Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Το ΝΑΤΟ αρνείται να θεωρήσει τη "λαθρομετανάστευση" ως "Ενεργό Απειλή"

...αν και η Ελλάδα πεθαίνει απ' αυτή...και την Τουρκία...πίσω απ' αυτή...


"...Βυσσοδομείστε – αποδομείστε – σοδομείστε ότι βρεθεί μπροστά σας εκεί που θ’ αποβιβαστείτε...

΄Απιστοι θα’ ναι κείνοι, άνθρωποι δε λογιούνται, μην τους λυπηθείτε....

Χαράματα περνάτε με βάρκα στο Αιγαίο...βυθίστε την μόλις δείτε την Ελληνική Ακτοφυλακή...θα θεωρηθείτε ναυαγοί κι αυτοί οι ηλίθιοι θα σας διασώσουν...

Όσο για το ΝΑΤΟ, μην ανησυχείτε... δεν θεωρείστε ΚΙΝΔΥΝΟΣ...δεν θα αναμειχθεί..."


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Το 2012, ο τότε ΥΠΕΠΘ κος Παναγιωτόπουλος δήλωσε δημόσια ότι πρέπει να τεθεί στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Πράγμα που είχε σκοπό να κάνει άμεσα – όπως διατείνονταν τουλάχιστον.
Και πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Ποιός ευθύνεται τάχα;
Άγνωστο.
Το διαδίκτυο δε λέει.
Λέει όμως κάτι άλλο. Εξίσου ενδιαφέρον.

Το ΝΑΤΟ «σνόμπαρε άγρια» στην κυριολεξία τη Σύνοδο των Υπουργών Αμύνης της ΕΕ το 2012 στην Κύπρο. Αρνήθηκε να παραβρεθεί!
 Μήπως γιατί το θέμα της ήταν η «λαθρομετανάστευση» (και δη, από Ισλαμικές χώρες); http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/27092012.html

Όπως και να’ χει, όταν επιχειρείς σήμερα να βρεις στοιχεία στο διαδίκτυο γι’ αυτό το θέμα πέφτεις στο κενό. Όσο και να το βάζεις στην αναζήτηση, το θέμα «ΝΑΤΟ,λαθρομετανάστευση», είτε Ελληνικά είτε Αγγλικά, απλά δεν ΥΠΑΡΧΕΙ.

Στην ίδια τη σελίδα του ΝΑΤΟ, όσο και να ψάχνεις δεν θα βρεις τίποτα στις εκδόσεις του.
Στα δε reviews http://www.nato.int/docu/review/2014/Archives/EN/index.htm  (σημ.στους συνδέσμους προς ΝΑΤΟ υπάρχει μια "ιδιομορφία". Αρνείται - συνήθως - να σ' αφήσει να μπεις με την πρώτη. Δοκιμάστε ΠΑΝΤΑ και 2η φορά) δεν υπάρχει καν η λέξη κλειδί immigration. Ούτε, πολύ περισσότερο, illegal immigration.

Φυσικά, μέσα στις τόσες μελέτες, έρευνες, ρεπορτάζ, από σπόντα όλο και κάτι βλέπεις.
Αλλά δεν θα βρεις τίποτα σε επίπεδο «Συνόδου και Πολιτικής ΝΑΤΟ».

Υπάρχει όμως το trafficking το οποίο και θεωρήθηκε πως «αγγίζει» τις επιχειρησιακές πραγματικότητες του ΝΑΤΟ, το θεωρεί «κίνδυνο - απειλή» και ουσιαστικά προανήγγειλε από το 2004 (με ολόκληρη Σύνοδο της Κων/πολης) πως το θεωρεί αιτία αποσταθεροποίησης κυβερνήσεων, συνεπώς προτίθεται ν’ «ασχοληθεί».

Υπάρχει και η λέξη κλειδί «οργανωμένο έγκλημα».

Υπάρχει η έννοια «υβριδικές απειλές» http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/blog-post_198.html .

