Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Νέα συγκέντρωση για την Κυριακάτικη αργία στην Ερμού

Την Κυριακή 31 Αυγούστου
«Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται», τονίζει το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια». 

Στην ανακοίνωση που έχει τίτλο "Ούτε 52, ούτε και 7, καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά, ούτε για δουλειά, ούτε για ψώνια τις Κυριακές", αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: "Tο Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια μήνες τώρα δίνει μάχες (απεργίες, απεργιακές περιφρουρήσεις, αποκλεισμοί στα μαγαζιά, πορείες, μικροφωνικές, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς,
αντιπληροφόρηση) με συγκεκριμένα αποτελέσματα στο κέντρο της Αθήνας και στις γειτονιές του νομού Αττικής.

Ήδη εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει να δίνει καρπούς ο συνεχής και επίμονος αγώνας, όπου κάθε Κυριακή που επιχειρούσαν να ανοίξουν τα μαγαζιά, και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι/ες άρχισαν να βγαίνουν μπροστά στον αγώνα αποκλείοντας με απεργιακές φρουρές μαγαζιά. Άρχισε να αποκτά δυναμική και η συλλογικότητα που οργανώνεται από τα κάτω, οι «Εργαζόμενοι/εργαζόμενες από τον κλάδο του εμπορίου». 

Η συμμετοχή στους απεργιακούς και αντικαταναλωτικούς αποκλεισμούς και στις παρεμβάσεις μας τις Κυριακές αποτελεί σημαντική μάχη κόντρα στη λεηλασία της ζωής μας, στον καθεστωτικό συνδικαλισμό, αλλά κυρίως αποτελεί συνέχιση του ταξικού αγώνα ενάντια στη λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων και τον κοινωνικό εκφασισμό. Είναι πράξη αντίστασης στην προσπάθεια των μηχανισμών εξαπάτησης να επιβάλουν σαν πανηγύρι την κανιβαλική καταναλωτική εξαθλίωση. 

Η Κυριακή 31 Αυγούστου θα είναι μία ακόμη Κυριακή με μαγαζιά του κέντρου να είναι και πάλι ανοιχτά, στο πλαίσιο της «πιλοτικής» εφαρμογής του μέτρου της πλήρους κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, με 52 εργάσιμες Κυριακές σε επιλεγμένες «τουριστικές» περιοχές. 
Ως «Συντονιστικό δράσης», όπως κι όλες τις περασμένες Κυριακές, καλούμε σε νέα παρέμβαση: Κυριακή 31 Αυγούστου, 11πμ, Ερμού & Κορνάρου". 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)