Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Καλώς τον «Αρχάγγελο» ….από τον φορολογικό και χρηματοοικονομικό παράδεισο των πολυεθνικών και των funds!

Tέλος στους «φορολογικούς παράδεισους - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  
 — Tέλος στους «φορο-παράδεισους» γράφει Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» της 5.9.1997 ….μόνο που οι φορο-παράδεισοι ζουν και βασιλεύουν ….ως σήμερα!
 
  — «….ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Zαν Kλοντ Zινκέρ, κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών–μελών να συμφωνήσουν στην κατάργηση των εκπτώσεων στη φορολογία» ….στο θέμα -δηλαδή-του αθέμιτου ανταγωνισμού στον τομέα της φορολογίας ανάμεσα στα κράτη–μέλη της Eυρωπαϊκής Ένωσης.
 
   — Ο σημερινός επισκέπτης του κ. Σαμαρά ….κ.Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγκάστηκε τότε, υπό την πίεση της Γερμανίας και του Βελγίου, να δώσει «διαβεβαιώσεις «….ότι το Λουξεμβούργο είναι αποφασισμένο να απαλλαγεί από την εικόνα του φορολογικού παράδεισου! 
 
  — ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:
  — Πώς το Λουξεμβούργο έστησε τον… φορολογικό του παράδεισο
 
  — [....] Ο διορισμός του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του πρώην πρωθυπουργού, στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει πυροδοτήσει φήμες ότι το Μεγάλο Δουκάτο έχει κερδίσει έναν ισχυρό προστάτη. Ο Κρις Λένον, πρώην επικεφαλής του τμήματος φορολογίας στη Rio Tinto, δήλωσε «είναι σαν να έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

  — Ο κ. Γιούνκερ απορρίπτει οργισμένα τις κατηγορίες ότι το Λουξεμβούργο είναι φορολογικός παράδεισος. Σε συνέντευξή του στο Der Spiegel το Μάρτιο δήλωσε: «Είναι παραμύθι να λέμε ότι το Λουξεμβούργο έχει ειδικούς κανόνες για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων. Η κατηγορία που διατυπώνεται από τους Γάλλους Σοσιαλιστές ότι προώθησα ενεργά τη φοροαποφυγή αποτελεί εξωφρενική επίθεση για τη χώρα μου και για μένα προσωπικά». [....]

Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/07/blog-post_522.html#ixzz39PVl179y

tsoutsouneros.arvanitis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)