Κι όμως, δεν υπάρχει η λέξη «λαθρομετανάστευση» (η οποία και είναι ο βασικός πνεύμονας όλων των παραπάνω!). Και δη «Μαζική» κι «επίμονη».
Και κυρίως, όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις «έξωθεν σχεδιασμένη» και «Μεγάλης Κλίμακας». Κρατείστε αυτά τα δύο «στοιχεία χαρακτηρισμού». Θα... καταλάβετε πιο κάτω...

Το Ισλάμ βουλιάζει την Ελλάδα, αλλά για το ΝΑΤΟ ...δεν είναι «Απειλή»...


Η «Εισβολή» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από το Ισλάμ και την Τουρκία, συνεπώς, δεν αντιμετωπίζεται ως «ενεργός απειλή» από το ΝΑΤΟ.
Ποτέ λοιπόν δεν θα ενεργοποιηθεί το περιβόητο άρθρο 5 (συμμαχική αλληλεγγύη) για την Ελλάδα.

Τη στιγμή που ο ίδιος ο ΟΗΕ προβλέπει ότι το 2015 θα υπάρχουν στην Ελλάδα περί τα 5 εκ μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/4-5000000-2015-bloggers.html , το ΝΑΤΟ δεν το βλέπει ως «Απειλή».

Ούτε «ενεργό», ούτε «εσωτερικής ασφάλειας», ούτε «υβριδική», ούτε «έξωθεν σχεδιασμένη», ούτε «μεγάλης κλίμακας», ούτε ΤΙΠΟΤΑ.
Το ΝΑΤΟ φέρεται ωσάν να μην υφίσταται τέτοια «Απειλή» για τη χώρα.

Η Ελλάδα όμως δεν «παραλογίζεται». Αντιμετωπίζει όντως αυτή την «ενεργό απειλή» και μάλιστα από μια χώρα σύμμαχο και μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία.

Εδώ λοιπόν έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα ως προς το ΝΑΤΟ.
Διότι, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη σύντομα να αντιμετωπίσει «εξίσου ενεργά» αυτή την «Απειλή» και «όποιον μα όποιον της την επιβάλλει».

Μόνη της, αν και παραμένουσα ΝΑΤΟϊκή χώρα, ιδιορρύθμως εντός/εκτός από το πλέγμα του ΝΑΤΟ, ενάντια σε μια χώρα μέλος και αναζητώντας βεβαίως τις κατάλληλες συμμαχίες κι ενισχύσεις.

Και στην περίπτωσή της (πόλεμος με ένα άλλο κράτος μέλος), ο μόνος τρόπος να «δεχτεί βοήθεια» από μη Νατοϊκές πηγές θα ήταν η «αγορά» και η «μίσθωση» ξένων, εξωνατοϊκών πολεμικών εξοπλισμών και υπηρεσιών.
Τουτέστιν, η χρήση «Μισθοφορικών Δυνάμεων».


Οι Πέρσες (θρόνος) θεωρούσαν τους Μύριους (Έλληνες Μισθοφόρους) του Ξενοφώντα (Κύρος – Διεκδικητής) εισβολείς...αλλά τους δικούς τους Έλληνες Μισθοφόρους «Νόμιμο Περσικό Στράτευμα»...τι απ’ τα δύο άραγε θα ίσχυε σε επίπεδο Διεθνούς Δικαίου;

«Που» θα βρει η Ελλάδα τους «απαραίτητους υπερ-πόρους» για να χρηματοδοτήσει αυτή την πανάκριβη λύση;
Καλό, πολύ καλό ερώτημα.
Και η «απάντησή» του ακριβώς είναι που «ανησυχεί το ΝΑΤΟ»....

Διότι τους είναι γνωστό ότι κάποιοι θα έσπευδαν να χρηματοδοτήσουν μια τέτοια κίνηση εν «ευθέτω χρόνω». Την «κατάλληλη στιγμή».

