Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥΣ

Αλλο σχεδίασαν κι άλλο τους βγήκε στο υπουργείο Οικονομικών καθώς το πλάνο για ένα κύμα υπερφορολόγησης που θα γεμίσει τα κρατικά ταμεία το 2014 ξέφυγε από τον έλεγχο και μεταλλάχθηκε σε τσουνάμι που «σκάει» βίαια πάνω σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις...
 
Πιο απλά η φοροπαγίδα που στήθηκε με τις αλλαγές στην κλίμακα μισθωτών, συνταξιούχων και... ελευθέρων επαγγελματιών είχε τελικά πολύ βαρύτερο αποτέλεσμα απ' ότι είχαν υπολογίσει οι τεχνοκράτες που σχεδίασαν τον τελευταίο φορολογικό νόμο.
 
Τα αναλυτικά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού πιστοποιούν τον φορολογικό «Φρανκενστάιν»:
-Τα έσοδα από τη φορολογία φυσικών προσώπων τον Ιούλιο (σε μεγάλο βαθμό χάρη στην πρώτη δόση του φόρου) ήταν 555 εκατ. ευρώ περισσότερα από το στόχο! Συνολικά στους άμεσους φόρους, η υπέρβαση εισπράξεων στο επτάμηνο φτάνει τα 661 εκατ. ευρώ. 
 
-Κυβέρνηση και τρόικα ανέμεναν εισπράξεις 3,8 δισ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου αλλά τελικά το ποσό εκτινάχθηκε στα 4,3 δισεκατομμύρια!
 
Ο βασικός λόγος είναι ότι εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου όπως η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, η φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, οι νέοι συντελεστές και τα νέα κλιμάκια φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων...
 
Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Από τη μια πλευρά, το Ιούλιο γέμισαν τα κρατικά ταμεία. Από την άλλη όμως εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τα 68 δισ. ευρώ και «ανοίγουν βήμα» από το ρυθμό του 1 δισ. ευρώ το μήνα καθώς τον Ιούλιο καταγράφηκε αύξηση κατά 1,3 δισ. ευρώ.
 
Ο σχεδιασμός κυβέρνησης-τρόικας προβλέπει ότι τα καθαρά έσοδα για τον Κρατικό Προϋπολογισμό θα αυξηθούν χάρη στο νέο νόμο κατά περίπου 1,3 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους ωστόσο υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος της «κόπωσης» των νοικοκυριών που έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν και τα 3,2 δισ. ευρώ του ΕΝΦΙΑ.  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)