Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τα πρώτα 5 μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Με αυτά που ανακοινώνει ο Τσίπρας, αναρωτιόμαστε αν οι αριστεροί είναι περήφανοι για τον αρχηγό τους. Τα ίδια λέει και η κυβέρνηση, που στοχεύει στην πάταξη της φοροδιαφυγής με την απαξίωση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων με την ηλεκτρονική παρακολούθηση και την εξάλειψη μετρητών.
Σαν ένα πανομοιότυπο παπαγαλάκι το ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά θέλει να πείσει ότι υπάρχει φοροδιαφυγή, εμείς τους λέμε ΝΑΙ υπάρχει: από τον άνεργο, από τον συνταξιούχο, από τον επαγγελματία που βάζει λουκέτο στην επιχείρηση του, από τον δημόσιο υπάλληλό, αλλά όχι από τους πολιτικούς που δεν πληρώνουν φόρους, όχι από τις πολυεθνικές εταιρείες, όχι από τις ναυτιλιακές με έδρα σε φορολογικούς παράδεισους, όχι από τις τριγωνικές επιχειρήσεις.
Τελικά ποιος φοροδιαφεύγει; Μάλλον η γάτα μου που ψάχνει στα σκουπίδια για κανένα κομμάτι φαγητού, και τα σπουργίτια που τρώνε τα ψυχούλα … πως δεν σκεφτήκατε να τα φορολογήσετε κι αυτά ;
Τέλος οι 300.000 νέες θέσεις εργασίας είναι ένα τίποτα μπροστά στους σχεδόν 4 εκατομμύρια Έλληνες ανέργους, γιατί υπάρχουν και οι μετανάστες που ο ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει πρώτα αυτούς να ταχτοποιήσει…

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και διαγραφή του χρέους είναι τρία από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Τα παραπάνω μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ προσθέτοντας ότι «δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί». Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου

μέρους του χρέους».


"Δεν λειτουργεί το φορολογικό σύστημα"


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για θεσμοθέτηση ενός νέου φορολογικού συστήματος, καθώς «δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις το υπάρχον, γιατί δεν λειτουργεί».

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε πέντε μέτρα που θα πάρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας και τα οποία είναι:

- Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους,

- Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου),

- Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία,

- Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους,

- Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Οσον αφορά στη σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι «θα επιβάλλει νέους φόρους με περιτύλιγμα φοροελαφρύνσεων» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για καλλιέργεια εντυπώσεων, που αποσκοπεί στη δημιουργία καλύτερου προεκλογικού κλίματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)