Φαντάζονται ήδη εκεί στις Βρυξέλλες ένα ανατριχιαστικό σενάριο που θα περιλαμβάνει μια «περίεργη Μισθοφορική Μεραρχία που θα διαθέτει ότι πιο σύγχρονο εξοπλισμό υπάρχει στον πλανήτη – μέχρι και πυρηνοκίνητους στόλους και σμήνη αόρατων μαχητικών 5ης γενιάς και βαλλιστικά συστήματα τελευταίου τύπου, και, και, και....» και που θα μισθωθεί πχ στην Ελλάδα για...1 ευρώ.

Ή με δεσμευτική υποχρέωση παραχώρησης κάποιας αεροναυτικής βάσης στο Αιγαίο...ή ποιός ξέρει τι άλλο...(που δεν θ’ αρέσει στο ΝΑΤΟ βεβαίως)...

Όταν λοιπόν το ΝΑΤΟ στις 17/08/14 έπαιρνε απόφαση πως σε οποιαδήποτε περίπτωση διαπιστωθούν Ρωσικές δυνάμεις σε έδαφος κράτους μέλους - ακόμη και χωρίς Ρωσικά τακτικά διακριτικά - αυτό θα θεωρηθεί Ρωσική εισβολή και θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/blog-post_60.html , μπορεί όλοι να σκέφτηκαν τους «στρατιώτες χωρίς διακριτικά» που έκαναν την εμφάνισή τους στην Κριμαία και τις «διάφορες υβριδικές νέου τύπου ασύμμετρες Ρωσικές επεμβάσεις», πλην όμως τέτοιοι «πειραματισμοί» μια φορά γίνονται.

Όταν υπάρχει περίπτωση να «αιφνιδιαστεί ο αντίπαλος».
Μετά, την επόμενη φορά, «παραλλάσσονται». «Εμπλουτίζονται».

Το ΝΑΤΟ λοιπόν μάλλον είχε στο νου του τη χρήση του «προσφιλούς συστήματος των Στρατιωτικών Συμβούλων».
Κάτι που και το ίδιο κάνει άλλωστε.

Στην ίδια την Ουκρανία ας πούμε. Όπου και οι δύο δυνάμεις (ΝΑΤΟ και Ρωσία) διατηρούν δικούς τους «στρατιωτικούς συμβούλους».
Αυτό είναι μια «ευρεία θολή έννοια» που ουσιαστικά περιλαμβάνει τα πάντα.

Ξένοι εθελοντές, ξένη επέμβαση, ξένη βοήθεια, ξένοι μισθοφόροι.

Μόνο που καλό θα ήταν να θυμόμαστε που και που ότι πρώτον διάγουμε την Νέα Χρυσή Εποχή των Μισθοφόρων και δεύτερον, αυτό που την ανάδειξε σε τέτοια είναι το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Μισθοφόροι είναι όλοι αυτοί που με «χρυσά συμβόλαια» έχουν αναλάβει τη Μ. Ανατολή, την Αφρική, το Αφγανιστάν, κλπ στα πλαίσια πάντα των «Νατοϊκών επιχειρήσεων». Άλλοτε πχ ως Blackwater και άλλοτε ως Academy.

Από τη στιγμή λοιπόν που χρησιμοποιείται ήδη ευρέως αυτή η «Πολεμική Οδός», πως είναι δυνατόν μια απόφαση του ΝΑΤΟ να «θέσει εκτός» ένα ολόκληρο έθνος από την «επαγγελματική συμμετοχή» στα «Ενεργά Μέτωπα/Πεδία»;

Δηλαδή, οι Ρώσοι Μισθοφόροι που «δρουν» ως στελέχη των Νατοϊκών Μισθοφορικών δυνάμεων σε εδάφη που «κατέχει» το ΝΑΤΟ, αυτομάτως μετά από αυτή την πρόσφατη απόφαση θα θεωρηθούν ως «Ρώσοι Εισβολείς»;

(Μήπως να θυμηθούμε εδώ τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων; Ιδού http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8158.html Αυτή δεν διαθέτει άραγε Ρώσους; Κι αυτοί «εισβολείς» είναι;)

