Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός, να καλέσει το λαό να μην τον πληρώσει.


Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ότι δηλαδή είναι αντισυνταγματικός, ότι οδηγεί σε δήμευση των ακινήτων των Ελλήνων κ.λ.π. και πράγματι έτσι είναι, αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα. Τι εννοούμε;


Είναι γνωστό ότι ο λαός μόνος του δεν μπορεί να ξεσηκωθεί ενάντια σε αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις ενός τυραννικού καθεστώτος. Χρειάζεται ηγεσία που θα τον οργανώσει, θα τον κατευθύνει και θα αναλάβει όλη την ευθύνη του εγχειρήματος. Είναι επίσης γνωστό ότι στις χώρες όπου οι κυβερνήσεις εκλέγονται, τον ρόλο αυτόν τον
αναλαμβάνουν οι αντιπολιτεύσεις.

Εάν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πιστεύει ότι ο ΕΝΦΙΑ ή οποιοσδήποτε άλλος φόρος είναι αντίθετοι με το Σύνταγμα, θα πρέπει να ηγηθεί της λαϊκής αντίστασης. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να καλέσει το λαό να μην πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και οποιουσδήποτε άλλους αντισυνταγματικούς φόρους. Να υποσχεθεί δε πως μόλις ανατραπεί το τυραννικό καθεστώς, κανένας πολίτης δεν θα υποστεί καμία συνέπεια από την μη πληρωμή των φόρων που θα υποδείξει.

Μπορεί να το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ; Θέλει πραγματικά να μην επιβάλλονται αντισυνταγματικοί φόροι ή απλά κάνει προπαγάνδα εκ του ασφαλούς; Θέλει να προστατέψει τους πολίτες από την παραβίαση του Συντάγματος ή απλά θέλει την ψήφο τους για να ανέβει ο ίδιος στην εξουσία;
Τα πράγματα έφτασαν σε απροχώρητο σημείο και τα παραμύθια της κάθε συστημικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να τελειώσουν. Έφθασε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών.

ΥΓ. Λογικά θα έπρεπε, όλες οι σχετικές κοινωνικές κινήσεις και πρωτοβουλίες, εναντίον των αντισυνταγματικών φόρων, να κατασκηνώσουν στην πλατεία Κουμουνδούρου, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας από το κόμμα αυτό (που κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες για αντισυνταγματικούς φόρους) να εξαναγκαστεί να τεθεί επικεφαλής αντιστασιακού λαϊκού κινήματος μη πληρωμής αυτών των αντισυνταγματικών φόρων.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)