στέλεχος της Διοίκησης του κ. Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό.
Οι διατελέσαντες υπουργοί Υγείας κ.κ. Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Σαλμάς, Βορίδης, Γιαννόπουλος, Λυκουρέντζος, Ξεννογιαννακοπούλου.

Τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Σ. και ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και ιδιαίτερα οι αναφερόμενοι σε διάφορα έγγραφα της δικογραφίας ως συμμετέχοντες στη λήψη αποφάσεων σχετικών με την δραστηριότητα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ κ.κ. Σορώτος Χρήστος, Νίκας Δημήτριος, Πανεθυμιτάκης Αλέξανδρος, Ασπρογέρακα Αργυρώ, Κελέκης Δημήτριος, Χαραλαμπάκης Αριστοτέλης, Τούντα Τατιάνα, Παπαϊωάννου Γεώργιος, Χρυσικός Κωνσταντίνος, Μπαλόγλου Λεία − Ελισάβετ.
Εκτός τούτων θα ζητήσω να κληθούν μεταξύ άλλων και :
Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και πρώην ερυθροσταυρίτες, όπως οι κ.κ. Σταύρακα και Σκαλτσάς.
Οι πρόεδροι και τα μέλη των κληροδοτημάτων του Ε.Ε.Σ. που επωλήθησαν, παρά την αντίθετη βούληση του διαθέτη.
Οι δικαστικοί λειτουργοί, που με αποφάσεις τους άλλαξαν τους σκοπούς διαθηκών κληροδοτημάτων του Ε.Ε.Σ., όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκης.

Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να προσέλθουν και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους, άλλαξαν την βούληση του διαθέτη, καθώς στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος όχι μόνο έθεσε τέλος στην αλλαγή σκοπού διαθηκών,αλλά και σήμερα προέκυψε μέγα ζήτημα, καθώς ακυρώθηκε η αλλαγή σκοπού διαθήκης εκατομμυρίων ευρώ.
 (υπόθεση Σακελλαροπούλου) αλλά τα χρήματα έχουν χαθεί και η ακύρωση δεν μπόρεσε να εμποδίσει την παράνομη διάθεση των χρημάτων.
Πλέον τούτων προκύπτει ότι με πολιτικές πιέσεις,τις οποίες ο κ.Μαρτίνης σήμερα ονομάζει εκβιασμούς, διατέθηκε, ουσιαστικά το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ σε ιδιωτικά συμφέροντα,αν και δημιουργήθηκε απο δημόσιο χρήμα και πρέπει να κληθούν να καταθέσουν οι ορκωτοί λογιστές που υπογράφουν τους ισολογισμούς της ΗΜΙΘΕΑ, και του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, των ετών 2012, 2013, 2014, 2015, 2016.
Οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών των ετών 2013 και 2014.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής, προκειμένου να μας εξηγήσει γιατί «ο έλεγχος της εφορίας άργησε κατά δύο χρόνια», όπως κατέθεσε ο υπόδικος πρώην Πρόεδρος, «και έτσι έγιναν καταλογισμοί μόνον για την χρήση του έτους 2013και γιατί οι φορολογικές αρχές ενώ γνώριζαν στο ακέραιο τις έναντι αυτών οφειλές του Κ.Ι.Ε.Ν., δεν προέβησαν στις προσήκουσες ενέργειες εισπράξεως αυτών με τους δόκιμους τρόπους, τους οποίους διέθεταν, δεδομένου ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος που ζητήθηκε με αποτέλεσμα να μην αποκτήσει το Ελληνικό Δημόσιο νόμιμο τίτλο εισπράξεως των οικείων ποσών και να υποστεί αντίστοιχα ισόποση ζημία, η οποία δεν θα συνέβαινε εάν η αρμόδια φορολογική αρχή αναγγελλόταν εγκαίρως στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε 10 μήνες αργότερα, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 15276/24.09.2014 εκθέσεως αναγκαστικού πλειστηριασμού»;

Ακόμη κρίσιμα και χρήσιμα θα αποδειχτούν τα όσα θα καταθέσουν οι επιθεωρητές Υγείας, εφόσον κληθουν, που έκαναν ελέγχους στον Ε.Ε.Σ. και στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μην κληθούν.
Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων
Ο Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας (κ. Αν. Λοβέρδου), που εκείνο το διάστημα ήταν ο κ. Β. Στεργίου.
Ο καθηγητής κ. Λιαρόπουλος και οι κ.κ. Τιμοσίδης και Πολύζος, γιατί όπως είπε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής στις 26/10/2011 ο τότε υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος : «.. Είχαν αναλάβει μαζί με τον ίδιο να οργανώσουν στο πως θα βοηθήσουν το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και το «ΩΝΑΣΣΕΙΟ» να ορθοποδήσουν».

Ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, αφού όπως μαθαίνουμε και πάλι από τα πρακτικά της Βουλής εκείνος είπε: « Πρώτα από όλα αξίζει να επισημάνουμε ακόμα μία φορά ότι το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, αρμέχθηκε και αρμέγεται από συγκεκριμένες δυνάμεις. Το πρώτο είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με τις λεόντειες συμφωνίες, όσον αφορά τα τιμολόγια. Δεύτερον από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Τρίτον, από τις εταιρείες προμήθειες αναλωσίμων και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού. …
Πρώτη αναντίρρητη και ακαταμάχητη διαπίστωση, ότι είναι άμεση η πολιτική και διαχειριστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, για την σημερινή χρηματοοικονομική και χρηματολογιστική κατάσταση στο Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ». Γιατί; Γιατί 3 μέλη του ΔΣ είναι εντεταλμένοι εκπρόσωποι του εκάστοτε Υπουργού και του νυν και της προηγούμενης κυβέρνησης, γιατί εποπτεύων φορέας είναι το Υπουργείο Υγείας, γιατί το ΔΣ του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ έχει δικαίωμα αρνησικυρίας, βέτο, ειδικά για τις νευραλγικές οικονομικές αποφάσεις. Οι βασικές αποφάσεις στο ΔΣ των τελευταίων 5 τουλάχιστον χρόνων ήταν ομόφωνες…»!

Τέλος πρέπει να κληθεί και ο πρώην Υπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης αφού πάλι από τα πρακτικά, όπως μας λέει ο Α. Λοβέρδος : «…πληρώνουμε ως ασφαλιστικά ταμεία, δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά ο κ. Γ. Κουτρουμάνης, διευκολύνει, τα παρακρατεί και δεν τα αποδίδει έναντι του χρέους που της έχει το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ…..
Ο Διευθυντής κ. Θεμ. Χαραμής (καταγόμενος εκ Ναυπλίου και στενός φίλος της πεθεράς του κ. Αν. Σαμαρά)
Ο αναπληρωτής του κ. Κ. Τζουτζουράκης (στενός φίλος του κ. Ν. Μηταράκη)
Ο νομικός σύμβουλος του κ. .Αδ. Γεωργιάδη, ο κ. Αθ. Πλεύρης
Ο νυν Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Αντ. Αυγερινός (συνταξιούχος, απόστρατος φαρμακοποιός).

Στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει να κληθεί να καταθέσει ο επι σειρά ετών Γενικός Διευθυντης του κ.Θεόδωρος Παπαδημητρίου,ο επι σεριά ετών επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αγγελος Χατζάκης, ο πρωην Γ.Γ. Του Υπουργείου Υγείας κ.Γιάννης Πιερρουτσάκος,οι Νομικοί Σύμβουλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Υπουργείου Υγείας,για να εξηγήσουν τις νομικές συνθήκες,υπο τις οποίες λαμβάνονταν αποφάσεις, ο επι σειρά ετών Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας κ. Σαμπατακάκης,οι διατελέσαντες πρόεδροι του ΕΟΦ,ώστε να εξηγήσουν στην Επιτροπή τις διαδικασίες διαμόρφωσης των τιμών των φαρμάκων,από τις οποίες προέκυψαν υπερτιμολογήσεις ,ώστε να κρυφτούν οι μίζες προς πολιτικά πρόσωπα,δημόσιους λειτουργούς ,καθηγητές Πανεπιστημίων και Διευθυντές του Εθνικού Συστήματος Υγείας,τέτοιου ύψους,ώστε να δηλώνουν σήμερα Υπουργοί ,όπως ο επι της Δικαιοσύνης κ. Κοντονής ότι το σκάνδαλο ΝΟVARTIS είναι πολύ μεγαλύτερο απο το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ.

Τα ονόματα αναφέρονται εντελώς ενδεικτικά καθώς απο την μελέτη της δικογραφίας,και τις ρέουσες ήδη πληροφορίες θα προκύψουν με βεβαιότητα και άλλα ,ονόματα απο το χώρο του Υπουργείου Υγείας,της Ιατρικής,των ΜΜΕ,της πολιτικής τα οποία και εγώ και άλλοι συνάδελφοι βουλευτές θα ζητήσουμε την κλήτευσή τους, ώστε να συμβάλλουν στην έρευνα,η οποία πρέπει να προχωρήσει σε βάθος, ώστε να αποκαλυφθούν οι ληστές του δημοσίου χρήματος,αυτοί που συνέβαλαν ώστε ο ελληνικός λαός να υποφέρει 7 χρόνια Μνημόνια και περικοπές ακόμα και βασικών φαρμάκων και τροφής και οι ελληνικοί παράνομοι λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους να μαρτυρούν τα διαπραχθέντα σοβαρότατα οικονομικά εγκλήματα.

ntokoumenta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)