Δηλαδή, αν αύριο η Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία – επίσης χώρα μέλος του ΝΑΤΟ – και, ως συνήθως, το ΝΑΤΟ, αντί να την βοηθήσει, την αρχίσει στις απειλές και στις παρενοχλήσεις/τρικλοποδιές, τι θα κάνει;

Δεν θα αναζητήσει απεγνωσμένα αλλού εξοπλισμούς, γνώσεις, υπηρεσίες, πόρους, πληροφορίες, ενισχύσεις;

Δηλαδή, αν τότε, ακολουθώντας το παράδειγμα των Νατοϊκών συμμάχων της αναγκαστεί από τις ανάγκες του πολέμου να συστήσει ένα Μισθοφορικό Σώμα αποτελούμενο από Ρώσους (και πιθανόν, γιατί όχι; Κινέζους), οι οποίοι θα φέρουν μαζί τους και τους «εξεζητημένους υπερσύγχρονους εξοπλισμούς τους» θα ενεργοποιήσει το ΝΑΤΟ αυτή την πρόσφατη απόφαση και θα το θεωρήσει «έμμεση ξένη βοήθεια/εμπλοκή» και συνεπώς εισβολή των Ρώσων στην Τουρκία;


Επίκληση του άρθρου 5, περί αλληλεγγύης μελών.

Το τι θεωρείται επίθεση κατά μέλους ώστε να γίνει κατόπιν επίκληση του άρθρου 5 ορίζεται στο άρθρο 6 (τα άρθρα δείτε τα εδώ http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/6-5.html ).

Ως προς την «σαφήνεια» θα λέγαμε πως κάποτε, τον καιρό που συστάθηκαν ΝΑΤΟ και ορισμοί, οι τελευταίοι ήταν υπερεπαρκείς.

Από την ώρα όμως που μπήκαν στο καθημερινό λεξιλόγιο όροι όπως «ασύμμετρες επιθέσεις» ή/και «οιονεί στρατιωτική επίθεση», «υβριδικές επεμβάσεις», κλπ τα πράγματα γκριζάρισαν, θόλωσαν.

Για την ακρίβεια, αυτό ξεκίνησε την 11/09/2001 με την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.


Ιστορικό. Από την 11/09 στην εισβολή στο Αφγανιστάν

Για να ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 περί Αλληλεγγύης μελών απαιτούνταν πρώτα η ενεργοποίηση του άρθρου 6. Να θεωρηθεί ξεκάθαρα ως «Επίθεση». Και όχι μόνον.

Η 11/09 λοιπόν θεωρήθηκε «έμμεση πλην ξεκάθαρη απειλή».
Οι δίδυμοι πύργοι προκάλεσαν περί τους 2.000 νεκρούς.
Θεωρήθηκε εξωτερική απειλή μεγάλης κλίμακας κι ενεργοποιήθηκε το άρθρο 5.

Θεωρήθηκε πως πίσω από τους τρομοκράτες βρίσκονταν οι Ταλιμπάν. Το κράτος του Αφγανιστάν.
 Αλλά και τα Αραβικά κράτη είχαν συμμετάσχει στην χρηματοδότηση της Αλ Κάϊντα. Καθώς και η Τουρκία στην άνδρωση γενικότερα των «τζιχαντιστικών/φουνταμενταλιστικών φαινομένων».

Δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει και αυτά τα κράτη στόχος του ΝΑΤΟ;
Κι όμως. Δεν θεωρήθηκαν ως τέτοια.

Αυτά τα κράτη βρίσκονται και σήμερα πίσω από την «απειλή της λαθρομετανάστευσης».
Ούτε σήμερα θεωρούνται ως «τέτοια». Ως «Απειλή».

 Η μαζική ισλαμική λαθρομετανάστευση έχει κοστίσει στην Ελλάδα υπερπολλαπλάσιες απώλειες (και σε ζωές και σε οικονομικό/υγειονομικό κόστος) απ’ ότι η επίθεση της 11/09 στις ΗΠΑ.

 Όλα δε τα στοιχεία δείχνουν το «ζοφερό πολεμικό μέλλον μας μαζί τους» και παρ’ όλα αυτά δεν θεωρούνται «απειλή» και δεν ενεργοποιούνται τα άρθρα 5 και 6.

 Επίσης, Γιουγκοσλαβία/Σερβία και Ιράκ θεωρήθηκαν «έμμεση απειλή» και βομβαρδίστηκαν. Εξοντώθηκαν. Άσχετα αν η πρώτη ήταν ευρωπαϊκό έδαφος.

Η Τουρκία και ο σαφής ρόλος της στην «επιθετική ισλαμική λαθρομετανάστευση προς Ελλάδα» εντελώς προκλητικά για την ανθρώπινη νοημοσύνη και την ασφάλεια Ελλάδας και Ευρώπης δεν θεωρούνται ως «Απειλή»...


Το «σκεπτικό» πίσω από την «εξομοίωση» της 11/09 με «Επίθεση»

Τα αεροπλάνα που έριξαν κάποτε στους δίδυμους πύργους θεωρήθηκαν ως εξωτερική επίθεση και ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά άρθρα του ΝΑΤΟ.
Τόσο το 6 (ορισμός έννοιας «Επίθεσης») όσο και το 5 («επίκληση Αλληλεγγύης»).

Για την ακρίβεια, ιδού το σχετικό απόσπασμα από τον «πρωτόλειο προβληματισμό» του ΝΑΤΟ εκείνες τις πρώτες ώρες εντατικών διασκέψεων για το κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο (μιλάει ο τότε βοηθός του ΓΓ του ΝΑΤΟ):

 «...Ο Ted Whiteside, επικεφαλής του Κέντρου Όπλων Μαζικής Καταστροφής του ΝΑΤΟ, ήταν επίσης παρών και αμφισβήτησε το γεγονός του κατά πόσο η επίθεση τη ημέρα εκείνη ήταν «ένοπλη»:

Το Άρθρο 5 αφορούσε μια «ένοπλη επίθεση» εναντίον οποιουδήποτε Συμμάχου του ΝΑΤΟ, ήταν όμως ένα αεροπλάνο ένα όπλο; Συζητήσαμε επίσης το πως θα ξεχωρίζαμε το τι έγινε την ημέρα εκείνη από την «κανονική» τρομοκρατία, όπως εκείνη του IRA, της ETA ή του PKK. Η συζήτηση ήταν χρήσιμη αλλά δεν κατέληξε σε συμπέρασμα.

Επέστρεψα στο γραφείο μου και φώναξα τον Holger Pfeiffer, τον βοηθό μου, και τον Steve Sturm, επικεφαλή της αμυντικής πολιτικής.

Εξετάσαμε όλα αυτά τα θέματα από μόνοι μας. Συμφωνήσαμε ότι πράγματι υπήρξε ένοπλη επίθεση. Το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε ως πύραυλος.

Όσον αφορά την διάκριση μιας τέτοιας επίθεσης από την «κανονική» τρομοκρατία, επιλέξαμε δύο κριτήρια – την κλίμακα και την καθοδήγηση από το εξωτερικό.

Θεωρήσαμε ότι η κλίμακα ήταν σημαντική, γιατί η Συνθήκη της Ουάσινγκτον είχε γραφεί για να αντιμετωπίζει απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια στον Βορειοατλαντικό χώρο, κάτι που υπονοούσε ένα μεγάλο ξεκίνημα για τη χρήση δύναμης ή την επίπτωση αυτής.

Η εξωτερική καθοδήγηση ήταν σημαντική γιατί ήταν σαφές ότι οι Σύμμαχοι δεν θεωρούσαν ότι οι επιθέσεις από εσωτερικές τρομοκρατικές οργανώσεις – όπως στο Μπέλφαστ ή την Πόλη της Οκλαχόμα – ενέπιπταν κάτω από την Συνθήκη...»
(περισσότερα στο http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/5.html )

 Στους ακαδημαϊκούς κύκλους του ΝΑΤΟ τα επόμενα χρόνια και στο «Πνεύμα των Διδύμων Πύργων» αναπτύχθηκε ένας περίπλοκος προβληματισμός περί του τι εστί «Απειλή», «Επίθεση», κλπ
Κομβικό στάθηκε το παρακάτω πνεύμα:

«...Εάν ένα βαλλιστικός πύραυλος, που εκτοξεύτηκε από ένα συγκεκριμένο κράτος, επρόκειτο να κτυπήσει Ευρωπαϊκό έδαφος, θα θεωρείτο από το ΝΑΤΟ ως μια επίθεση εναντίον όλων, σύμφωνα με το Άρθρο 5 της ιδρυτικής Συνθήκης της Συμμαχίας.

Γιατί, τότε, μια βρώμικη βόμβα, που τοποθετήθηκε από τρομοκρατική ομάδα, ας πούμε, σε ένα εμπορευματοκιβώτιο σε κάποιο Ευρωπαϊκό λιμάνι, να θεωρείται μόνον ως ένα ποινικό αδίκημα;

Γιατί θα πρέπει η αντίδραση σε έναν βαλλιστικό πύραυλο να είναι στρατιωτικό θέμα ενώ την ίδια στιγμή αυτή σε μια απλή πυρηνική συσκευή αφήνεται στα χέρια της αστυνομίας;..»

Προβληματισμοί σαν τον παραπάνω συνόδευσαν τις διασκέψεις του ΝΑΤΟ τα χρόνια μετά την 11/09/01. Και οδήγησαν βεβαίως στο να ενταχθεί στις «επιχειρησιακές προτεραιότητες» του ΝΑΤΟ και η «Εσωτερική Ασφάλεια» των κρατών μελών. Περισσότερα στο http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/2006.html  

Αναπόφευκτα, οι «ρευστοί αυτοί προβληματισμοί» σύντομα θ’ άρχιζαν ν’ αγγίζουν και το «περιβάλλον του Οργανωμένου Διεθνούς Εγκλήματος».

Μετά την «εξεζητημένη ισλαμική τρομοκρατία της Αλ Κάϊντα» ακολούθησε το trafficking.

 Το trafficking θεωρήθηκε ως μια σημαντική πηγή εσόδων για τις εγκληματικές οργανώσεις των οποίων οι δραστηριότητες μπορούν να αποσταθεροποιήσουν νόμιμες κυβερνήσεις και να υπονομεύσουν την αποστολή του NATO.

Αποφασίστηκε πως το trafficking θα πρέπει να ιδωθεί ως μια απειλή ασφαλείας που αξίζει την προσοχή του NATO... http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/2004-trafficking.html
Μέσα από όλο το παραπάνω Πνεύμα συλλογιστικής λοιπόν, το trafficking θεωρήθηκε «απειλή για το ΝΑΤΟ» ...

Η λαθρομετανάστευση όμως ΟΧΙ...

Η υλοποίηση της δήλωσης Οζάλ («αρκεί να στείλουμε κάμποσα εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες απο δω στην Ελλάδα») δεν θεωρήθηκε ποτέ επαρκής λόγος ώστε να χαρακτηριστεί ως «ξεκάθαρη Απειλή» η «λαθρομετανάστευση» και η «Τουρκία» πίσω απ’ αυτήν.

Παρ’ ότι η Ελλάδα καταστρέφεται απ’ αυτή τη Μάστιγα, δεν θεωρήθηκε ποτέ ως  ασύμμετρη σοβαρή εξωτερική επίθεση κατά χώρας μέλους του ΝΑΤΟ...

 Στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο (του ΝΑΤΟ) φαίνεται ξεκάθαρα η «αλληλοεπικάλυψη τρομοκρατίας-εγκλήματος» σε όλες μα όλες τις παράνομες δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος.

 Μπορεί δηλαδή να μην αφιέρωσαν καμία επίσημη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην «λαθρομετανάστευση ως Ασύμμετρη Απειλή κατά χώρας μέλους» αλλά είναι τόσο μα τόσο ηλίου φαεινότερη η διασύνδεσή της με το έγκλημα, την τρομοκρατία και την «έννοια της Ιδιάζουσας Απειλής Εσωτερικής και Εθνικής Ασφάλειας» κράτους μέλους που δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ερευνητικά ρεπορτάζ/ντοκυμαντέρ του ΝΑΤΟ.


Λαθρομετανάστευση, Ισλάμ, Οργανωμένο έγκλημα και ΝΑΤΟ

 Δεν είναι λοιπόν μόνον το trafficking.
 Είναι και η παράνομη (λαθραία) μεταφορά ανθρώπων από μια χώρα σε άλλη. Που τροφοδοτεί το οργανωμένο έγκλημα. Μαζί και τους «συγκεκαλυμμένους στρατούς τζιχαντιστών επίδοξων σαμποτέρ και εισβολέων».

Όταν έρχονται πια στη χώρα τα εξαθλιωμένα και φανατισμένα στίφη τους, ζούν σε τόσο άθλιες συνθήκες και είναι τόσο εύκολα υποχείρια των παράνομων κυκλωμάτων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εκόντες άκοντες συμμετέχουν και ενισχύουν αυτά ακριβώς τα οργανωμένα κυκλώματα του εγκλήματος.

(Σύντομα μάλιστα θα έχουν και τα εξόχως οργανωμένα «Στρατηγεία» τους, τα Τζαμιά, οπότε το φαινόμενο «οργάνωσης» θα ενταθεί, θα επιταχυνθεί...)

Κι όμως:

 Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί απαραίτητο να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Ελλάδα και Λαθρομετανάστευση...ένεκα Ισλάμ και ... Τουρκίας...

 Η Ελλάδα αναπόφευκτα θα συρθεί σε σύρραξη με την Τουρκία...είναι απορίας άξιον το πως υπομένει ακόμη όλη αυτή την «ξεκάθαρη εισβολή»...

Και στον πόλεμο χρησιμοποιούνται τα πάντα.
Πόροι, Μαχητές και εξοπλισμοί αναζητούνται από κάθε δυνατή πηγή.

Αν όμως, εντοπιστούν - λένε - δυνάμεις των Ρώσων σε έδαφος του ΝΑΤΟ – ακόμη και χωρίς τα ρωσικά διακριτικά τους – θα θεωρηθεί ως ρωσική εισβολή.

Δηλαδή, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει στην «ανάγκη» εναντίον της Τουρκίας;

Ούτε ως μισθοφόρους;

Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμούνται ορισμένοι.

Ο Πόλεμος είχε πάντα – ιστορικά – την ιδιορρυθμία να διαμορφώνει αυτός πάνω στη φωτιά της μάχης και του θανάτου τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες Στρατηγικών και Τακτικών πέραν του τι ήθελαν και σχεδίαζαν τα διαβούλια των Ισχυρών.
Έτσι θα γίνει και τώρα.

Όταν «ξεκινήσει», δεν θα έχει καμία μα καμία σημασία το «τι επιθυμούν οι ισχυροί εταίροι του ΝΑΤΟ».
Τα «πράγματα» θα αποκτήσουν τη «δική τους αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική».

Ούτε θα έχει σημασία το τι λένε κάποιοι εγχώριοι προδότες που τολμούν να τους «ευχαριστούν δημόσια από βήματος Βουλής» για την Εθνική καταστροφή στα Ίμια. Δεν θα υπάρχουν τότε αυτοί στη χώρα.

 Όπως και να’ χει, το ΝΑΤΟ σύντομα θα κληθεί να επιλέξει έναν από τους δύο συμμάχους.

 Την Ελλάδα ή την Τουρκία.

Διαφορετικά, για πρώτη φορά στην ιστορία του θα «ακινητοποιηθεί» βιώνοντας έναν «νευραλγικό μέχρις εσχάτων πόλεμο» μεταξύ δύο κρίσιμων μελών του στο πιο καυτό γεωπολιτικά σημείο της υφηλίου.

Κι αυτό δεν είναι κάτι νέο για το ΝΑΤΟ. Κατά κάποιο τρόπο το έκανε πολλές φορές ως τώρα εις βάρος όμως της Ελλάδας και πάντα υπερ της Τουρκίας. Κύπρο – Αιγαίο το ’74, Ίμια το ’96, Β. Ήπειρο – Σκόπια μετά τον 2ο παγκ. Πόλεμο

(και ΝΑΤΟ υπήρχε το ’50 και η Ελλάδα ανήκε στους ιστορικούς «συμμάχους» του Πολέμου, πλην όμως, φευ...

Αφού πρώτα φρόντισαν κι έκαναν τις «μεταπολεμικές εδαφικές βρωμιές» τους οι «σύμμαχοι» εις βάρος της Ελλάδας, φρόντισαν και έβαλαν στο ΝΑΤΟ «ουσιαστικά ταυτόχρονα» Ελλάδα – Τουρκία. Για την γεωπολιτική θέση της χώρας και τη σχέση της με τον ανταγωνισμό Αγγλοσαξόνων – Ρωσίας δείτε εδώ http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/02/blog-post_20.html ).


Ιδρύουν ακόμη και Ισλαμικά κράτη στην καρδιά της Ευρώπης...μέχρι και το ISIL άμα λάχει στη Μ.Ανατολή...στην Ελλάδα θα «κολλήσουν»;

Η Δύση απέδειξε πως δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και τη βία των ισλαμιστών προκειμένου να επιτύχει «θολούς σκοπούς».
Όπως έκανε με την ίδρυση ισλαμικών κρατών στην καρδιά της Ευρώπης (Βοσνία, Κόσοβο) ή και με το Χαλιφάτο της ISIS στη Μ. Ανατολή που τώρα τάχαμου το διώκει.

Γιατί να διστάσει λοιπόν να μετατρέψει την Ελλάδα σε πεδίο αιματηρής αντιπαράθεσης Ελλήνων – Ισλαμιστών, πράγμα που θα οδηγούσε σε εδαφική πολυδιάσπαση της Ελλάδας;
 Με την αγαστή βοήθεια της Τουρκίας βεβαίως.

(Άλλωστε, όσα της στερούν στο Κουρδιστάν – λέγεται (
sic!) – πως θα της τα αναπληρώσουν στο Αιγαίο και τη Θράκη).

Και φυσικά, με την βαριά χρόνια φθορά της συνοχής και της πολεμικής ετοιμότητας της Ελληνικής κοινωνίας μέσω της κρίσης και της διαφθοράς που, ένεκα αυτής της «αργής αποσυνθετικής διαδικασίας», έχει επιφέρει «κοινωνική αποχαύνωση» και παράλυση των «εθνικών αντανακλαστικών».

Ας μην γελιόμαστε.
 Το μόνο που θα μπορούσε να τα επαναφέρει αυτά («εθνικά αντανακλαστικά» και «Πολεμική Ψυχική Ετοιμότητα») θα ήταν μια «Ιδιάζουσα (Πολεμική) Ένταση» που θα εξόντωνε την αποχαύνωση με τα αρχέγονα ένστικτα αυτοσυντήρησης και θανάσιμης υπερδιέγερσης που θα αναδείκνυε.

Η σύγκρουση άλλωστε με τα στίφη των ισλαμιστών επίδοξων/οιονεί τζιχαντιστών είναι θέμα χρόνου να συμβεί.
Το πόσο σοβαρές απώλειες θα υποστεί η χώρα έχει σχέση με το πόσο αργά (χρονικά) θα γίνει η σύγκρουση.

Όσο πιο αργά, τόσο πιο ισχυροί και οργανωμένοι θα είναι αυτοί και τόσο λιγότεροι, πιο αποχαυνωμένοι και ανίσχυροι θα είναι οι Έλληνες.

Η Επιλογή είναι δική μας...στα χέρια μας...όπως και η ζωή των παιδιών μας...και των αγέννητων παιδιών τους...αυτά θα μας κρίνουν άλλωστε μια μέρα...αν αξιωθούν να ζήσουν αρτιμελή κι ελεύθερα τα πρώτα...αν αξιωθούν να γεννηθούν τα δεύτερα...

Γιώργος Ανεστόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)